Gratis-variërend nertsen voor de bal

176

vr 11 dec 2015, 12:16
|

lees voor

Gratis-variërend nertsen voor de bal

ARNHEM –

Gelderse jagers gaan van vrijdag schieten op gratis-variërend mink. Er is nog steeds een onbekend aantal van die dieren rondom in de bossen is sinds november, tien duizend nertsen losgelaten worden bij een nertsenfokkerij in Putten.

In november zijn tienduizend nertsen losgelaten bij een nertsenfokkerij in Putten.

In november, tien duizend nertsen losgelaten bij een nertsenfokkerij in Putten.
Foto: anp

De faunabeheereenheid Gelderland (fbe) heeft groepen van jagers uit Amersfoort en de Veluwe-Noord-speciale toestemming gegeven om de nertsen te jagen. Minks planten snel vooruit, en kan oplopen tot zeventien jongen op hetzelfde moment. De jagers hoop dat alle van de ontsnapte nertsen te doden voordat de paartijd in januari te starten.

De mink, die is aangehouden voor de vacht, het is in de nederlandse natuur, een zogenaamde exoot en ongewenst. De predator brengt, volgens de fbe schade aan inheemse soorten.