Huawei Vurderer Lisensiering Alle Sine 5G Patenter i Forsøk på å Unngå Forbudet i Vest

12

Illustration for article titled Huawei Considering Licensing All of Its 5G Patents in Effort to Avoid Ban in the West Foto: Sam Rutherford (Gizmodo)

Med et forbud som vil effektivt hindre Huawei fra å gjøre forretninger med AMERIKANSKE selskaper satt til å gå inn i kraft i November, det virker Huawei har kommet opp med en idé som kan føre til at det å opprettholde et fotfeste i vestlige markeder: en ett-tiden lisensiering avtale som ville gi en kjøper du ubegrenset tilgang til Huawei gjeldende 5G patenter og tech.

I et nylig intervju med the Economist, Huawei administrerende DIREKTØR Ren Zhengfei sa tilbyr ville tillate den som lisensierer den patenter til å undersøke og endre Huawei kildekode, tilsynelatende som en måte å eliminere noen frykter at Huawei eller Kina kan spionere på celle-nettverk som har brukt noen av Huawei 5G utstyr.

Som verdens største produsent av 5G nettverk utstyr, Huawei klart har en egeninteresse i å opprettholde sin evne til å selge 5G tech utenfor Kina, som den AMERIKANSKE forbudet ville tvinge Amerikanske operatører (sammen med operatører i mange allierte nasjoner) til å stole på utstyr fra Nokia og Ericsson, som er to av Huawei største 5G nettverk konkurrenter. I tillegg USA har forsøkt å bruke sin avtagende innflytelse over de allierte å overbevise andre land til også å forby Huawei fra å installere nettverk innenfor sine grenser.

Men på dette punktet, Huawei patent tilbyr lisensiering kan være mer av en siste-liten brainstorm enn et konkret forslag, som Ren sa Huawei har ikke sette en pris på hva det ville koste å lisens Huawei 5G stabelen, og at Huawei har for tiden “ingen formening” som selskaper kan faktisk være interessert i avtalen.

Huawei er prøving ballong til et kompromiss kommer bare uker i forkant av det Hvite Hus er planer om å engasjere seg i en frisk runde av high-nivå handel forhandlinger med Kina. Kronjuvelen i Kinas tech kronen har blitt oppfattet av mange for å være et forhandlinger chip i Trump-administrasjonens handel krig, en oppfatning som Utenriksminister Mike Pompeo har gjort arbeidet med å motsi.

Hvis avtalen var å gå gjennom, ville det nesten umiddelbart opprette en ny spiller i kampen om å 5G, som land ser for leverandører til å hjelpe oppgradere eksisterende celle nettverk med neste generasjons evner.

Men med Huawei også å ha for å bekjempe ideen om å miste tilgang til Android—som til nå har vært OS som brukes på alle av selskapets smarttelefoner—noe som ville gjøre det mulig for Huawei å opprettholde en tilstedeværelse utenfor Asia er trolig verdt å utforske, i hvert fall fra deres synspunkt.

Deler Denne Historien