Facebook ‘ s Ad-Værktøjer, der er Mærket Tusindvis af Brugere som ‘Interesseret’ i Forræderi

41

“Facebook CEO Mark Zuckerberg Vidner I Huset for at Høre”Foto: Getty

Facebook er at undskylde efter sin algoritmer mærkede 65,000 russiske brugere som “interesseret i landsforræderi.” Facebook algoritmisk tags brugerne baseret på deres adfærd, at gøre det lettere for annoncører at målrette mod personer, der er interesseret i bestemte emner. I dette tilfælde, men tag “forræderi” kan have sat brugere under truslen om statslig intervention. Facebook siger, at det har siden fjernet den kategori.

“Forræderi blev medtaget som en kategori, givet dets historiske betydning. I betragtning af det er en ulovlig aktivitet, har vi fjernet det som en interesse kategori,” en Facebook-talsmand, siger til the Guardian.

Automatiseret profilering er nyttigt, når du er en orange juice sælger på udkig efter folk, der siger, at de gerne appelsinjuice, men et vartegn 2016 rapport fra ProPublica har fundet, at mange af de interesser Facebook links til brugere, der ikke er selv-valgte. Facebook registrerer din adfærd, så gør slutninger om, hvem du kan blive, eller hvad du måtte lide, herunder din race, køn, seksualitet og religion. Som et eksempel, at Facebook ville ikke udtrykkeligt har bedt om en bruger i profil afsnit, om de er en østkyst liberale eller en Sydlig konservative, men det ved, hvis du bor på østkysten mod syd, hvis du har afsluttet high school eller college, og, selvfølgelig, det kan gøre skarpe slutninger baseret på “synes godt om” og om du sige, klikkede på en annonce for “Forsvare 2A” versus “Marts For Vores Liv.”

I tilfælde af Facebook ‘ s “forræderi” – etiket, det ville være chokerende muligt at afsløre nogle af disse brugere uden adgang til Facebook ‘ s interne data, som Værge, skrive-up forklarer. Annoncørerne behøver kun at oprette annoncer, der er målrettet specifikt til folk, der er udvalgt som har denne interesse, og derefter forsøge at holde styr på, hvem der har klikket sig igennem.

Lad det være klart: Facebook er en automatiseret profilering maskine, der syntetiserer de enorme mængder af funktionsmåde data, vi skaber, som vi klik, dele og ven til andre brugere. Annoncører kan tappe ind på den maskine, når de ønsker, til den rigtige pris, og regeringer kan anmode om data. Alt i alt, Facebook hænder data over cirka 75% af den tid, i henhold til sin 2018 Rapport om Gennemsigtighed.

“Officielt, internettet er ikke censureret i Rusland,” Mette Skak, en autoritet på Rusland, siger til the Guardian. “Men disse metoder, som Facebook har formentlig ubevidst givet den russiske myndigheder, gør det meget lettere for statslige organer, til systematisk at spore personer, der er markeret som potentielle forrædere.”

Når jeg rapporterede om Facebook ‘ s skjulte profiler for to år siden, jeg spurgte læserne til at sende interesser Facebook havde tildelt dem. En journalist fandt, at Facebook havde præget ham, som er interesseret i Hizbollah, en terrorgruppe. Hvad sker der, når oplysninger sådan, absurd og forkert som den er, til den ender i hænderne på undertrykkende regimer? Det er slemt nok i hænderne af annoncører.

Facebook er i øjeblikket kæmper for at undgå civile rettigheder, der passer fra bolig-advokater, der siger, at annoncører, der anvendes skjulte profiler til at udelukke boliger annoncer fra Latinamerikanere eller handicappede. Begrundelsen er enkel: Annoncører kan vise boliger annoncer til alle, undtagen dem, der er interesseret i “Disability.gov,” “kørestole,” eller “dansk som andet sprog”, “Telemundo,” osv.

Facebook kender. Det kender ting, brugerne giver villigt, og det ved ting, som brugerne aldrig blev spurgt (og dermed ikke kunne afvise). Facebook tillader ikke at spørge, og i virkeligheden, selv hvis du ikke har Facebook, kan det stadig vide, hvem du er. Alt dette er nyttigt, når du målretter orange juice-entusiaster, men det betyder også, undertrykkende regeringer i hele verden har midler til at identificere eller forhøre brugerne baseret på skjult algoritmer. Et værktøj, der gør livet lettere for annoncører kan også gøre det samme for authoritarians.

[Vogter]