Facebook annonce funktion hævder at forudsige brugerens adfærd fremover

85

Sociale netværk kritiseret over funktion, der henvender sig til brugere, der er tilbøjelige til at skifte til en annoncørs konkurrents produkt

@alexhern

Mon 16 Apr 2018 15.24 BST

Sidst ændret on Mon, 16 Apr 2018 15.39 BST

Facebook logo

Facebook logo
Foto: Oli Scarff/AFP/Getty Images

Facebook er blevet kritiseret for at skjule en reklame produkt, der hævder at være i stand til at forudsige brugernes fremtidige adfærd og mål beskeder på dem i et forsøg på at ændre de adfærdsmønstre.

Det produkt, som hedder “loyalitet forudsigelse” af Facebook, er en del af en suite af kapaciteter aktiveret af en machine learning-drevet værktøj kaldet FBLearner Flow. Dette værktøj blev indtroduceret i 2016, men den reklame teknikker, der gør det muligt blev kun afsløret i en pitch-dokument, der er lækket til at Aflytte.

Det dokument, i henhold til at Opfange, beskriver Facebook ‘ s evne til at bruge sine enorme mængde af personlige data til at identificere individuelle brugere, der er “risiko” for at ændre til konkurrenternes produkter, og derefter målrette dem med reklamer i det øjeblik, de ville være ved at skifte.

Zuckerberg sat på bageste fod, som Huset grill Facebook CEO over brugersporing

Læs mere

“Disse personer kunne så være målrettet aggressivt med reklame, der vil kunne foregribe og ændre deres beslutning helt,” skriver Intercept ‘ s Sam Biddle, “noget, som Facebook kalder “forbedret effektivitet i markedsføringen'”.

Tim Hwang, direktøren for Harvard-MIT Etik og Styring af AI initiativ, fortalte offentliggørelse, at Facebook havde en moralsk forpligtelse til at offentliggøre, hvordan teknologien fungerer.

Men Hwang sagde: “Vi kan ikke glemme historien om alt dette, hvilket er, at reklamer som en industri, som går årtier tilbage, har været spørgsmålet om adfærd forudsigelse … for enkeltpersoner og grupper … Dette er på nogle måder punkt for reklame.”

Den teknologi, der tjener til at understrege magt Facebook til at profile sine brugere og gøre forudsigelser om aspekter af deres offline-liv.

Denne evne har ført til, at konspirationsteorier om virksomheden lytter i til brugerne via deres smartphones til at målrette dem til reklamer. Selv om Facebook har gentagne gange afvist disse teorier, sin øverste chef, Mark Zuckerberg, var ikke desto mindre det udtrykkeligt spurgt, om det udføres til en sådan praksis under sit vidneudsagn foran Senatet og repræsentanternes Hus i sidste uge.

“Jeg har hørt vælgere frygter, at Facebook er mining lyd, som jeg tror taler til den manglende tillid,” Sen Gary Peters sagde i sidste uge. “Gør Facebook bruge lyd indhentet fra mobile enheder?” Zuckerberg svarede med et fladskærms ikke – men det gjorde ikke stoppe Larry Bucshon, en Republikansk kongresmedlem fra Indiana, fra at bringe emnet op igen den følgende dag.

Buschon sagde, at han havde haft en samtale med sin mor om en afdød slægtning, og senere på natten, Facebook havde vist hende en memorial video af den relative.

Han spurgte Zuckerberg, om Facebook var kontraherende med en anden til at lytte med, og da Zuckerberg svarede, at selskabet ikke var, Buschon skubbet, og hævdede, at det var temmelig klart, at der var nogen, der lytter på.

Det spørgsmål kom på trods af en direkte benægtelse i 2016 fra det sociale netværk, i et indlæg med titlen “Facebook ikke kan bruge telefonens mikrofon for annoncer, eller News Feed historier”.

En Facebook-talsmand sagde: “Facebook, ligesom mange andre ad platforme, bruger machine learning til at vise den rigtige annonce til den rigtige person. Vi påstår ikke, at vide hvad folk tænker eller føler, ligesom vi heller ikke dele af en persons personlige oplysninger med annoncørerne.”