Sov i et værelse, hvor lyset trænger ind, kan føre til depression

76

Vi alle sove i forskellige forhold. Nogen foretrækker at sove med en nat lys, bliver brugt til denne belysning siden barndommen, nogle mennesker foretrækker total mørke i rummet, og en person kan sove med lyset tændt. Da det viste sig, at selv en lille mængde af lys i dit soveværelse for alvor kan øge risikoen for at udvikle depression. Til en sådan konklusion den Japanske forskere Kenji Obayashi, Keigo Saeki og Norio Kurumatani. Resultaterne af deres forskning, som er offentliggjort i American journal of Epidemiology.

Årsagen til dette fænomen er uklart, men forskere mener, at alt dette er på grund af den 24-timers circadian rytme, der fortæller ham, hvornår de skal sove, og når at Vågne op. Rytmen af denne er programmeret ind i os, af miljømæssige faktorer. I tilfælde af mennesker og dyr, lys direkte påvirker produktionen i deres krop af hormonet melatonin, der regulerer døgnrytmen. Med andre ord, vi ønsker at sove, når solen går ned og Varme, når det stiger. Men ikke så let, når alle omkring os for hundredvis af kunstige lyskilder, herunder light emitting enheder, lyset fra forlygterne passerer vinduet af bilen, skærme, smartphones, smart ur og tablets, computerskærme, nightlights og så videre.

Night lights, eller LAN (Lys om Natten), som de er skitseret i deres undersøgelse, Japanske forskere indføre alvorlige forvridninger i vores naturlige cyklus af søvn og vågenhed. Undersøgelsen omfattede mere end 860 ældre mennesker uden nogen tegn på depression. I løbet af de fire år, forsøget deltagerne sov i værelser med kunstig belysning, og på den anden side – i et helt mørkt soveværelse. Forskere har fundet, at de mennesker, der sov i et værelse med en belysning niveau svarende til eller højere end 5 Lux, der viser en markant højere risiko for depression end dem, der gik helt mørkt rum for at sove. Som et resultat, 73 af deltagerne havde nogen tegn på depression efter 24 måneder.

Selvfølgelig, Japanske forskere har erkendt, at for fuldstændigheden af eksperimentet, en lignende undersøgelse bør udføres på unge mennesker. Fordi de ældre til at reagere forskelligt på belysning. Men, anyway, sandsynligheden er høj, at selv unge mennesker vil reagere på den drøm i lyset på samme måde. I mellemtiden, forskere anbefaler os til at undgå at sove i samme rum med kunstige lyskilder og hænge Vinduer i et rum med tykke gardiner, der skjuler lys udefra. Hertil kommer, at de minde om, at stråling fra skærme af moderne gadgets (især et koldt blåt lys) kan også have en negativ indvirkning på kvaliteten af vores søvn.

Sov i et værelse, hvor lyset trænger ind, kan føre til depression
Sergey Grå