ANDETAG (BRH) gruvdrift som konst

37

Max Dowie — Brittisk konstnär-actionist, berättar i sitt arbete på teknik och digital kultur genom en rad olika anläggningar. På senaste utställningen som hölls inom ramen för festivalen Neon Digital Art Festival, konstnären presenterade sitt nya projekt Andetag (BRH), centrum som var en man i en syrgasmask ansluten till spirometer och mikrodatorn, Minami cryptocurrency med hans andetag.

Den spirometer läser volymer av inandning och utandad mänskliga luften, och sedan hash-värden data i blockchain. Följaktligen mer lungkapacitet en person har, desto mer kommer han att vara mitt i andningen processen. Antalet bryts valuta är det som påverkas och andning, så om användaren började att andas, hastigheten av gruvdrift är också att öka. Nu är denna art spirometer för gruvdrift är i stånd att producera en enda cryptocurrency Monero, och det lyckas inte så mycket som jag skulle vilja för hela utställningen alla deltagare för anläggningen är gemensamt bryts ungefär 0,03 Brittiska pund (0.000226495645 XMR, 0.00000378 BTC).

Art project Andetag (BRH) berättar historien, där kroppen är biologiska system för produktion av kapital, och andningen blev en universell valuta -, samlar-marknader och förvandlade människor till en ny art Homo Economicus.

Arbetet i den Brittiska actionist är inte det första försöket som bryts cryptocurrencies med din egen kropp. Nyligen, den danska ingenjörer har skapat en kostym för gruv-som stänger in kroppsvärmen till energi, vilket passar att gå till handling, att få cryptocurrency.

ANDETAG (BRH) gruvdrift som konst
Vyacheslav Larionov