Apple slår blåse til Facebook som det klemmer ned på data-fangst

38

Reglene synes å målrette tjenester som Onavo Beskytte, som hevder å beskytte brukerens data selv som det strømmer informasjon til Facebook

@oliviasolon

E-post

Tor 14 Jun 2018 02.10 BST

Sist endret på Tor 14 Jun 2018 02.11 BST

Apple’s new App Store rules appear to be intentionally worded to target apps like Onavo.

Apples nye App Store-reglene synes å være bevisst formulert for å målrette mot programmer som Onavo.
Foto: Greg Baker/AFP/Getty Images

Apple har oppdatert sine regler for å begrense app utviklere’ evne til å høste data fra mobiltelefoner, noe som kan være dårlige nyheter for en Facebook-eide data security app som heter Onavo Beskytte.

Onavo tilsynelatende gir brukerne en gratis virtuelt privat nettverk (VPN), som den hevder, bidrar til å “holde deg og dine data trygg når du surfer på og dele informasjon på nettet”. Det er ikke umiddelbart opplagt, er at det strømmer informasjon til Facebook om hva andre applikasjoner du bruker, og hvor mye du bruker dem tilbake til sosiale nettverk giganten.

“Problemet med Onavo er at det handler om å være et VPN som holder dine data private, men bak kulissene er det høsting data for Facebook,” sa Ryan Dochuk, CEO av de betalte for VPN TunnelBear. “Det går mot hva folk generelt forvente når de bruker et VPN-nettverk.”

Onavo har vært en Trojansk hest for Facebook (i klassisk forstand, ikke som malware), slik at det å samle etterretning på apper som folk vil bruke på flere titalls millioner av enheter utenfor sitt imperium. Denne real-time markedsundersøkelser høydepunkter som apps er blitt populært og som sliter. Slik konkurransedyktige intelligens kan informere kjøp mål og forhandlinger samt identifisere populære funksjoner det kan kopiere i rival apps.

Som først rapportert av Bloomberg, som er Apples nye App Store-reglene eksplisitt forbud innsamling av “informasjon om hvilke apper som er installert på en brukers enhet for det formål å analytics eller reklame/markedsføring”, som synes å være bevisst formulert for å slå ned på apper som Onavo.

Lærdommen fra store tech ‘ s nyeste PR hendelser? De vet vi er på dem… | John Naughton

Les mer

“Apple har vært veldig klar på at det er pro-personvern,” ,”, sa Joseph Jerome, personvern spesialist fra Center for Democracy and Technology”, og med hver iterasjon av iOS [Apples mobile operativsystem] har prøvd å begrense muligheten av apps til å vite hva som skjer på enheten hvis en bruker ikke har autorisert det.”

Onavo startet livet i Tel Aviv, i 2010 som en oppstart som hjalp folk med å redusere deres trådløse regninger ved å komprimere innkommende data på en iPhone eller Android-enhet. Det også fremhevet hvilke apper som bruker mest data. For mobile utgivere, det ga analytics for å hjelpe dem å holde oversikt over hvordan deres apps ble utført mot konkurrentene. I Mai 2013, er det lansert en VPN kalt Onavo Beskytte, som lovet å beskytte folks data når de surfer på nettet fra mobilen på en offentlig wi-fi-nettverk.

Facebook kjøpte selskapet i oktober 2013 for en ukjent sum, anslått til å være mellom $100m og $200.

mark zuckerberg

Facebook

Twitter

Pinterest

Onavo gir informasjon til Facebook om hva andre applikasjoner du bruker, og hvor mye du bruker dem. Foto: Christophe Morin/IP3/Getty Images

Vpn virker ved å omdirigere og kryptere alle data som forlater datamaskinen, mobilen eller nettbrettet ditt, og sende det til en annen server i et annet sted. De posisjonere seg som verktøy for å beskytte privatlivets fred og sikkerhet, men at svært mye avhenger av hvem som kjører VPN og hvordan de tjener pengene sine.

“Denne serveren er i en veldig privilegert posisjon,” sa Dochuk. “I hovedsak, det er behov for 100% av forbrukerne stoler fordi 100% av dataene er gått gjennom som server.”

Dette betyr at den som kjører VPN vet hvilke apper som er installert på enheten, og hvor mye du bruker dem, og hvilke nettsteder du besøker, og din enhet, type og plassering.

Det er noen Vpn-nettverk, for eksempel TunnelBear, som dekker deres server og båndbredde kostnader gjennom betalte abonnementer og andre, som Hola og Onavo, som tilbyr en gratis tjeneste til sluttbruker, men trekke ut verdi fra dataene de samler inn, eller ved å selge folk er ubrukt båndbredde.

“Hvis du ikke betaler med penger er du sannsynligvis å betale med dine data,” sa Vil Strafach, en sikkerhet spesialist som har analysert Onavo app.

Ifølge Wall Street Journal, Facebook ansatte har satt Onavo data til gode ved å overvåke ytelsen av rival Snapchat, spesielt etter at Facebook er Instagram app lansert lignende funksjoner. Onavo er data også ha bidratt til guide Facebook beslutning om å kjøpe WhatsApp for $19bn i 2014 og å klone den populære gruppen video chat app Houseparty.

I skriftlig spørsmål følgende CEO Mark Zuckerberg s congressional testimony i April, lovgivere bedt Facebook om sin bruk av data hentet fra Onavo krenket personvernet forbrukerne forventer av et VPN-nettverk.

Facebook sa at det forklart hvilke data som det ville få når en bruker installert appen.

Tech-selskapene har svaret på telefonen avhengighet: mer teknisk

Les mer

“Dette hjelper oss med å forbedre og drive Onavo tjenesten ved å analysere din bruk av nettsider, apps og data,” Onavo Beskytte ‘ s App Store meldinger leser. “Fordi vi er en del av Facebook, vi bruker også denne informasjonen til å forbedre Facebook produkter og tjenester, få innsikt i produkter og tjenester som folk verdi, og bygge bedre opplevelser.”

Brukere har til å godta disse vilkårene før du bruker appen.

Selskapet har erkjent den bruker Onavo å overvåke konkurrentene, men den insisterer dette er ikke uvanlig: “Nettsteder og apper som har brukt markedsundersøkelser tjenester i mange år.”

Facebook sa at det gjorde ikke koble app bruk av data som er samlet inn gjennom Onavo til data som er samlet inn fra en persons Facebook-konto.

Strafach sa det skulle være lett for Facebook til å koble data om personen hadde også Facebook-appen installert på telefonen sin.

“Du må bare stole på at de ikke gjør det,” sa han.

Gitt Facebook nylig track record med data personvernet, at tillit kan ha litt nedslitt.