Det är Alla Anslutna: Hur DC har Redan Byggt en Bättre Ansluten Universum Än Marvel

195

Vi är stora fans av Marvel Cinematic Universum, och kan inte sluta prata om hur bra Guardians of the Galaxy var, och Ant-Man var en av de filmer som vi har haft mest 2015. Det finns ingen förneka det faktum att MCU är miles och miles före DC universe när det gäller att bygga komplexa, sammankopplade världar på den stora skärmen.

Visst, Superman v Batman potentiellt skulle kunna ändra på det, men kruxet är att vi kommer att få en film som Superman, Batman, Wonder Woman, Aqua Man, och Blixt. Det är en hel del tecken som inte har setts på tv den senaste tiden, Batman blir startas från Christian Bale era Dark Knight, så det enda återkommande karaktär här är Superman, från den katastrofalt dåliga Mannen av Stål. Att införa så många tecken som inte riktigt lämnar mycket tid för karaktärsutveckling, så vi är inte alltför hoppfull om DC: s film universum.

Men det finns ett utrymme där DC är huvud och axlar inför Underverk när det gäller att tala om sammankopplade historier, och det är den lilla skärmen. Den Animerade DC Universe har genomgående varit att sätta ut några av de bästa program och filmer, och nu ser vi något intressant som händer med CW: s slate visar.

flash_team.jpg

(Se även: “Geek” Era av TV för Bra För Att Sista?)

Pilen, Flash, och nu Legender i Morgon är alla djupt sammanlänkade visar, med delningsfilter och olika toner, som samexistera och har trevligt tillsammans, det är exakt vad du kan förvänta dig från en serietidning baserade franchise-och DC-talet visar mår bra på den fronten.

Bara kolla in trailern för DC: s Legender i Morgon nedan:

Hjältar och skurkar som infördes på Pilen och Flash, tillsammans med några nya karaktärer som alla letar bra ihop. Det är dags för resor och andra olika typer av galna konstigheter, och vi har sett hur en Pil och Flash har kunnat hantera delningsfilter upprepade gånger, vilket gör deras individuella visar bättre.

Å andra sidan, Marvels Universum inte har nästan samma sammanhållning på tv. Det är Daredevil och Jessica Jones, som har den tunnaste mängder överlappar varandra så länge, men de är tänkt att så småningom komma tillsammans i Defenders. Vi har sett några av Luke Cage i Jessica Jones, men inte tillnärmelsevis tillräckligt eftersom de skaparna håller tillbaka på att ge bort för mycket före sin fristående showen börjar. Det finns också en liten hänvisning till Daredevil, men han är inte visas på skärmen i den nya showen.

Dessa visar är satt i samma Universum som filmer – det finns mer än tillräckligt nickar hela att göra detta tydligt. Men det är ingen större anslutning till vad som händer utanför sned referenser. Och det finns absolut ingen bekräftelse av SKÖLD Agenter på alla – det visar i sin tur har den allra minsta av länkar till filmer. Hösten SKÖLD (i Captain America: Winter Soldier) hade en påtaglig inverkan på de visa, och utan tvekan så kommer nästa år: s Captain America: inbördeskriget, men generellt, de visa har funnits på mycket utkanten av MCU.

agents_of_shield_s1.jpg

(Se även: Sju dagens Superhjälte TV-program Rankas Från Sämst till Bäst)

Och så är det kanske ingen överraskning att Agenten Coulson aldrig dyker upp för att prata med Matt Murdock, eller för att erbjuda ett jobb till Jessica Jones. Men ärligt talat, detta är precis vad som är ont i Marvel: s TV-program. På DC front, vi har sett Flash och Pil som hjälper varandra att kämpa mot skurkar, Kapten Kallt och Heatwave har både varit en fröjd att titta på Flash och Legender i Morgon trailer gör dem ser ganska bra också.

Marvel visar, ungefär som filmer, och fortsätter att tvinga mig till att fråga – varför gjorde han inte bara kalla in alla sina vänner att hjälpa till? Flash å andra sidan fick backup från Atom, Pil, och Storm, för att inte tala om Kapten Kallt och Heatwave med vem han är tillsammans upp ett par gånger. Teamups och uppgörelser var en livsstil för serietidningar, och inspirerade några av de bästa (och värsta) berättelser som vi har sett.

Marvel har hittills skyggat från att, med undantag av de två Avengers film, den kommande Captain America: Civil War kommer även att innehålla flera Avengers på skärmen, som är en lovande utveckling, men det är ändå osannolikt att vi kommer att se samma typ av blandning av heroes på den lilla skärmen för en lång tid framöver.

Visst, DC har inte riktigt gett oss en crossover där Superman och Batman är att umgås med Blixt på ett kafé, men det är som gör ett mycket bättre jobb med att göra att ett verkligheten än Marvel har så långt. MCU är en imponerande prestation, men det börjar knaka i sömmarna. TV har färre tidsbrist, och kan du berätta historier med flera tecken över tiden; och det, DC är definitivt företaget att titta på.

Ladda ner Prylar 360 app för Android och iOS för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna, produkt
recensioner och exklusiva erbjudanden på populära mobiler.