Är det en app för det? I San Francisco, oftast är svaret nej

186

Silicon Valley har storhetsvansinne och bör koncentrera sig på problemen närmare hem

Blowing in the resource-intensive, petrol-powered wind.

Blåser i resurs-intensiv -, bensin-drivna vind. Att en sådan enhet finns trotsar logik.
Foto: Getty Images

Kontakta författaren

@jemimakiss

Fredag 4 December 2015 08.15 GMT

Senast ändrad söndagen den 6 December 2015 00.05 GMT

Det är något av ett stående skämt i San Francisco att det är så många nystartade företag utformad för att möta behoven av twentysomething, nyligen hoppade av college wannabe startups: mat leverans till din dörr (SpoonRocket, DoorDash, Instacart), tvättservice leverans till din dörr (Skölj, Sudzee, Instawash), marijuana till din dörr (Eaze, MediThrive, Green Cross), parkering från din dörr (Luxe, ZIRX). Ett rikt utbud av sysslor på entreprenad till en del dåligt betalda service-arbetare. Låter det här som framtiden?

Med tanke på hur många nisch startups det är för denna instängda generation, och hur många entreprenörer och utvecklare flytta till San Francisco, det är något förvånande att det inte är en service för att hjälpa till med flytten själv. Ända sedan vissa Européer fick förlorat ett par hundra år sedan och kontroversiellt hävdade delarna av Nordamerika, det har varit en västerut drift, kulturellt och ekonomiskt.

Enligt US Census Bureau, 49,256 människor flyttade till San Francisco city mellan 2007 och 2012 (även om 69,268 flyttat ut, med en väl redovisad dyra bostäder till stor del att skylla på). Sök efter information om att flytta hit och du hittar evangelisterna beskriver det som “det är som att vara en konstnär i Florens under Renässansen”, som säger allt du behöver veta om uppblåst syn på sig själv och inget du behöver att veta om verkligheten på att flytta.

Relaterat: Tech entreprenör San Francisco hemlösa plan magplask mitt i bitterhet

Den emotionella, fysiska och byråkratiska omvälvning är någon form av rite of passage, kanske, en del av priset för att flytta till hallowed västkusten. Det kan förklara bristen på vilja att underlätta processen för någon annan, eller kanske är det bara inte möjligt att skapa en app för kultur shock. Men innan nästa 1,000 avhopp företagare ställa upp ännu mer Uber/Instacart/Airbnb rivaler, finns det några andra saker att tänka på. Innan vi blir för upphetsad om hur smarta vi är, låt oss titta på dessa.

Silicon Valley, from above.

Silicon Valley, från ovan. Foto: Antenn Arkiv / Alamy Lager Ph/Alamy Stock Photo

Promenader
Detta är farligt och mycket frustrerande. Fotgängare utgör 14% av alla dödsolyckor på vägar OSS och, med undantag av Texas, Kalifornien är den mest farliga tillstånd för fotgängare. I 2013, 4,743 människor dödades när de går eller springer bredvid vägar och till 76 000 skadade. De flesta olyckor sker på urbana vägar på natten, och alkohol – insupit med fotgängare eller förare – är inblandad i hälften av dem. Mer prosaiskt, det är omöjligt att få någon form av tempot uppe när du vandrar i en stad, eftersom precis som du får din takt upp, måste man stanna upp och vänta på lampor som alltid prioritera flödet av trafik över fotgängare. Du är inte tillåtet att korsa vägen, även om det är en säker och trafik gratis, om du är på en “övergångsställe”. Autonoma bilar kommer att gå en lång väg för att fixa detta, men tills dess?

Checkar
Amerikaner älskar vad de kallar kontroller. “Bara” 20 miljarder användes under 2012, en minskning från 40 miljarder år 2000, och för verktyg och inhemska räkningar, ett papper som skrivs ut i löfte om framtida betalning är mer allmänt accepterade än motsvarande autogiro. Om du vill betala elektroniskt, betalar du extra, antagligen på grund av att någon på en bank kommer att läsa din “elektronisk betalning” av en skärm och skriva ut en check och skicka den till sina betalningsmottagaren. Se även: en mycket begränsad användning av pin-nummer med betalkort. Detta förklarar också intresse av härdat med skepsis, som nyligen offentliga betaltjänst-Torget (nuvarande börsvärde sek 3.88 bn) – minst en efterlängtad uppgradering till Usa: s föråldrade transaktion teknik.

Leafblowers
Varje förort hem av note har någon som kommer att spränga sina löv runt i trädgården med en mycket resurskrävande, bensin-drivna maskinen. Att en sådan enhet finns trotsar logik. Min granne är trädgårdsmästare blåser dem i vår trädgård. En lite mer noggrann trädgårdsmästare vanligtvis blåser dem i en hög och lägger dem i kompost behållaren, som samlas in av vad de kallar rådet här och, förmodligen, som tas ut av bin och lägger i en hög någonstans. Vind så blåser runt och…

Nej, San Francisco är inte framtiden. Detta är inte en bra användning av resurser. Låt bladen bryts ned. Leafblowers, tillsammans med elektrisk hand-handduk automater, elektrisk salt källare och deras gelikar, bör förpassas till det värdelösa, energi-slöseri teknik bin historia.

Det finns många vardagliga guldkorn att flytta: Experimentera med 220v Brittiska hushållsapparater via en adapter i en 110v OSS socket bara att skratta åt det bokstavligen halv-arsed försök Nutribullet och kök mixer. Det ohyggliga bredband tjänster som levereras, eller snarare säljs, av ComCast som är så starkt hävdade att vi inte kan titta på video på nätet i kväll. Det faktum att min första väghyvel kommer hem sjunga den AMERIKANSKA nationalsången (hans lärare var tvungen att berätta för honom vad den Brittiska nationalsången, som var heartwarmingly republikanska i den Brittiska känsla). En del av min själ törstar efter thedamp Morrissey melankoli av en regnig Brittiska Sunday, passerar leriga fält. sedan efter att ha stekt potatis till lunch. Det kommer aldrig att bli en app för det.