Styrket immunitet kan ødelægge dine tænder

31

Et langt og sundt liv, vi skylder at immunsystemet — hvis det ikke var, selv en almindelig forkølelse ville være for et menneske at være fatal. Men selv er hun nogle gange laver fejl, og hans tunge arbejde kan forårsage allergi-eller endda multipel sklerose. Forskere fra University of Toronto fandt, at der under kamp af immunsystemet med bakterier i mundhulen kan opleve huller i tænderne og skader til tandfyldninger.

Здоровые зубы

Det er kendt, at huller i tænderne opstår på grund af bakterier, der klæber til tænderne i plade og producere syre, som ødelægger emalje, dentin og selv tandfyldninger. For at bekæmpe dem i munden, der er immun celler, som kaldes neutrofile, og deres interaktion med mikrober kan ske det modsatte, en ødelæggende virkning.

Kampen for neutrofiler med bakterier, der kan være i forhold til at dræbe fluer på væggen med sledgehammers.

Yoav Finere, ledende forfatter af undersøgelsen

Af sig selv, de neutrofile var ude af stand til at skade tænderne — problemer opstår, når bakterier begynde at reducere antallet af mineraler. Efter svækkelsen af enzymer, der udskilles af neutrofiler, der er begyndt at medføre, at tænderne skade. Emalje, dentin og selv de sæler begynder at forringes hurtigt — dette kan forklare en kortvarig levetid af plomberede tænder med en varighed på omkring syv år.

Образование кариеса

Nyheder kan virke foruroligende, men alle har deres plusser — og nu er forskerne ved om de negative konsekvenser af forbedret immunforsvar, og kan skabe metoder til beskyttelse. Det er muligt, at der i fremtiden levetiden af plomberede tænder vil være meget længere.

Hvad kan du sige om denne opdagelse? Del din mening i kommentarfeltet og diskutere emnet mere i vores Telegram chat.