MIT har skabt blæk, der kan skifte farve som en kamæleon

6

Farven på et objekt, der logisk vælger og er indstillet i løbet af sin fremstilling. Og hvis vi har brug for at ændre den farve, så du bare nødt til at tage maling og manuelt omfarve, hvad vi har brug for. Den anden er Amerikanske ingeniører i MIT har udviklet et system, der giver dig mulighed for gentagne gange at genfremstille de objekter ved bestråling af lyset bølger. De skabte en særlig blanding, der kan anvendes på objektet, og derefter ved hjælp af en række manipulationer til at sætte emnet på den ønskede farve. Desuden, vil farven være noget problem at erstatte i fremtiden.

For noget til at male, male ikke længere er behov for

Hvordan til at ændre farven på objektet uden at male det med maling?

I lang tid allerede, at der er såkaldte fotokromisk materialer, som ændrer deres farve under indflydelse af lys bestråling. På en lignende måde til at konstruere huden af kamæleoner. Men hvis kamæleoner kan længe bevare sin farve på grund af de fysiologiske karakteristika, fotokromisk materialer, der bevarer ændret tilstand, er kun, når de er udsat for stråling. Der er, så snart fotokromisk materiale “ophøre med at Shine”, den farve af objektet vil vende tilbage til sin oprindelige tilstand.

Men i 2018, en gruppe af forskere fra Massachusetts Institute of technology (MIT) har lært at udskrive på en 3D-printer det objekt, hvis farve kan ændres ved hjælp af uv eller synlig stråling. Fejlen i dette design var den eneste ene — emnet bør i første omgang oprette et nyt materiale. For mere end et år eksperter, der har arbejdet hårdt for at skabe grundlag for deres udvikling blæk, som du kan bruge til at male nogen objekter.

Forskere fra MIT har skabt en løsning, der indeholder tre farve: cyan, Magenta og gul. Hver farve har fotokromisk egenskaber, og aktiveres af synligt lys af en bestemt bølgelængde. Løsningen kan anvendes på ethvert objekt på nogen praktisk måde: ved hjælp af en sprøjte, pensel og så videre. Derefter genstande skal være sat på en roterende platform, som skinner især emitter.

Dette er interessant: På MIT anvendes en biologisk virus med henblik på at fremskynde din computer

Malerarbejde sker i to trin. Først male det objekt, der er belyst med UV-lys, hvilket medfører at alle de farvestoffer, der er aktiveret. Efter at, den emitter begynder at Skinne på det objekt, med bølger af forskellige længder, hvor hver af de tre farver (afhængig af varighed og intensitet af stråling) er en hue. Hvis det element, du ønsker at male, at hele processen skal gentages: for det første “misfarvning” alle ultraviolet lys, og så ved at sætte nye parametre til at give objektet en ny farve. Vi vil gerne at forestille sig denne maling? Skriv om det i vores chat i Telegrammet.

Ordningen skifter farve, når malerarbejde

Det er værd at bemærke, at eksperter fra MIT har sørget for at skabe software med henblik på at genfremstille de elementer, der var temmelig simpel. De har udviklet et plugin til Blender, temmelig godt-kendte programmer til 3D modellering. For at præcisere objektet ønskede farve, skal du bruge en 3D-model af objektet. På toppen af hendes bare pålagt ekstra lag, som hver kan angive sin farve. Næste, installation vil gøre alt for dig. I en mere detaljeret princippet om drift af ny teknologi, kan du se i videoen nedenfor.