Krysset Sjeler gjennomgang – moro Merkeligere Ting-stil nostalgi for 80-tallet

54

Fourattic/Devolver Digital; PlayStation 4, PC, PlayStation Vita
Det er ikke noe originalt om dette Kickstarter-finansiert spillet med en modige Goonies-stil gjengen av 2D-karakterer – men det er poenget

Tir 13 Februar 2018 14.00 GMT

Sist endret på Tir 13 Februar 2018 14.01 GMT

Crossing Souls

“Spenstighet fraktet meg tilbake til min barndom selv’ … Krysser Sjeler på PC-en.
Foto: Fourattic/Devolver Digital

Når du Krysser Sjeler’ hovedpersonen våkner opp i sin pixelated soverom, det er ikke akkurat vanskelig å guddommelige som tiåret vi er i. Veggene er prydet med plakater av Ghostbusters og den nå nedlagte romfergen. En clunky gaming konsollen sitter ved et boksen-formet-TV. En kunstig, brus grønn drikk har sølt på tregulvet. Dette er mest definitivt 1980-tallet. Krysset Sjeler’ chief ambisjon er å vekke nostalgien, og at målet er tydelig i alt den gjør.

I løpet av sommeren 1986, den blå-haired hovedpersonen, Chris, fører et band med fire venner fra skolen rundt deres California hjemby. De er en Spielberg klisjé: nerdete oppfinner-type, irriterende, men elskelige yngre bror, den lubne en med et stort hjerte, og rødhåret kickass jente. De chums kommer over en mystisk gammel gjenstand som vil slå sin lune suburban liv snudd opp ned. Snart de er kjempe mot de onde kreftene, krysset mål, og selv reise gjennom tid.

I et nikk til en tid da spillkonsoller hadde knapt enhver lagring, er det bare lar deg lagre spillet noen ganger

Dette Goonies-stil gjengen virker gjennom oppgaver og kamper skurkene, mens rose-fargede populær kultur referanser er lagt på tykk og rask. Hver karakter har en annen lure – den nerdete ett skudd en selvbygde ray gun, mens en annen kan dash ut av veien for fiender, og du kan veksle mellom dem for ulike scenarier. På ett punkt, og du kjører gjennom en ET-som plast karantene korridoren. Senere, team-kamper en aristokratisk onde ånden rett ut av Ghostbusters-2. Tilbake til Fremtiden er DeLorean bil selv gjør en kort opptreden. Krysset Sjeler ” – dimensjon-splitting historien selv heiser referanser fra Fremmed Ting, en gjeldende TV-program som er opprettet for å skrape en tilsvarende nostalgisk kløe.

Facebook

Twitter

Pinterest

Det er skuffende, noen av de mer utslitt konvensjonene av 80-tallet er også til stede, særlig i dårlig utført humor og lat du skriver. Troppen tilbringer mesteparten av sin tid blandly diskutere hva som skjer foran dem. En sint far kalles Sint Far. En annen skurk, med et buzz-klipp ut, er oppkalt Hjerteløs. Alle som er født etter 1995, som mange av referansene er sannsynlig å mislykkes, kan lure på hva poenget er.

Skal vegetariske spillere gå på virtuelle drap sprees? | Keza MacDonald

Les mer

Krysset Sjeler romanticises spill på den tiden: det er vanskelig, du skal dø en mye (spesielt under devastatingly utfordrende boss kamper), og, i et nikk til en tid da spillkonsoller hadde knapt enhver lagring, er det bare lar deg lagre spillet fra tid til annen. Hvis du ikke finner et sted å spille inn din fremgang – representert ved en liten flytende kassett – du må ofte spille i minst 30 minutter. I en særdeles frustrerende spille økten når min karakter holdt falle i lava, jeg begynte å rope på skjermen, var en kort tid en legemliggjøring av gaming klisjé. Men når jeg til slutt gjorde det, elation fraktet meg tilbake til min barndom, selv av med seieren etter å ha slått som en forferdelig nivå på Sega Mega Drive.

Det første store prosjektet fra et team av spanske utviklere som arbeider ut av en attic i Sevilla, Krysset Sjeler er en lidenskapelig laget en hyllest til en tid, selv om det noen ganger føles underwhelming. Fra den modige 2D tegn til det syntetiserte bakgrunnsmusikk til datert ser tegneserie filmklipp, det tar 80-tallet perfekt. Det er ikke noe originalt om dette spillet, men det er grunnen til at jeg likte det.

  • Krysset Sjeler er på tirsdag; £10.99