Utsläpp av VR med HTC Vive skjutas upp till April

243

HTC har meddelat att den skjutits upp av den kommersiella versionen av virtual reality hjälm Vive. Vi kommer att påminna, hjälmen är HTC Vive, företaget som infördes i Mars 2015 på MWC 2015. Det skapades i samarbete med Valve och är utformad för att konkurrera med Oculus Rift, Samsung Redskap VR och Google Kartong.

HTC och Valve planerar att släppa enheten till slutet av året, och dev kit HTC Vive Developer Edition mycket tidigare på våren. Så nu säger tillverkaren, med början på det nya året för utvecklare kommer att förses med ytterligare 7 tusen uppsättningar av hjälmar. Denna kommersiella versionen för vanliga användare kommer att finnas tillgänglig i April 2016.

Hjälm HTC Vive används mer än 70 sensorer och givare. Den är utrustad med två skärmar med en upplösning på 1200 x 1080 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 90 bildrutor per sekund. Uttalade full review “360 grader” så att användaren kan inte bara titta, utan också för att interagera med den virtuella världen nästan som om de var verkliga. Enheten levereras med två separata regulatorer i virtuell verklighet.