Mad-Sikkerhed Inspektioner Indstillet på Grund af Lukning: Rapport

41

En arbejdstager, der høster romaine salat i Salinas, Californien. Bladgrøntsager grønne grøntsager er blandt de ledende årsag til en nyere E. Coli i Usa.Foto: AP / Paul Sakuma

Med hundredvis af mad-sikkerhedsinspektører furloughed på grund af den igangværende regering lukning, Food and Drug Administration (FDA) har suspenderet alle “rutine” inspektioner af USA-baserede fødevarer-behandling og-bræt, ifølge en Washington Post-rapporten citerer uddrag fra et interview med FDA kommissær, Scott Gottlieb.

Post rapporterer, at Gottlieb har en plan i gang, der kan se inspektører tilbage i området så tidligt som i næste uge, i det mindste for de faciliteter, som anses for “høj risiko”. Kommissæren sagde, at en tredjedel af de omkring 160 rutinemæssige inspektioner, der udføres ugentlig opfylder dette kriterium.

Risikoen for sygdom, her er, desværre, er størst blandt de mest sårbare af befolkningen. Det samme fødevarebårne sygdomme, der sjældent gør raske mennesker syge kan blive skæbnesvangert for ufødte babyer og nyfødte. Risikoen er særlig høj for personer med svækket immunforsvar på grund af kræft behandlinger, diabetes, AIDS, og knoglemarvs-og organ-transplantationer, det FDA advarer.

FDA er også ansvarlige for inspektion af blod banker, vaccine og narkotika producenter, laboratorier, der er involveret i dyreforsøg, og udenlandske fabrikker, der producerer FDA-godkendte medicinske produkter, selvom det ikke var umiddelbart, hvordan dette arbejde er blevet påvirket.

FDA kunne ikke nås for en kommentar på grund af den lukning, som nu er i sin tredje uge. “Vi gør, hvad vi kan, for at mindske enhver risiko for, at forbrugerne gennem lukning,” Gottlieb efter sigende fortalte Post.

Lukning følger et udbrud af E. coli infektioner, der var knyttet til røde og grønne blade salat og blomkål produkter, der er høstet i Californien i November. De seneste tal viser, at 59 rapporterede tilfælde af E. coli, med 23 mennesker, der bliver indlagt. Ingen dødsfald blev rapporteret.

Der er mere end 250 kendte typer af fødevarebårne sygdomme, ifølge Center for Disease Control og Forebyggelse (CDC). CDC anslår, at omkring 48 millioner mennesker bliver syge af fødevarebårne sygdomme hvert år. Omkring 3.000 mennesker dør.

Mellem oktober 2016 og September 2017, FDA inspektører meddelt mad-udstyr, der er mere end 2,660 gange på on-site betingelser, som viste sig at være i strid med Food, Drug and Cosmetic Act—den føderale lovgivning, der regulerer mad branding, tilsætningsstoffer og produkt etiketter, der—ifølge de seneste tal.

Et flertal af de bekendtgørelser, der syntes at være udstedt på grund af uhygiejniske forhold på de faciliteter, der er baseret på en overfladisk gennemgang af medarbejdernes noter.

[Washington Post]

Dette er en udvikling af historien. Den vil blive opdateret, efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.

Fik et tip om fødevaresikkerhed inspektioner? Kontakt forfatteren: dell@gizmodo.com

Dele Denne Historie