Hur Minecraft är att hjälpa barn att falla i kärlek med böcker

44

Någonsin ville utforska Treasure Island eller låtsas vara Robinson Crusoe? Minecraft är nu används för att skapa en ‘verklighetstrogen upplevelse” att engagera sig ovilliga läsare – vi ser hur det spelar ut

Ons 11 Jul 2018 13.07 BST

Senast ändrad: Ons 11 Jul 2018 17.03 BST

Litcraft’s Treasure Island.

Minecraft resurser. Litcraft s Treasure Island.
Illustration: Lancaster University

Robert Louis Stevenson ‘ s 1881 klassiska Treasure Island berättar för Jim Hawkins äventyr ombord på Hispaniola, som han och hans crew, tillsammans med dubbel-korsning piraten Long John Silver – ställer ut för att hitta Kapten Flint saknade skatten på Skelett Ön. Nu, mer än ett sekel senare, kan barnen prova och hitta det själva, med vikar och berg av Stevenson fiktiva ön gett en förvrängd vid ombyggnad i Minecraft, som en del av ett nytt projekt som syftar till att föra ovilliga läsare till litterära klassiker.

Från Spyglass Hill Ben Gunn ‘ s cave kan barnen utforska alla vinklar och vrår av Skelett Island som en del av Litcraft, ett nytt partnerskap mellan Lancaster University och Microsoft, som köpte spelet för $2,5 miljarder euro (£1,9 miljarder euro 2015 och som nu spelas av 74 miljoner människor varje månad. Den Litcraft-plattformen använder sig av Minecraft för att skapa korrekta modeller av fiktiva öar: Treasure Island är den första, med Michael Morpurgo är Kensuke Rike precis avslutat och många andra planerade.

Medan vanliga Minecraft är idel litterära skapelser – hela George RR Martins utbredda inställningen för Game of Thrones, Västeros, har skapats i dess helhet, som har flera olika Hogwarts – Litcraft är inte alla roliga och spel, som är späckat med pedagogiska aktiviteter som syftar till att åter engagera sig ovilliga läsare med boken den är baserad på. Bly forskare och chef för Lancaster University engelska och kreativt skrivande institutionen, Professor Sally Bushell, kallar det “en pedagogisk modell som ansluter fantasifulla rumsliga upplevelsen av att läsa texten en uppslukande upplevelse i spelet world”.

Facebook

Twitter

Pinterest

Ett exempel på Minecraft flexibilitet – användare har återskapat hela den litterära världar, som JK Rowling ‘ s Hogwarts.

Hon säger, av Litcraft Treasure Island: “Vi hoppas att det kommer att motivera tveksamma läsare – vi kan säga,” Vi kommer att läsa boken och sedan vid ett tillfälle, vi ska gå och leka på fartyget.’ Jag skulle ha älskat det som barn. Det är en empatisk uppgift – att du kan göra vad de tecken som gjorde dig själv, så förstår du varför de agerar som de sätt de gjorde i boken.”

Treasure Island “nivå” har varit föremål för omfattande väg-testade av barn som Dylan, vars skola ligger att anta Litcraft 2019. “Det är riktigt roligt”, säger han. “Jag njöt av det eftersom jag har läst boken, men du måste följa reglerna i det. I spel, som du kan utforska. Nu vet jag precis vad boken såg ut.”

Vad gjorde han som mest? “Jag gillar att du får se bilder. Du behöver inte göra dem i huvudet. Och jag gillade ship, Ben Gunn ‘ s cave och papegojor. Och det var det konstiga grisen höll på att hoppa ut att klippa. Det var inte i boken!” (“Det var en glitch”, säger Bushell).

Barnen vet hur man använder Minecraft mer än vad lärarna gör. Det inverterar relation

Sally Bushell, Lancaster University

Projektet, som presenteras på Microsofts Minecraft.edu webbplatsen är för närvarande presenteras för lärare och bibliotekarier i STORBRITANNIEN. Det har varit “en entusiastisk svar” till de rättegångar som pågår i de lokala skolorna, med planer på att rulla Litcraft ut till biblioteken i Lancashire och Leeds från oktober 2018.

Dylan, som många nio-åringar, har böcker men är mer entusiastisk när han talar om Minecraft, vilket han gör med den informella kompetens som många barn har med deras favorit spel. Han har redan gjort sin egen Hunger Games-världen i Minecraft hemma, men det gick inte att få några av hans fällor för att arbeta.

Denna kunskap verkar för att både skrämma och imponera på mindre tekniskt kunniga vuxna som Bushell hoppas kommer inte hindrar skolor från att anta det. “Barnen vet hur man gör det mer än vad lärarna gör, säger hon. “Det inverterar förhållandet: du har barn som vet mer än de vuxna. Du behöver ganska säker lärare. De är mer orolig för det. Jag vill säga: “var inte orolig, eftersom alla dina åtta-åringar vet hur man gör detta.'”

Bibliotek är särskilt intresserade av de möjligheter för multiplayer, Bushell säger, och tillägger att en av de kommande projekten kommer att Lord of the Flies: “I så fall, du vill att alla barn i det att spela ut ett scenario och ställer filosofiska frågor. Vi hoppas att de har en del att läsa, sedan spela spelet, för att sedan göra några empatisk skriva baserat på vad de gjorde där.”

Den Kensuke Rike karta, baserat på Morpurgo är berättelsen om en pojke som spolats upp ensam, är särskilt inriktad på att engagera ovilliga läsare och har precis avslutats. “Bibliotekets resurser vi sätter ihop inkluderar ljud-och i spelet för att läsa och skriva samt grafiska romaner som ett steg till den fullständiga texten,” sade Bushell. “De resurser som är utformade för att uppmuntra dem att antingen återgå till eller kontakt med boken via uppslukande upplevelse.”

Uppfyller blockheads: en sällsynt glimt in Minecraft HQ

Läs mer

Bushell sa mer litterära Minecraft öarna kommer att följa. “Treasure Island är den första världen för Minecraft.edu men de räknar med en serie – mest troligt, nästa kommer att vara Swiss Family Robinson, Stormen och Robinson Crusoe,” Bushell säger. En rekreation av Dante ‘ s Inferno, en karta för varje nivå i helvetet, är också under utveckling.

Men vad boken gör Dylan hoppas på att se nästa? “The Hunger Games”, säger han utan att tveka. “En riktig man.”