Een op de Vijf AMERIKAANSE Tieners Vaped in 2018, en de FDA Is Niet Tevreden Over Het

24

Foto: Getty Images

Op maandag, de AMERIKAANSE Food and Drug Administration uitgegeven de sterkste veroordeling van de tiener vaping nog, na de release van de nieuwe gegevens van de Centers of Disease Control and Prevention. Volgens de CDC, een op de vijf hoge-scholieren nam vaping in 2018, een aanzienlijke sprong van 2017. FDA chief Scott Gottlieb gingen zelfs zo ver om te bellen tiener vaping een van de bureau ‘ s “grootste openbare gezondheid uitdagingen.”

De data is afkomstig van het Nationaal Jeugd en Tabak Enquête, een grote, landelijk representatieve peiling van de middelbare school en de middelbare school studenten in het hele land. (In 2017, meer dan 17.000 studenten van 241 scholen die de enquête hebben ingevuld.)

In November vorig jaar, de CDC vrijgegeven voorlopige gegevens van de enquête, die geschat dat ruim 3,6 miljoen kinderen gebruikt e-sigaret producten minimaal een keer in de afgelopen 30 dagen in 2018. Dat is 1,5 miljoen meer kinderen dan gedacht worden aan het zelfde gedaan hebben in 2017. Op maandag, de CDC een nieuw rapport vrijgegeven dat zet de tiener vaping trend tegen de achtergrond van het totale gebruik van tabak.

E-sigaretten worden beschouwd als een tabaksproduct door de CDC en de FDA, ondanks het feit dat er geen werkelijke tabak in hen. Dat gezegd hebbende, de nicotine meestal vaped in deze producten is afkomstig van de tabaksplant, maar niet van dezelfde soort tabak rokers branden (en er ten minste een bedrijf dat probeert te maken van synthetische -, tabak-gratis nicotine een ding).

Door de CDC-definitie dan waren er 4,9 miljoen jonge gebruikers van tabaksproducten in 2018. Meer dan één op vier hoge scholieren (27 procent) gebruikt tabaksproducten, terwijl één op de 14 middelbare scholieren (7,2 procent) deed hetzelfde. Onder de high schoolers, die overeenkomt met een 38 procent springen vanaf 2017, geheel te danken aan de e-sigaretten—bijna 21 procent van de high schoolers had vaped in 2018. Het is moeilijk te zeggen hoeveel van deze gebruikers werden regelmatig vapers, in tegenstelling tot iemand die gewoon geëxperimenteerd in de afgelopen maand. Maar volgens de CDC, het percentage van de mensen die al vaak gebruikt voor e-sigaretten (gedefinieerd als vaping minstens 20 van de afgelopen 30 dagen) ook beklommen in 2018, van 20 procent van de gebruikers tot en met 28 procent.

Terwijl vaping is waarschijnlijk minder schadelijk is dan een traditionele sigaret roken, de FDA en sommige (maar niet alle) onderzoek heeft aangetoond dat tieners die te noemen zijn meer geneigd om uiteindelijk te schakelen naar tabak sigaretten, inclusief sommige die zou nooit hebben gerookt in de eerste plaats. Als deze optie is gebeurd op een groot genoeg schaal, tabak deskundigen hebben bezorgd, het zou vertragen of zelfs omkeren van een gestage daling van het roken tarieven—ongetwijfeld een van de grote publieke gezondheid overwinningen.

“We moeten stoppen met de trends van de jeugd van de e-sigaret gebruiken van verder uit te bouwen en neemt de nodige stappen om ervoor te zorgen dat deze kinderen geen toekomst rokers,” zei Gottlieb in een verklaring.

In November vorig jaar, in combinatie met de CDC ‘ s release van de tiener vaping gegevens, de FDA bekend gemaakt dat het nastreven zware beperkingen, maar niet in een absoluut verbod, op smaak gebracht van de e-sigaret producten verkocht in de winkels. Juul Labs, waarvan de trendy, nicotine-rijke producten uitgekozen werd als bijzonder aantrekkelijk voor tieners, afgebroken van de FDA antwoord door aan te kondigen zij zouden trekken de meeste van hun gearomatiseerde producten uit fysieke winkel rekken.

De FDA heeft niet opgehouden, hoewel. Vorige week gestart met een handhavend optreden tegen twee Walmart en Circle-K winkels voor de verkoop van tabak aan minderjarigen (als de acties gaan door, het zou bar de winkels van de verkoop van tabak voor 30 dagen). Het agentschap heeft ook Walgreens op de hoogte, met Gottlieb: hij zei dat hij zou trachten een afspraak te maken met de winkelketen te bespreken zijn herhaalde overtredingen op de verkoop van tabak aan minderjarigen. Gottlieb ook bekritiseerd door Juul naam onlangs voor het niet genoeg doen om het adres tiener vaping, vooral in het licht van de $13 miljard deal met tabak reus Altria vorig jaar gaf het bedrijf een 35 procent aandeel in Juul ‘ s inzet.

De nieuwe CDC rapport biedt een scherp contrast met een groot onderzoek in groot-brittannië publiceerde vorige maand, waarin werd gevonden dat e-sigaretten—in combinatie met gedragsmatige begeleiding—kan helpen bij stoppen met roken meer veel effectiever dan traditionele behandelingen zoals nicotinepleisters of kauwgom.

Terwijl Gottlieb deed beweren dat e-sigaretten kunnen nog een rol spelen in het terugdringen van roken tarieven, ook hij benadrukte dat het agentschap “zal niet toestaan dat de mogelijkheid om te komen op de kosten van het wijden van een hele nieuwe generatie kinderen aan nicotine. We moeten dicht bij de on-ramp van nicotine verslaving voor kinderen, zelfs indien deze risico ‘ s verkleinen van de af-en oprit van het roken voor volwassenen.”

[FDA, CDC]

Deel Dit Verhaal