‘Bitcoin Maven’ Fængslet for Multi-Million Dollar Bitcoin-for-Cash Hvidvaskning af Penge Drift

25

En visuel repræsentation af den digitale Cryptocurrency, Bitcoin sammen med US Dollars i December 07, 2017 i London, England.
Foto: Getty

Bitcoin har mistet de fleste af sine (sandsynligvis oppustet) værdi i de sidste par måneder, men det har stadig masser af værdi for retshåndhævende myndigheder på udkig efter økonomisk kriminalitet til at straffe. Den seneste cryptocurrency kriminelle at få bogen smidt på dem er “Bitcoin Maven,” en 50-årig kvinde, der kørte en bitcoin-for-cash exchange drift.

Justitsministeriet meddelte, Theresa Lynn Tetley, en tidligere børsmægler og fast ejendom investor, blev dømt til 12 måneder og én dag i føderale fængsel i denne uge for at drive en ulovlig penge videregiver erhvervslivet og hvidvaskning af penge. Hun blev også dømt til at miste 40 Bitcoin (en værdi på omkring $250.000), $292,264 i kontant, og 25 guld barer, der er erhvervet gennem sin ulovlige virksomhed.

Tetley ‘ s ordning, fremhævet af Ars Technica, der er involveret tilbyde personer, som er Bitcoin til gengæld for kontanter, som på sit ansigt sandsynligvis ikke lyder som meget for en forbrydelse. Men Tetley har alt fra bøger. Hun har undladt at registrere sin drift som en penge service virksomhed og ikke tilbyder nogen form for “anti-hvidvaskning af penge mekanismer,” per justitsministeriet.

De fleste af Tetley ‘ s transaktioner blev gennemført i person, med kontant støtte til den virtuelle valuta. Hun annoncerede sin service gennem localbitcoins.com et websted, der fremmer en sådan udveksling, hvor hun udgivet under navnet “Bitcoin Maven.” Hun levede op til det, også i Henhold til det amerikanske JUSTITSMINISTERIUM, at hun udvekslede $6 og $9,5 millioner i løbet af flere år.

Hendes fortrydelse kom, da hun begyndte ubevidst i gang med at gøre forretning med en undercover-agent fra Drug Enforcement Administration. Agenturet begyndte at lukke ind på hende i 2016, og blev slæbt i næsten et år, da de byggede en sag mod hende.

Planen om at bringe Tetley ned i prisen indføre en anden agent, forklædt som den første agent kæreste, til at foretage en række store transaktioner med Bitcoin Maven. Ifølge Ars Technica, på et tidspunkt den falske kæreste informeret Tetley, at han besad et stort udbud af “koks, meth, og ukrudt”, der var blevet “stjålet” og var sælger, at stash for den bitcoin blev han handel med hende. Tetley flyttet frem med de transaktioner alligevel, på et tidspunkt dukke op med $300.000 i to Trader Joe ‘ s indkøbsposer til at gøre en handel med den undercover-agent.

“At give penge i kuverter (og de betydelige beløb, som hun gjorde), i kaffe butikker og restauranter, og der er ingen måde at drive lovlig forretning, i hvert fald når det volumen overstiger de millioner,” anklagere skrev i en strafudmåling memorandum, per Ars Technica. “Der er nogen, som sagsøgte—en tidligere børsmægler og fast ejendom investor—var helt sikkert klar over det.”

Ikke at hjælpe hendes tilfælde var det faktum, at Tetley var også at gøre forretninger med William James Farber, en mand, som menes at være i spidsen for en af de største narkotika ringe på nu-lukker dark web markedsplads Alphabay. Ars Technica bemærkes, Farber blev anholdt sidste år anklaget for sammensværgelse til at besidde og distribuere kontrollerede stoffer.

For hende løbe som Bitcoin Maven, Tetley vil bruge 366 dage bag tremmer i et fængsel. Hendes stash af bitcoin, der er indsamlet fra den virksomhed, som nu tilhører regeringen, er værd omkring $250.000 som onsdag aften—men det vil sandsynligvis være værd $400,000, derefter $75,000, så $250.000 igen ved slutningen af ugen.

[Ars Technica]