Amazon lanserar sina angrepp på sport täckning med tennis på Queen ‘ s

58

• Fever-Tree-Vm skärmad på Amazon Prime Video

• US Open, ATP-Touren och Premier League kommer också att visas

Ons 13 Jun 2018 14.18 BST

Senast ändrad: Ons 13 Jun 2018 22.00 BST

The Aegon Championships at Queen’s Club have been rebranded the Fever-Tree Championships and boast the strongest ever field for day one of Amazon’s move into sports coverage on Monday.

Aegon Mästerskapen i Queen ‘ s Club har blivit omdöpta Fever-Tree-Vm och har den starkaste någonsin område för Amazons stora dag på måndag.
Foto: Patrik Lundin/Getty Images för LTA

Sky: s beslut att gå bort från tennis nästa sommar, efter flera år som täcker allt från sallad dagar Tim Henman att ökningen av Andy Murray, som har lämnat en lucka i marknaden som Amazon Prime Video lovade på onsdagen att fylla genom att jaga en yngre publik som tas upp i live-streaming generation.

Samtidigt som Wimbledon ser säker på BBC för en överskådlig framtid, Prime börjar sin jakt på en yngre valkrets vid Queen ‘ s Club på måndag, när Fever-Tree-Vm kommer i gång.

Vad var faktureras som turneringens starkaste någonsin område förstärktes med det tillägg på tisdag för Novak Djokovic – med en plats kvar fortfarande öppna för återkomsten av Andy Murray. Rafael Nadal också först in, men drog ut på onsdag för att återhämta sig från sina ansträngningar i franska Öppna.

Medan resan från TV-abonnemang till de otaliga plattformar för surfplattor, smartphones och andra prylar är inte en stor en, Amazon Prime kommer till marknaden med ett nytt grepp som jag hoppas kommer att suga upp fans som för länge sedan hittat alternativ till traditionella vanliga butiker.

Inte förr hade Amazon Prime slet 20 fotbollsmatcher i Premier League bort från Himlen och BT Sport denna månad än det slås sin uppmärksamhet till början av sin tennis täckning. Queen ‘ s nästa vecka kommer att testa marken, och utgör en del av ett separat avtal att den slog i 2017 för att visa 38 ATP World Tour-evenemang under fem år från och med nästa säsong, som omfattar alla lärare händelser, och den 12 var och en av de 500 och 250-turneringar samt de NextGen-finalen. £30m överens i April för att visa US Open i augusti var en annan kupp för Amazon Prime.

Det tog flera månader för att försegla fotboll affär, inte riktigt så länge tennis, som Jay Marina, vice vd för Prime Video, sade i London på onsdag. “Sport rättigheter är super komplicerat”, sade han. “Det är inte som du kan besluta om något och säga:” Detta är vad vi ska göra.” Det beror på vad som finns och naturligtvis priset. Men vi var super nöjda med vad vi fick. Jag tror att vi kommer att lära oss en hel del, för att se hur kunder reagerar på det.”

Anmäl dig till Resumé, vår vecka e-post av redaktörens val.

Marina sa tennis överklagade den perfekta sporten för att lägga till ett värde till Amazon Prime övergripande produkt. “Tennis är en mycket bred sport och har en stor fan-base. Människor som redan bryr sig om tennis. De älskar det. Vi vill hjälpa till att växa som publik, särskilt med de yngre demografiska, som används för att strömma. Kunder är upptagen, och det finns så många alternativ där ute, som kämpar för uppmärksamhet.

“Jag har fortfarande minnen av Jimmy Connors, natt tid i US Open, och publiken att bli galna. Vi har alla de stunder – som Boris Becker vinna Wimbledon som tonåring]. De är unika stunder som bara idrott kan leverera.”

Som för att försköna sin täckning för att tilltala en yngre publik, sade han: “Vi ska se över tid. Vi letar alltid efter sätt att göra den bättre, men saken är spelet. Vad du inte vill göra är att komma med jippon, eftersom det blir i vägen för spelet, själva åtgärden. Vårt främsta mål är att ha produktion av hög kvalitet och bra analytiker.”

Prime har några bra sådana i Greg Rusedski och Daniela Utvecklingsleden, tillsammans med erfarna proffs i Nick Lester, Robbie Koenig och Arvind Parmar.

Amazon bryter Premier League håller på Himlen och BT med Prime streaming affär

Läs mer

Marina läggas till: “Vi har lagt till digitala fördelar, Prime Video som är det största av det. Vi har också fått Prime Musik och bästa Behandlingen. Vi har över 100 m Prime medlemmar över hela världen. Vi har miljontals av Statsrådets medlemmar här i STORBRITANNIEN.

“Vi investerar miljarder dollar i innehåll. En hel del som är på utställningar och filmer. Så frågan är: “Varför sport?’ Anledningen är, drama i idrott, fans och passion är mycket liknande [till publiken att de har för deras underhållning kanaler]. Tennis fans kommer att komma och titta på tennis. Det är verkligheten.

“Det som är bra är att det finns inga alternativ. Om du älskar tennis, du kommer inte att säga: “Det är OK, jag ska bara titta på rugby istället.’ Det fungerar inte på det sättet. Det är också en gemenskap känner, alla tittar på på en gång, så du inte missar. Som sagt, det är verkligen tidigt för oss. Det är en dag för oss inom idrotten. Vi lyssnar. Vi kommer att lyssna på kunder och höra vad de säger. Att ha två premier sport [tennis och fotboll] är bra.”

Alex Green, vd för Prime sport, läggas till: “För Prime Video för att bli en destination för tennis täckning i STORBRITANNIEN under fem år – och fler förhoppningsvis – är ganska spännande. De Fever-Tree-Vm från Queen ‘ s och Naturen i Dalen International från Eastbourne [både tillsammans med BBC] kommer att vara de första turneringarna ska vi sänder som en del av vår långsiktiga avtalet med ATP Media.”

Amazon köper exklusiva STORBRITANNIEN rättigheter till US Open tennis turnering

Läs mer