Facebook tweak barer udokumenterte innvandrere fra å kjøpe politiske annonser

29

Endringen i retningslinjene er utformet for å hjelpe identiteten har utløst et tilbakeslag ved utilsiktet unntatt udokumenterte Amerikanere

@SamTLevin

E-post

Tor 17. Mai 2018 01.26 BST

Første gang publisert på Ons 16 Mai 2018 23.00 norsk tid

The change was meant to help combat misinformation, but has prompted immigrant activists to criticize the platform.

Endringen var ment å bidra til å bekjempe feilinformasjon, men har bedt om innvandrer-aktivister til å kritisere plattformen.
Foto: Yichuan Cao/Sipa USA/Rex/Shutterstock

En ny Facebook-politikk ment å dempe valget forstyrrelser er også forbud mot udokumenterte innvandrere fra å kjøpe politiske annonser, som kritikerne sier, kunne stillhet aktivister og forstyrre å organisere arbeidet på plattformen.

Cambridge Analytica whistleblower sier Bannon ønsket å undertrykke velgerne

Les mer

Facebook kunngjorde i forrige måned at det skulle begynne å kreve politiske ad kjøpere i USA for å bekrefte sin identitet i et forsøk på å bekjempe falske nyheter og feilinformasjon og unngå en gjentakelse av 2016 valg når det tillatt Russland-støttet innlegg for å nå ut til millioner av Amerikanere. Fordi brukere må nå bekrefte deres personnummer og sende inn sine AMERIKANSKE førerkort eller pass, har millioner av papirløse mennesker i Amerika er ikke lenger i stand til å legge politiske annonser.

“Dette er Facebook forteller udokumenterte folk du ikke har lov til å delta i denne delen av den politiske prosessen,” sa Justino Mora, co-grunnlegger av advocacy gruppe UndocuMedia og en udokumenterte innvandrere som nå er beskyttet av Utsatt Handling for Barndom Ankomster (Hvis) program. “De er i hovedsak å forby en bestemt politisk syn blir uttrykt … De kommer til å tillate anti-immigrant xenophobes og rasister å ha mer makt.”

Striden om den nye annonsen kritisk system fremhever komplekse politiske utfordringene Facebook og potensielle utilsiktede konsekvenser av nye restriksjoner som selskapet grapples med sin enorme makt og innflytelse i valget.

Effekten av den nye politikken, først rapportert av Vice Nyheter, illustrerer også hvordan udokumenterte folk fortsetter å bli ekskludert fra politikk og demokrati i USA, er et problem at sosiale medier kan bidra til å forsterke.

Rettigheter grupper hevdet denne uken at Facebook har en forpliktelse til å tillate annonser fra papirløse mennesker, med noen peker til CEO Mark Zuckerberg har som uttalt støtte for Daca mottakere.

Jess Morales Rocketto, politisk leder i den Nasjonale Innenlandske Arbeidere Alliansen, sa Facebook hadde vært avgjørende for å lære innvandrere om deres rettigheter og organisere mot skadelig kampanjer – og at mange udokumenterte aktivister var å kjøpe og utforming av annonser for å støtte deres arbeid: “Dette vil gjøre det svært vanskelig for dem å gjøre jobben sin.”

En Facebook-talsmannen sa den nye autorisasjon systemet ble utviklet for å øke åpenhet, men lagt i en e-post: “Vi fullt ut forstår at den prosessen, som er utformet for øyeblikket, presenterer utfordringer for enkelte grupper, og vi er å utforske løsninger nå for å løse disse utfordringene på.”

Under føderale forskrifter, udokumenterte mennesker er forhindret fra å donere direkte til kandidater, men noen har hevdet at Facebook er å gå et skritt videre ved å blokkere denne befolkningen fra å kjøpe annonser som er relatert til “nasjonale saker av offentlig interesse”, som selskapet sier omfatter innvandring.

“Dette har markeringene av en avgjørelse i et rom med en håndfull ansatte som kanskje ikke har helt tenkt gjennom konsekvensene,” sa Brendan Fischer, av Kampanjen Juridiske Center. “Det er skillet mellom offentlig politikk utformet av demokratiske institusjoner og politikk utformet av private selskaper.”

Mange av Russland-støttet annonser som er målrettet “problemer”, som ofte tar sikte på å skape divisjon på emner som rase og innvandring. Likevel, Fischer sa, Facebook kunne finne en alternativ måte å kontrollere udokumenterte aktivister og gir dem mulighet til å fremme saker.

Morales Rocketto foreslått Facebook partner med en pålitelig organisasjon til å autorisere folks identiteter.

Under gjeldende regler, Mora kunne sikkert fortsatt kjøpe annonser, siden han har en social security-nummer fra Daca og førerkort i California, som lar papirløse mennesker til å få Id-er. Men gitt den usikre fremtiden av Daca, som konsekvent har møtt trusler under Trump, noen frykter at de kan miste sin beskyttelse og dermed mister evnen til å argumentere på Facebook på et avgjørende øyeblikk.

Millioner av udokumenterte innvandrere uten Daca eller som mangler lisenser er umiddelbart berørt av det nye regelverket.

“Det er veldig viktig å ha en plattform som strekker seg folk for å la dem vite at de er ikke alene,” sa Melodi Klingenfuss, en 24-år gamle udokumenterte aktivist med Koalisjonen for Human Innvandrer Rettigheter i Los Angeles (Chirla), en gruppe med et stort udokumenterte ansatte. “Facebook må fortsette å tillate udokumenterte folk i Usa for å delta i utveksling av ideer. Mr Zuckerberg må forstå kraft av sin plattform.”

Chirla jevnlig innlegg på Facebook-annonser, sa kommunikasjonsdirektør Jorge-Mario Cabrera, og legger til: “jeg tror dette kan også gå til retten hvis folk føler at deres first amendment rettigheter er begrenset.”