Du Kan Nu Søge efter Adresser på 750 Millioner År af Jordens Historie

72

Min placering i Oakville, Ontario (lige uden for Toronto) som det ses 260 millioner år siden. Billede: Gammel Jorden/Ian Webster

Nogensinde kigget på et billede af superkontinent Pangea og undret dig over, hvor din aktuelle adresse, der ville have været 250 millioner år siden? Et nyt interaktivt kort, der giver denne meget service, så du har mulighed for at se på moderne steder i hele 750 millioner år af planetens historie.

Denne awesome 3D-kort er udtænkt af Ian Webster, kurator af den yderst imponerende Dinosaur Database. Det er som standard 240 millioner år siden, i Begyndelsen af Trias, en tid, hvor livet var igen stiger fra Perm masseudryddelse og tidlige dinosaurer begyndte at gøre en udseende. Tilbage derefter vores planet var domineret af gigantiske superkontinent Pangea, og det giver ikke megen mening ud fra vores nuværende perspektiv.

Til at hjælpe, Webster overlejrer kort med moderne politiske grænser, og du kan selv søge efter dag-adresser til at identificere bestemte steder. Brug venstre eller højre for markøren taster, du kan rulle tilbage eller frem i tid til at se de skiftende kontinenter. I alle kortet går fra 750 millioner år siden til det 21. århundrede, så du kan se, hvordan et bestemt sted på Jorden ændringer i hele Devon, Jurassic, Neocene, eller en hvilken som helst periode, der rammer din smag.

New York City, som det ses 170 millioner år siden.Billede: Gammel Jorden/Ian Webster

Den Gamle Jorden kort kommer med nogle smarte funktioner, herunder en kort beskrivelse af det valgte periode nederst til højre, og evnen til at fjerne skyer og stop planetens rotation. Ved hjælp af musen, kan du orientere kortet til din smag. Specifikke perioder kan vælges ved hjælp af en dropdown-menuen øverst. En anden dropdown menu lader dig springe til bestemte stadier i udviklingen af liv, såsom fremkomsten af den første jord, dyr eller mennesker.

At skrive i Hacker News, Webster, siger han byggede open source-visualisering ved at tilpasse GPlates, et projekt, der giver geologer med desktop software, der kræves for at undersøge tektoniske data. “Jeg er overrasket over, at geologer, der er indsamlet data nok til rent faktisk plot mit hjem 750 år siden, så jeg tænkte at i alle vil få glæde af den,” skriver han. Systemet returnerer præcise resultater, men Webster siger plot punkter bør overvejes tilnærmelser, “selvfølgelig, at vi aldrig vil blive i stand til at bevise, at de er korrekte.”

For sikker på, det nok ikke den mest præcise ting i verden, men det er stadig temmelig pæn. Du kan finde kortet her.

[Dinosaur Database via Kottke]