Forskare som först lyckats återskapa lungvävnad

36

Stamcellsterapi är allt som används i medicinsk praxis. Till exempel, en grupp Kinesiska forskare från Tongji University för inte så länge sedan hittade precis en ny användning av en känd teknik, men också gjort en liten medicinska genombrott: första gången de kunde för att återställa skadade lungornas vävnad, vilket, som ni vet, har en mycket dålig förmåga att återhämta sig.

Som skriver edition EurekAlert, även 2015, Professor Wei Zuo och hans kollegor var isolerade från lungorna hos möss stamceller p63+/Krt5+, som, visade det sig att det hade mycket stor potential att förnya och reparera vävnad och strukturella delarna av lungorna. I det fortsatta experiment har forskarna funnit att de celler som är markerade med en markör SOX9+, som kan agera som stamceller inte bara i gnagare men också människor. För att bekräfta denna hypotes forskarna transplanterade stamceller från människa med en markör SOX9+ skadade lungorna hos möss infekterade med immunbrist virus. 3 veckor efter transplantation av celler på platsen för skada som bildas ny lungvävnad. Således är det möjligt att anta att transplantation med egna stamceller människor ger också en liknande effekt. Histologisk analys av cellvävnad av gnagare visade att omkring vävnader av gnagare har en ny cellulära strukturer från mänskliga stamceller. Dessutom, den nybildade vävnaden var genomsyrat med nya fartyg som näring till kropp och perfekt uppfylla sin funktion. Analys av arteriellt blod på möss visade att utbytet av växthusgaser funktionen i lungorna de är i stort sett återhämtat sig.

Bra och ytterligare de mest intressanta börjar: i slutet av 2016-två volontärer som lider av kronisk obstruktiv lungsjukdom med betydande vävnadsskada och försämring av andningsorganen, transplanterade stamceller från vuxna, lung-markör SOX9+. Återhämtningen tog 3 månader, under vilken det har inga biverkningar. Då är hela året för patienter observerades och utfört alla nödvändiga tester. I slutet av 2017 hölls en uppföljande undersökning. Deltagarna i försöket rapporterade förbättring – borta hosta och andnöd, och CT visade en signifikant restaurering av strukturen i luftrören och lungorna. För att diskutera dessa och andra nyheter av hög teknik i våra telegram chatt.

Forskare som först lyckats återskapa lungvävnad
Vladimir Kuznetsov