CES-2018: röststyrd duschar, icke-kompatibel robotar och smarta toaletter

92

Röst assistenter var i allt på en mässa, vilket tyder på framtiden är smart – men är det någon som faktiskt vill prata med sin toalett?

Kohler Numi’s smart toilet, complete with voice-activation, mood lighting, heated seat, foot warmer and advanced bidet functionality with air dryer.

Kohler Numi är smart toalett, komplett med röst-aktivering, stämningsbelysning, uppvärmd sits, fot varmare och avancerade bidé funktionalitet med luftavfuktare.
Foto: Kohler

CES

CES-2018: röststyrd duschar, icke-kompatibel robotar och smarta toaletter

Röst assistenter var i allt på en mässa, vilket tyder på framtiden är smart – men är det någon som faktiskt vill prata med sin toalett?

Fre 12 Jan 2018 14.16 GMT

Senast ändrad Fre 12 Jan 2018 14.18 GMT

Den årliga trendsättande tech extravaganza som är International CES i Las Vegas är att avslutas, efter att ha lidit genom skyfall, strömavbrott och ett par samarbetsvillig robotar. Och det är klart att din röst är viktigare än någonsin.

CES 2018 körde hem den stora teknik tycker röst är nästa stora utveckling inom design. Först hade vi datorn, då smartphone och nu röst assistenter.

Smart högtalare som Amazon ‘s populära Echo enheter och Google’ s Home, som båda hade en killer Jul, är bara ett utlopp för artificiell intelligens-som drivs röst assistent.

Google reverse-ferreted från sin Googles egna varumärken strategi att följa Amazon ‘ s led i att öppna upp sin Assistent röst systemet till tredje part. Tillverkare från alla ändar av skala, från high-end danska företaget Bang & Olufsen till billig och gladlynt Anker, sköt ut meddelanden om nya smarta högtalare. Vissa, som LG, också lanserat så kallade smarta visar med Google Assistant – ett direkt skott på Amazon ‘ s Echo Visar smarta högtalare med en skärm.

An employee demonstrates home appliances that can be controlled by Amazon Alexa at the LG booth during CES.

Facebook

Twitter

Pinterest

En anställd som visar hem apparater som kan styras av Amazon Alexa på LG monter under CES. Foto: John Locher/AP

Men medan Googles kamp strategi för hem var tydligt att fånga upp med Amazon, marknadsledande CES var ganska olika. Dess Alexa röst assistent dök upp i så vitt skilda saker som duschar, speglar, strömbrytare, mikrovågsugnar och bilar, helt klart befriad från de gränser högtalare-liknande saker – oavsett om någon faktiskt vill ha en röststyrd dusch.

Ben Wood, chef för forskning vid CCS Insight, sade: “Google, Amazon, Microsoft och andra kämpar inte bara för att befästa sin röst för teknik, men också att se till sin assistent plattformar är djupt inbäddade över hela spektrumet av hemelektronik för att upprätthålla och fördjupa konsumenternas engagemang.”

“Baserat på vad vi sett så här långt, det är ingen tvekan om att Amazon Alexa fortsätter att leda ut när det gäller röst assistent integration.”

En plats Alexa och Google har framför allt förlorat ut är Mercedes-bilar. Den tyska bilindustrin power house presenterade en ny “Hej Mercedes” – system för röst-kontroll-system för bilar, beslutar sig för att gå den ensam i ett drag Geoff Blaber från CCS Insight kallas “förbryllande”.

“Precis som de flesta i branschen är att erkänna behovet av att integrera teknik och förbättra tiden till marknaden genom samarbete, partnerskap och öppna plattformar, Mercedes beslutar att uppfinna hjulet på nytt, med en helt egenutvecklade metod,” sade Blaber.

Smarta hem överbelastning

Facebook

Twitter

Pinterest

Som om röst-aktiverade allt inte var nog, visa golv var fyllt med en förvirrande mängd smarta hem prylar som slåss om konsumenternas pengar.

Smart högtalare har igen intresse i smarta hem-marknaden, som agerar som en central knutpunkt, och därför är en gateway-drog till en smart allt, även om detta främst glödlampor fram tills nu.

Vissa “smarta” saker, såsom läckage upptäckt av enheter som visades upp på CES, verkar vettigt, helt enkelt genom att varna dig för att frågor om ditt hem som kan repa den bank konto om det inte behandlas omedelbart. Andra, såsom Kohler är $6,000 Numi smart toalett, inte så mycket. Det är röstaktiverad, har stämningsbelysning, en uppvärmd stol, fot varmare och avancerade bidé funktionalitet med luftavfuktare. Härligt.

“Jag tycker synd om de fattiga konsumenterna”, sade Wood. “Smarta hem har nu så förvirrande uppsättning av valmöjligheter är det nästan omöjligt att räkna ut vad som är den bästa lösningen.”

Flygande taxi och lätta upp drönare

Computer says no … Cloi stopped responding to LG’s vice president of marketing as he tried to show off the company’s new toy.

Facebook

Twitter

Pinterest

Cloi slutade svara på LG: s vice vd för marknadsföring som han försökte att visa upp företagets nya leksak. Foto: David Becker/Getty Images

Men om CES 2018 skulle bli ihågkommen för någonting, det kommer att bli för icke-kompatibla robotar.

LG visade upp sin Cloi hem-att hjälpa roboten som var tänkt att fungera som ett gränssnitt mellan dig och den vardagliga saker i ditt liv såsom tvättmaskin, torktumlare eller torkskåp. Tyvärr, minuter i live-demo Cloi slutade svara på LG: s vice vd för marknadsföring David VanderWaal att skapa en pinsam ett sätt konversation som han försökt att få fram ett svar.

“Episod visade sig vara en träffande metafor för en hel del av tekniken på showen på CES i år, särskilt i fråga om konsumentskydd robotics”, sade Wood. “Det verkade som om många av de enheter på visa inte var riktigt redo för primetime.”

Att även utvidgas till att visa sig, som på grund av kraftiga regn, drabbades av en blackout mitten av utställningen lämnar deltagare under nödbelysning för tre timmar.