Började leverantörer för att blockera Telegram

52

Enligt flera rapporter, vissa leverantörer har redan börjat genomföra en domstols beslut att blockera messaging service Telegram i Ryssland. YOTA och MegaFon har redan blockerat meddelande i Telegram, och den tjänsten började rulla kallar “överlevande”. MTS också stängt ett verktyg för att placera artiklarna i tjänsten: telegra.ph-värde. Återstående lock tid.

När användare letar efter sätt att kringgå lås med gratis, betald, och inbyggd fullmakter, många undrar hur mycket trycket kommer att vara på Telegram från utsidan. Till exempel, kommer att tas bort om de Telegram operatörer av plug-in alternativ? Eller: om de Telegram kommer att tas bort från App Store och Google Play?

Webb-versionen av Telegram stopp normal drift.

Roskomnadzor meddelade att man hade skickat operatörer för information om att begränsa tillgången till Telegram. Enligt chefen för Avdelningen Alexander Zharov, låsning processen kommer att ta flera timmar. Han tillade att det i dag Roskomnadzor frågar App Store och Google Play för att ta bort appen från sina online-butiker.

Pavel Durov, grundare och VD för messenger, April 13, publicerade han sin handbok i överlevnad i Telegram:

  1. Telegram kommer att använda inbyggda metoder för att kringgå lås som inte kräver några åtgärder från användaren, men 100% tillgänglighet av tjänsten utan VPN kan inte garanteras.
  2. I de tidiga timmarna av att blockera tredjeparts-VPN/Proxy-tjänster kan vara överväldigad och kommer att köra långsamt.
  3. Oavsett om låset Telegram kommer att behålla centralt kunna skicka ut meddelanden till alla ryska användare, informera om utvecklingen av situationen.

Viktigt: ta inte bort eller installera Telegram i händelse av problem i kommunikationen. Försöker omedelbart hämta uppdateringar Telegram i App Store eller Google Play.

Började leverantörer för att blockera Telegram
Ilya Hel