Den nya teorin kan förklara 95% av de saknade utrymme

38

Forskare från Oxford University har löst en av de största frågorna i den moderna fysiken: deras nya arbete består mörk materia och mörk energi i en enda företeelse: den vätska, som har en “negativ massa”. Om du försöker att driva en negativ massa, det kommer att accelerera i din riktning. Och denna fantastiska nya teori kan också visa sig vara en korrekt förutsägelse som Einstein gjorde för 100 år sedan.

Det är nu allmänt erkänt modell av Universum är lambda — CDM — säger oss ingenting om vad mörk materia och mörk energi är fysiskt. Vi vet om dem bara på grund av den gravitationella effekter som de har på andra observerbara fråga.

Vätska med negativ massa

Den nya modellen, som publiceras i tidskriften Astronomy and Astrophysics Jamie Farnam av Oxford e-research centre, och erbjuder en ny förklaring. Ormbunkar, säger: “Vi tror nu att mörk materia och mörk energi kan kombineras i en vätska som har en “negativ allvar” avskräcka andra material runt omkring sig. Även om frågan i sig är väldigt nyfiken, hon kunde bekräfta att vårt utrymme är symmetrisk i den positiva och negativa egenskaper.”

Förekomsten av negativa saken var tidigare exkluderade eftersom man trodde att detta material kommer att bli mindre tät som Universum expanderar, och det strider mot våra observationer att mörk materia är inte uttömda. Men studien Dr Farns använder “tensor skapande” som tillåter dig att kontinuerligt skapa negativ massa. Det visar att när det finns mer och mer negativ massa, denna vätska med negativ massa inte späda ut med den expansion av rymden. Faktiskt, denna vätska är identisk med den mörka energin.

Teorin om Ormbunkar ger också den första korrekt förutsägelse av beteendet hos mörk materia halo. De flesta galaxer roterar så snabbt som behöver rivas i stycken, men håller dem på plats av “halo” av mörk materia.

Vad tror du, intressant teori? Berätta för oss i vår chatt i Telegram.