Sheryl Sandberg Herhaalt Nog maar eens Dat Facebook Heeft een Hoop Werk te Doen

23

Facebook COO Sheryl Sandberg begeleid door Twitter-CEO Jack Dorsey, rechts, voor de Senaat Intelligence Committee hoorzitting over ‘Buitenlandse Invloed Operaties en Hun Gebruik van Social Media Platforms’ op Capitol Hill, woensdag, Sept. 5, 2018, in Washington.Foto: Jose Luis Magana (AP)

Vorig jaar was niet geweldig voor Facebook ‘ s strijdende chief operating officer Sheryl Sandberg—in het bijzonder nadat was gebleken dat ze persoonlijk gevraagde informatie op de vocale Facebook criticus George Soros, nadat hij in het openbaar wordt beschouwd als het bedrijf een “bedreiging.” Maar Soros samenzwering beproeving in afwijking van, het bedrijf dat ze mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van ervaren het meest rampzalige jaar in de geschiedenis.

Dit is uiteraard niet verloren op Sandberg, die tijdens het spreken op de DLD conference in Duitsland dit weekend zei dat Facebook heeft “hard werken” vooruit en het was verre van klaar” tot vaststelling van de talloze problemen die ontstaan vrijwel uitsluitend omdat het platform bestaat. Sandberg aangekondigd vijf doelstellingen van het bedrijf te verplaatsen naar voren, die per CNBC zijn de toegenomen transparantie; het herstel van het vertrouwen van gebruikers in het bedrijf om hun gegevens te beveiligen, investeren in veiligheid; de bescherming tegen de verkiezing bemoeienis; en het stoppen van de verspreiding van desinformatie.

“Op Facebook, de laatste paar jaar gaat het echt moeilijk. We weten dat We moeten doen om beter te anticiperen op de risico ‘ s van het aansluiten van zo veel mensen,” Sandberg zei. “Ik kan u vertellen dat ik en iedereen op Facebook begrijpt en accepteert de diepe verantwoordelijkheid die we hebben. We hebben bevestigd dat onze fouten. We luisteren en leren we, en we vooruitgang boeken.”

Maar als Sandberg vervolg spreken over het belang van veiligheid en privacy, iets over haar boodschap niet helemaal stick. Ze erkent dat het vertrouwen van gebruikers is “fundamenteel voor het werk dat we doen”, zelfs als het blijft duikvlucht. Sandberg zei dat het zou zijn daden, geen woorden, die terug te winnen het vertrouwen van zijn gebruikers. (En Facebook is zeker een gehoor—of als dat niet per se te luisteren naar kritiek; we weten van Mark Zuckerberg gemeld overtuiging dat Facebook aan de “oorlog” die ten minste hij leest de dekking van zijn bedrijf.)

Maar Facebook is nog te tonen dat het adequaat beheren van de enorme kracht die het hanteert (zoals het vermijden van steeds een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het aanzetten tot genocide). Het einde van het jaar post gedeeld op Facebook, Zuckerberg zelf schreef dat voor problemen zoals de “verkiezing storing of schadelijke toespraak, de problemen nooit volledig kunnen worden opgelost.” Inderdaad, het bedrijf heeft keer op keer gereageerd op messes dat gemaakt is door zijn eigen schandelijk en zelfs gevaarlijke vergissingen door het onvoldoende onderkennen van de mogelijke schade en aan te dringen dat het Een Goed Product.

Zeker begin met rapporten over het gebruik ervan als een instrument om de democratie ondermijnen en afgesloten met een schijnbaar eindeloze reeks van privacy en gegevens van de gebruiker schandalen, 2018 was geen goede, zeer slecht jaar voor Facebook. Maar als het bedrijf echt wil om zichzelf te bevestigen in 2019, het zal veel meer dan retrospectieve navel staren om het gedaan te krijgen.

[CNBC]

Deel Dit Verhaal