Tesla stoppar Modell 3 produktion som företaget kodar för att förbättra automation

60

Företaget kämpar för att träffa mål för massmarknaden elbil efter upprullning från överdriven automation och ökat tryck

Tue 17 Apr 2018 10.24 BST

elon musk

VD Elon Musk sade Tesla var att göra 2,000 Modell 3s en vecka, men misslyckades med att förhindra tvivel om företaget når sina 5,000-en-vecka-mål i tre månader.
Foto: Bloomberg/Bloomberg via Getty Images

Tesla har tillfälligt upphört med sin Modell 3 montering linje som Elon Musk elbil företag kämpar för att leverera på uppsatta mål.

Företaget sade att flytta var en planerad produktion paus på upp till fem dagar. Det är andra gången sedan februari att Tesla har stoppat sin produktion för Modell 3 på sin Fremont, Kalifornien anläggningen.

“Dessa perioder används för att förbättra automation och systematiskt åtgärda flaskhalsar i syfte att öka produktionstakten, säger en Tesla talesperson.

Stängningen tog Tesla personal vid anläggningen av överraskning, att tvinga dem att använda semesterdagar eller stanna hemma utan lön, enligt rapporter från BuzzFeed.

Tesla avbröts produktionen av sin Modell 3 för fyra dagar i februari i vad företaget sagt var planerat arbete för att förbättra automation och åtgärda flaskhalsar. Det varnas för eventuellt fler perioder av driftstopp under de kommande månaderna.

Biltillverkarna typiskt stoppa eller bromsa produktionen av nya modeller när strykjärn problem med produktionen. Tesla tog genvägar med provning av sin produktion för att få till marknaden snabbare, vilket vissa experter säger har resulterat i början av tillverkning problem.

Mysk nyligen medgav att “överdriven automation” på Tesla anläggningen hade bidragit till vad han kallar för “tillverkning helvete” och hade faktiskt bromsat tillverkning av avgörande mass-market-modell.

“Vi hade denna galna, komplexa nätverk av transportband … Och det fungerade inte, så vi fick bli av det hela,” Mysk sa till CBS.

Elbilen företag har flera gånger missade mål och nu försöker att nå en produktionsvolym på 2 500 fordon per vecka. Mysk nyligen sa att Tesla var klara av att göra 2,000 Modell 3s en vecka, men misslyckades med att förhindra tvivel om företaget når sina 5,000-en-vecka-mål i tre månader.

Mysk twittrade på fredagen att Tesla skulle vara lönsamt och positivt kassaflöde under tredje och fjärde kvartalen, med inget behov av att samla in pengar.

Många analytiker tvist denna analys, som bygger på en snabb ökning i produktionen av Modellen 3 sedan. Förseningar och lägre än väntat volym har skjutit upp inkomster från bilar som levereras till kunder från att nå Tesla ‘ s bottom line.

  • Tesla e-post avslöjar företagets försök att tysta ett påstådda offret med kontanter