God of War-review – voldelig, vital og mer strålende enn noen gang

63

PlayStation 4; Sony/Santa Monica Studio
Kratos tilbake eldre og klokere, men fortsatt exhilaratingly brutal i en historie som deftly fletter familiedrama og mytologiske epos

Tor 12 Apr 2018 08.01 BST

Sist endret på Tor 12 Apr 2018 08.36 BST

God of War.

Mer demon blod og magiske gjenstander enn de typiske foreldre-barn-forholdet … god of War.
Foto: Sony

Som den gjennomsnittlige alder av video-spill utviklere og spillere har krøpet oppover, alle har begynt å forvente mer fra sine karakterer. I det siste tiåret, tidligere to-dimensjonale karakterer fra Lara Croft til Wolfenstein er BJ Blazkowicz har blitt ombygget med backstories og motivasjon – med varierende suksess.

På forsiden av det, Kratos, en hevngjerrig gud som har drevet de gode (og unødvendig voldelig) god of War-spillene av 00s, er en absurd kandidat for en slik humanisation. Frem til nå, hans eneste karaktertrekk har vært sint. Han har trukket seg tilbake til Skandinavia, er nylig enkemann og far til en tweenaged sønn, som ikke vet noe som helst av sin gud-drap, blod-gjennomvåt tidligere i Hellas. Han og gutten satt ut for å scatter hans kone aske fra toppen av et fjell i det fjerne, får ufrivillig fanget opp i saker av Norrøne gudene underveis.

Denne god of War ønsker at vi skal se Kratos som en person, snarere enn et instrument for ekstraordinære vold. Spillet ikke bare trekker av dette, men viser Kratos og hans sønn som er på tur inn i en av de beste spillene fra de siste årene: en behendig sammenfletting av relatable familiær drama og ærefrykt-inspirerende mytologiske epos.

Facebook

Twitter

Pinterest

Combat er ikke så komisk overdrevet som den en gang var, men dette er fortsatt et svært voldelig spill, med bevisst, intense kamper mot skapninger alt fra den frosne vandøde til å bygge størrelse monstre. Det er exhilaratingly brutal: hver hit har heft, og de fleste fiender er en trussel. Du kan springer et arsenal av angrep med bare nevene, et skjold og en is-gjennomsyret øks som, en gang kastet, flyr tilbake til Kratos ‘ hånd med en tilfredsstillende thunk. Hans sønn, Atreus, som blinker tilbake tårene under jakt en hjort i en av spillets første scenene, blir gradvis mer gjennomført med en bue og nyttig i konfrontasjoner.

Dette er en historie om hva det betyr å være en gud, men også om hva det betyr å være et menneske

Når du ikke slåss, du utforsker de delene av Midgard til fots eller med båt, finne templer og ruiner som tar inspirasjon fra Norrøn mytologi. Skattekister og mytologiske tekster er skjult på steder som trenger brainwork snarere enn styrke til å låse opp, oppmuntre spilleren til å se deg rundt og føler seg tilstede i verden. Øksen er ofte satt til alternativ bruk i disse oppgavene, frysing mekanismer på plass, eller kastet for å snu brytere eller ødelegge sigils. Forstå god of War er minneverdige steder er så tilfredsstillende som å synke øksi inn i en demon ‘ s skull – vekslende mellom tenkning og kjemper gir god of War en rytme som kan være absorberende for timer av gangen.

Spillet er en kontinuerlig opptak, uten avbrudd; irriterende nødvendigheter som lasting-skjermer er skjult så effektivt at du knapt vet at de er der. Dette filmatisk engasjement for Kratos’ synspunkt forbedrer historien innsats for å humanise ham. Du går i støvlene hans, som flyter mellom kamp, historie scener og leting uten avbrudd. Det er rikelig øyeblikk av enestående skjønnhet: kanopadling under rustdannelse beina av en gammel statue av Thor, og på en innsjø; gjennomgang av de organer som har falt av gigantene, legge inn et tempel for å finne cavernous, skatt-pakket kamre, et strålende verk av virtuell arkitektur. Det er blant de mest visuelt imponerende spill som er gjort – så mye at gjengivelsen det gjør PlayStation 4-høres ut som om det er i ferd med å utløpe.

God of War on PS4.

Facebook

Twitter

Pinterest

Hver hit har heft … god of War på PS4. Foto: Sony

God of War verden er enorm – sette av minst 30 timer til å utforske det, men det er blottet for opptatt med å jobbe som plager tilsvarende ambisiøse spill. Hver avveksling fra hovedhistorien er et eventyr snarere enn en oppgave, gjør utforskning verdt for mer enn skatten; noen av de beste historiene her, er skjult. Den mytologiske innstillingen imbues denne verden med mystikk. Spillere føle seg som arkeologer, lære mer om fiction med hvert steg inn i et uutforsket hjørne på kartet.

God of War er en historie om hva det betyr å være en gud – traversering verdener, drepe mytiske monstre, og utøve makt, utforske grensene for muligheten, men også om hva det betyr å være et menneske. Makt og maskulinitet er sammenvevd, og Kratos ‘ ønske om å beskytte sin sønn fra realitetene i både er uventet å berøre. Atreus er langt fra den irriterende sidekick han kan ha vært, supplerer Kratos ‘ bruse og humourless dialog med quips og elskverdig observasjoner, slår sin far intens alvor og manglende evne til å finne humor i noe inn i en løpende vits. Deres dynamiske endringer form mer enn en gang i løpet av historien, og deres forhold innebærer mye mer demon blod og magiske gjenstander enn de typiske foreldre-barn-forhold, men Kratos er fortsatt et fjernt, følelsesmessig ekstern far prøver clumsily å nå ut til en sønn som føler seg uønsket.

Det er sjelden å spille et spill som er så dyktig i alt det setter ut for å gjøre. God of War er en standard-setter både teknologisk og narratively. Det er et spill som, inntil nylig, ville ha vært umulig.