Ted Cruz Kanskje Har Dine Facebook-Data, Avhengig av Hvordan Brøt Dine Venner

183

Ted Cruz Might Have Your Facebook Data, Depending on How Broke Your Friends Are 

Ted Cruz er presidentvalget må elske dumme venner. I tillegg til å avgi en app som belønner folk for å snu sine venners personlige opplysninger, for kampanjen er skjev på en data analytics-selskapet som har betalt mennesker $1 for å få tilgang til deres Facebook-data og sine venners data.

Cambridge Analytica bygger “psykografisk profiler” for kampanjen ved hjelp av Facebook-data. Dette er hvor ting blir rart: Selv om du ikke samtykker i å gi data for selskapet, er det fortsatt kan ha tilgang til det.

The Guardian melder at Cambridge Analytica morselskap, Strategisk Kommunikasjon, Laboratorier, har samlet Facebook-data ved å betale folk rundt $1 for det på Mechanical Turk, Amazon markedsplass for kjøp og salg “menneskelig intelligens.” For en bukk, Mechanical Turk brukere tok personlighetstester brukes som får tilgang til sine Facebook-profiler.

Aleksandr Kogan, psykologiprofessor ved Universitetet i Cambridge, fortalte The Guardian hvordan Mechanical Turk gambit ikke begrense datainnsamlingen til folk som selges ut for en dollar. Alle som skjedde til å være Facebook-venn med en av Mechanical Turk ‘ s cheapo leiesoldater var fair spill:

Det som er avgjørende, Kogan også tatt de samme dataene for hver person er uvitende venner. For hver enkelt rekruttert på MTurk, han høstet informasjon om sine venner, noe som betyr at datasettet ballooned betydelig i størrelse. Forskning viser at i 2014, Facebook-brukere hadde et gjennomsnitt på rundt 340 venner.

Cruz har sagt sin kampanje er å bruke “Obama-modellen” for oppsøkende, og han har rett. Ved hjelp av data analytics for å målrette velgerne er de rigueur for enhver seriøs kandidat.

Sponset

Cruz selv er ikke den eneste kandidaten ved hjelp av Cambridge Analytica—Ben Carson er også involvert i selskapet, til en viss grad. (Cruz kampanjen er å jobbe så tett med Cambridge Analytica, en data analytics selskapet finansiert av Cruz er milliardær donor Robert Mercer, som firmaet har sendt medarbeidere til å Cruz Houston-hovedkvarteret.)

Jeg ville ikke bli overrasket hvis Demokratiske kandidater hadde lignende data analytics-basert velgernes profilering. Dette er ikke en sak hvor Cruz er alene på den andre siden av en etisk linje. Hva det er: En påminnelse om at data megling er en uregulert, tørst marked hvor selskaper som lykkes med å finne og smutthull eller triks for å fange mer av dine personlige data.

[The Guardian]

Bilde via AP