De Parijse Klimaat Onderhandelingen Zal Uitstrekken Tot het Weekend

220

The Paris Climate Negotiations Will Extend Into the Weekend

Ondanks het trekken een all-nighter, wereldleiders zijn niet in staat om het bereiken van een stevige consensus over de klimaat onderhandelingen in Pars. Het is nu de verwachting dat een overeenkomst niet te worden getekend voor zaterdag.

De franse Minister van Buitenlandse zaken, Laurent Fabius, die het voorzitterschap van de gesprekken, zegt dat “de dingen in de juiste richting”, aldus de BBC, en uitgelegd aan de franse TV-verslaggevers dat “de sfeer is goed, dingen zijn positief.”

Maar Fabius zelf ook dat er een nieuwe versie van de overeenkomst, dat in Parijs niet worden ingediend tot en met zaterdag. “Ik zal niet aanwezig in de tekst en met vrijdag’ s avonds, als ik had gedacht, maar zaterdag ochtend, ‘ legde hij uit, volgens the Guardian. “Er is nog werk te doen.”

De huidige ontwerp-overeenkomst lijkt te bevatten positief nieuws voor landen die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. De tekst legt uit dat de naties zal het beperken van de opwarming tot 2 C boven het pre-industriële niveau, en ook de poging om het om niet meer dan 1,5 C — die kunnen voorkomen dat eiland naties wordt ondergedompeld.

Maar, als onze eigen Maddie Steen legde afgelopen nacht is er nog een stevige consensus over hoe de acties die nodig zijn om die doelen te bereiken zal worden gefinancierd:

Gesponsord

Ontwikkelingslanden zijn ook aan te dringen dat de overeenkomst is glashelder op hoeveel geld rijke landen van plan forking meer dan voor de schroeven van de Aarde. Veel van de bewijslast op te ruimen dit klimaat puinhoop berust op de landen die nog niet geïndustrialiseerde nog. Er zijn ook vele onopgeloste geschillen over de verliezen en de schade reeds door de klimaatverandering.

In de loop van vandaag—en vermoedelijk een all-nighter—wereld-leiders zullen proberen te overwinnen van deze resterende meningsverschillen. De 27-pagina ontwerp-overeenkomst bevatte meer dan 900 geschillen afgelopen zaterdag; als van de vorige nacht, de afbeelding stond op 50. Dit kan gewoon gebeuren nog.

[BBC, Guardian]

Afbeelding door AP