Huawei afviser at blive låst ud af budgivning til at hjælpe med at opbygge netværk 5G

46

Kinesiske selskab hits tilbage i rapport vil det blive afvist af sikkerhedsmæssige årsager, og siger også, at det håber at undgå udenlandsk indflydelse register

Tor 14 Jun 2018 00.49 BST

Sidst opdateret Fre 14 Jun 2018 01.37 BST

Huawei logo

En Huawei talsmand sagde selskabet var stadig gennemgang af Australiens foreslåede udenlandsk indblanding lovgivning.
Foto: Tyrone Siu/Reuters

Den Kinesiske virksomhed Huawei har sagt, at det er stadig taler til Turnbull regering om at deltage i 5G trådløse netværk og kan ikke registrere, om den foreslåede udenlandsk indflydelse lobbyregister.

Huawei ‘ s Australske formand John Herren fortalte ABC på torsdag, at han ikke var blevet rådgivet af enhver regerings beslutning om at blokere for virksomhedens deltagelse i 5G netværk af sikkerhedsmæssige grunde, og han sagde, at hans ledere var ved at blive “budt velkommen” i Canberra på torsdag.

Australien fortrænger Kina til at bygge undersøiske kabel for salomonøerne

Læs mere

Adspurgt om, hvorvidt selskabet vil være forpligtet til at registrere dig som en del af Turnbull regeringens forslag om overgreb mod udenlandsk indblanding, Herren sagde, at han ville vente til den endelige lovgivning.

• Tilmeld dig for at modtage de bedste historier i Australien hver dag ved middagstid


Men han sagde, at på nuværende oplysninger, “at have gjort min due diligence”, registrering af Huawei måske ikke være nødvendigt.

Herren svarer til en rapport i the Australian Financial Review, at Huawei var “alle, men visse” at blive låst ude af 5G bygge fordi den nationale sikkerhed agenturer er fortsat bekymret over, om virksomheden er links til den Kinesiske regering og har anbefalet over for sin deltagelse.

Attorney general [statsadvokaten], Christian Porter, ikke benægte rapport om torsdag morgen, selv om han signalerede, at processen var i gang. Han sagde også, Australske embedsmænd var meget opmærksomme på den nationale sikkerhed.

“De fleste Australiere ville acceptere en logisk og sund fornuft proces, som når du bygger kritisk infrastruktur og især i den moderne tidsalder, telekommunikation og IT-infrastruktur, så skal du gøre det på en måde, der tager hensyn til nationale sikkerhedsinteresser,” Porter sagde torsdag.

Herren sagde, at han var overrasket over rapporten, og insisterede på, havde regeringen ikke meddeles sikkerhed-relaterede bekymringer til virksomheden. “Vi bliver hilst velkommen, da vi fortsætter med at tale til regeringen i et åbent måde”.

“Embedsmænd har rejst nogen reel bekymring andet end at søge mere information fra os om den måde, 5G er ved at blive dannet”.

Huawei har allerede været afskåret fra at deltage i udviklingen af den national broadband network, som Turnbull regering muskler op mod udenlandsk indflydelse. Regeringen ledes af en bid af selskabet at bygge en undersøisk kabel til telekommunikation Solomon-Øerne, ved hjælp af den støtte, budget til at finansiere forslaget.

Med spændinger mellem Beijing og Canberra allerede forstærket af de seneste begivenheder, Huawei kunne også potentielt være tvunget til den udenlandske indflydelse gennemsigtighed registrere regeringen i håb om at etablere som led i sin nye ordning.

På torsdag, Malcolm Turnbull og Porter blev spurgt, om de Kinesiske selskab vil blive vist på registret. Turnbull og Porter sagde, at det var et anliggende for virksomheden.

Tilmeld dig for at modtage de bedste historier fra Guardian Australien hver morgen


“I sidste ende er det et spørgsmål, der skal stilles af virksomheden selv og de mennesker, der arbejder for den pågældende virksomhed,” Christian Porter sagde.

Malcolm Turnbull enige om, at: “Det er blot at sikre, at folk, der er involveret i de aktiviteter, som den advokat, der er omhandlet [love], på vegne af en udenlandsk embedsmand, et udenlandsk politisk parti, eller et selskab, der kontrolleres af den ene eller den anden af disse, skal du gøre det gennemsigtigt.

“Så det er en dosis af sollys, som jeg tror, du ville, at alle vil være velkommen.

“Du kan danne dig din egen vurdering, men de vurderinger, som Christian sagde, at om en person er omfattet af denne lovgivning, bliver nødt til at være lavet af de mennesker som er berørt.”

Der var mulighed for regeringen for at tvinge en virksomhed eller person i registret gennem en “meddelelse regime”, som udstedes af justitsministeren s department.

I henhold til de kriterier, som regeringen har lagt frem, som har tværpolitisk støtte, et selskab med udenlandsk hovedstol, der ejer mere end 15% af den udstedte aktiekapital eller stemmerettigheder ville blive anset som nærtstående til en fremmed magt.

Kina trodsig efter nye AMERIKANSKE sikkerhedsregler mål tele-virksomheder

Læs mere

Den lovgivning, der også anmoder om en principal har beføjelse til at udpege minimum 20% af bestyrelsesmedlemmer eller kan udøve kontrol over selskabet.

Huawei ‘ s struktur kan udsætte en gråzone. Den Australske gren af virksomheden har en Australsk bestyrelsen, men er ejet af det Kinesiske moderselskab, som er en medarbejder-ejet andelsselskab

Virksomhedens grundlægger, Ren Zhengfei, blev en ingeniør i People ‘ s Liberation Army, og menes at eje lige under 1,5% af virksomhedens aktier.

Labor ‘ s Senat leder og skygge udenrigsminister, Penny Wong, der sidder i udvalget, som er i betragtning af regeringens udenlandsk indblanding lovgivning, fortalte Sky News tweaks var stadig ved at blive gjort til lovforslaget.

Regeringen håber, at have sin udenlandske indblanding lovgivning foran parlamentet, og bestået, før juli vinter pause.