Internettet diskuterer et billede med “edderkopper på Mars.” Hvad er det egentlig?

Lige nu i kredsløb om Mars er rumfartøjet Trace Gas Orbiter, som blev opsendt fra Baikonur Cosmodrome i 2016 og studerer planetens overflade. Den sender jævnligt højkvalitetsfotografier til Jorden, hvorfra forskere lærer en masse interessante ting om Mars. For eksempel viste enheden i 2022 et usædvanligt krater, som er fyldt med vandis og ligner en enorm træstub fra oven. Orbital-enheden delte for nylig et billede, der skildrer arachnophobes rædsel – tusindvis af gigantiske edderkopper ser ud til at leve på planetens overflade. Heldigvis for mennesker med frygt for edderkopper og uheldet for videnskabsmænd, der forventer at finde udenjordisk liv, er der ingen leddyrvæsner på Mars. Eksperter fra European Space Agency (ESA) forklarede, hvad det er.

Et fotografi med

Forskere så noget, der lignede en flok edderkopper på Mars. Billede: DALLE-3 neurale netværk

Edderkopper på Mars

Et nyt foto fra Trace Gas Orbiter viser et område ved den røde planets sydpolare region. Det kan se ud til, at kæmpe edderkopper lever på overfladen af ​​Mars, og når folk flyver til Mars, begynder en kamp mellem menneskeheden og udenjordiske monstre, som i science-fiction actionfilmen Starship Troopers.

Edderkopper på Mars. Still fra filmen

Still fra filmen “Starship Troopers”

Der er ingen grund til at være bange for et sådant resultat, for rumfartøjet fotograferede et almindeligt fænomen, der har foregået på Mars i milliarder af år. Ligesom på Jorden oplever den røde planet regelmæssige årstider. Men uanset årstiden er det ekstremt ubehageligt for folk. Selv om sommeren kan temperaturen på Mars falde til -53 grader Celsius. Og om vinteren er der generelt mareridtsforhold, fordi lufttemperaturen falder til under -100 grader Celsius.

Edderkopper på Mars. Trace Gas Orbiter rumfartøj. Billedkilde: phys.org. Foto.

Trace Gas Orbiter-rumfartøjer. Billedkilde: phys.org

Seasons on Mars

Om vinteren blandes kuldioxid på planetens overflade med støv og fryser. Men så snart foråret kommer, og sollys begynder at varme Mars, begynder denne blanding af frossen gas og snavs at varme op hurtigt og meget ujævnt. Som et resultat undslipper gasser, der er placeret selv under et tykt lag is. Denne proces er nogle gange ledsaget af en kraftig eksplosion, hvor en høj søjle af mørkt sand rejser sig.

Sæsoner på Mars.

“Edderkopper” på Mars, fanget af Trace Gas Orbiter. Billedkilde: esa.int

Alt dette forårssnavs sætter sig på Mars' lyse overflade. Fra højden af ​​Trace Gas Orbiter ligner disse pletter enorme edderkopper med mange ben. Gradvist skylles de væk af vinden og forsvinder, men med næste forårs ankomst dukker de op igen og kommer ind i forskningsfartøjers synsfelt. Trykket af gas og sand kan bryde selv is 1 meter tyk diameteren af ​​de resulterende pletter varierer fra 45 meter til 1 kilometer.

Endnu et billede af Mars taget af Trace Gas Orbiter. Fotokilde: esa.int

Læs også:Hvilke hemmeligheder rummer det stublignende krater på Mars?

Hvad er pareidolia

Der er en masse mærkelige ting på overfladen af ​​Mars. På internettet kan du finde en masse fotografier af den røde planet, som angiveligt viser menneskelige knogler, service og så videre – på et af fotografierne kan du endda se en “Bigfoot.”

Hvad er pareidolia.

“Ske” på Mars. Fotokilde: ibtimes.co.in

Faktisk er alt ovenstående blot en visuel illusion kaldet pareidolia. Dette er navnet på det fænomen, hvor folk ser noget, der lever i livløse genstande. Lidt højere oppe forekom det os, at der var edderkopper på planeten Mars, selvom de bare var pletter af snavs. I en skåret peber kan vi se ansigtet af et monster, og i hjørnet af en arkitektonisk struktur kan vi se en fugl, og det er helt normalt.

Hvad er pareidolia. Levende eksempler på pareidolia. Fotos.

Livlige eksempler på pareidolia

Pareidolia blev overleveret til os fra fjerne forfædre, som stod over for fare ved hver tur. Nogle gange, når vi så en usædvanligt formet sten i mørket, løb vores forfædre væk i rædsel og troede, at det var et voldsomt rovdyr. En sådan overdreven forsigtighed hjalp dem med at overleve, takket være, at du og jeg stadig lever på Jorden. Du vil sikkert gerne vide mere om dette fænomen, så vi har eftertænksomt efterladt dig et link til vores omfattende materiale: “Hvorfor ser vi menneskeansigter i almindelige objekter?”

VI HAR NOGET TIL DIG Lige nu, gå til vores Zen-kanal og se listen over artikler igennem. Du kan finde materiale om ethvert emne, der interesserer dig!

Nyheder om emnet Mars dukker op næsten hver dag, fordi denne planet interesserer videnskabsmænd mere end andre. Og alt sammen fordi folk i den nærmeste fremtid ønsker at tage til Mars og bygge en lille by der. For nylig annoncerede en af ​​de rigeste mennesker i verden, Elon Musk, sin hensigt om at sende en million mennesker til Mars. For at gøre dette vil han bygge hundredvis af Starships. Han advarede om, at folk, der tager på en rumrejse, sandsynligvis ikke vender tilbage.


Date:

by