Intervall och långvarig fasta: fördelar och nackdelar

30

“Nu finns det många metoder för helande och viktminskning som lovar snabba resultat med stora fördelar för kroppen, säger Elena Cullen, psykolog, expert på psykologi viktminskning författaren utbildning viktminskning. “Bland dem är intervall diet, vilket innebär perioder av fasta. Enligt periodisk fasta innebär avsiktlig begränsning av måltiderna för att hjälpa din kropp för att förbättra din hälsa och vill hålla sig rena!”

Vad är fasta intervall?

Kärnan i denna metod är att den person som äter någon mat på vissa tider på dagen, och sedan någon tid och vägrar mat och dricka bara vatten. Idag finns det olika sätt intervall i fastan – 16/8, 2/4, 24/0, 14/10. Till exempel, 16 timmars fasta, 8 timmar att äta. 16 timmars fasta, bara dricka vatten. Men i den period för måltider, inskränkningar i fråga om sammansättning av livsmedel inte kan äta någon mat, bland annat kalorier.

Vår expert-Helen Callen belyser följande fördelar med fasta intervall:

 • Renar kroppen från gifter och föroreningar. När fastan, börjar kroppen att använda fett reserver och tillsammans med deras smältpunkt är ett urval av toxiner, som visas i den period vatten.
 • Hjälper till att minska vikten. Ja, intervall fastan kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt, om perioden för det så kallade fönstret, du kommer att äta nyttig mat och i de mängder som kroppen behöver. Det är inte äter för mycket. Om i dessa 8 timmar att äta så mycket mat som åts för en dag, denna effekt kommer att vara;
 • Ökar aktiviteten i hjärnan. Man tror att fasta positivt påverkar hjärnans aktivitet och hjälper till att arbeta mer effektivt.
 • Ökar nivån av energi. När strömmen är tillräcklig men inte för stor för kroppen, i kroppen, det är enkelt, det är en våg av styrka och energi.
 • Saktar ner åldrande. Gör fastan bidrar till att öka motståndskraften hos organismen till oxidativa processer, vilket leder till åldrande.

Samtidigt bör det noteras och negativa sidor av det intervall av fasta. Bland dem:

 • Denna metod är inte för alla. Om du har kroniska sjukdomar, sjukdomar i mag-tarmkanalen, graviditet eller amning, det är inte din metod. Graviditet och amning det finns en risk för otillräcklig tillförsel av näringsämnen från mor till foster eller barn. I kroniska sjukdomar fasta kan leda till återfall och förvärra situationen.
 • Brist på viktiga näringsämnen. Som med alla begränsning av mat, svält leder till brist på näringsämnen som kan påverka huden, hår, naglar, nervsystemet;
 • Hormonella störningar. Med långvarig praxis av fasta möjligt hormonella störningar och kränkningar. Detta är på grund av förändringar i kroppen när du ändrar power mode;
 • Den långsammare ämnesomsättning. Svält saktar ner ämnesomsättningen och därmed fettförbränningen processen att sakta ner, och metaboliska processer i kroppen är att gå med reducerad hastighet, vilket kan leda till viktökning;
 • Haverier, sömnlöshet, irritabilitet.

Innan du börjar intermittent fasta, bör du rådgöra med din läkare. Detta kommer att hjälpa dig att spara pengar, tid och hälsa.

Faktum är, att fastan kommer inte att ha

Nikolay Karpov, Professor i anatomi och fysiologi människor och djur, Tyumen state University, menar att fasta kan inte kallas:

“Det är egentligen inte fastar i ordets rätta bemärkelse, eftersom dagen är uppdelad i två intervall: den period av intag av mat och period utan mat. Denna filer oftast ger för indelningen i 8 och 16 timmar, respektive, eftersom det är den mest skonsamma och lämpligt läge. Konsekvenserna av att använda denna metod för viktminskning är ungefär som att använda kolhydratfattig ketogen kost. Det hände så att den första organismen som en energi substrat att använda kolhydrater som den kan skjuta upp till i form av glykogen i lever och muskler som en reserv. Trots fat reserver, vilket kan vara hundratals gånger mer. Först när beståndet carb börjar springa, kroppen kommer att genomgå fettsugning, som är först i levern och sedan monterar fett depåer. Intervall fasta period utan mat är minst 16 timmar. Under denna tid beståndet carb kommer att gå bort eftersom glykogen lagras inte att hända en hel del, och det kan pågå i upp till en halv dag. Från en biokemisk synvinkel, fördelningen av fettsyror för energi ändamål är tillsammans med bildandet av så kallade ketonkroppar. Detta är en normal process. Celler lätt absorbera dem, så att deras koncentration i blodet förblir oförändrad. Även hjärnans celler kan få energi från ketonkroppar, och inte bara från glukos. Men glukos de behöver också. Det viktigaste i kettiya glöm inte att konsumtion av kolhydrater. Och det är anledningen till varför. För att få energi från keton kroppar, de bör kommunicera i en bur med oxalacetat, som bildas enbart från kolhydrater. Bristen på oxalacetat att begränsa nedbrytningen av ketoner, vilket kan leda till förskjutning av syra-basbalans. Så från och med utgångspunkt i biokemi från friska vuxna intervall fastan kommer inte att orsaka problem. Men ur synvinkel av fysiologi, till en början kommer det att finnas vissa effekter som är förknippade med förändringar i måltiderna. Det faktum att mag-tarmkanalen som används för att schemat. Men det viktigaste — vana hjärnan, särskilt centra för hunger och mättnad i hypotalamus. Därför, kommer att uppstå period av anpassning till det nya schemat för ca 3 — 7 dagar”.

Också glöm inte att i någon diet är det viktigt att följa det korrekta förhållandet av makronäringsämnen, och inkluderar fiber, eftersom äta skräpmat med varierande grader av svält är osannolikt att ge dig mycket glädje. Om fördelar och faror med fiber skrev vi en separat artikel, men det skulle vara bra här, Rådet Eugenia Smirnova, grundare av leverans av hälsosamt att äta God Mat Academy:

“Vi har lärt oss att kvalitet och livslängd bestäms av livsstil, miljö, genetiska anlag för sjukdomar, ärftlighet och den mat vi äter. Detta kan bero på och Allmänt psyko-emotionella tillstånd, och “lycka”.

Var och en av dessa variabler består av många komponenter, och dess variation kan ge en mycket större effekt än man i allmänhet tror. Till exempel kvaliteten på maten påverkar sammansättningen av mikrofloran inom oss, som i sin tur inte bara påverkar matsmältningen och utslag på huden, men också på möjligheten av olika sjukdomar, bland annat astma och åderförkalkning.

De flesta visa på den roll av bakterier i kroppen är att reglera matsmältningen, men det är mer än att: vikt av bakterier inom oss kan bli upp till 2 kg ren massa, och nära samverka med den mänskliga kroppen, är att producera anti-inflammatoriska medel, vitaminer (t ex vitamin K2).

I en studie under 2011 har en grupp forskare under ledning av Gary D. Wu funnit att sammansättningen av mikrofloran av genomsnittet i Eu är ganska varierar beroende på vilken typ av måltid: Européerna i allmänhet föredrar vegetarisk mat, som domineras av ett släkte bakterier Bacteroides, och äta en massa av vegetabiliska livsmedel, spannmål med en hög fiber består av många Prevotella bakterier. Eftersom det konstaterats, våra landsmän (särskilt de som bor utanför staden) domineras av släktet Firmicutes, som utvecklas på grund av det överflöd av diet kostfibrer från spannmål, bovete och havregryn) och grönsaker. Dietary fiber som kommer in i kroppen med mat är inte bara näringsrik miljö för dessa nyttiga mikroorganismer, som i sin tur belyser olika ämnen har en effekt bland annat på graden av anpassning och välbefinnande är den värd. Bland annat hastighet anpassningsförmåga, och att lära sig nya och på samma tid och anpassa sig till olika yttre händelser och förändringar.

Alltså, det höga fiberinnehållet i kosten påverkar inte bara snabbhet och kvalitet i matsmältningen, som är en vanlig uppfattning, men också på hur snabb anpassning av organismen för att förändringar i graden av stress och minne. Och dessa parametrar direkt påverkar kvaliteten och varaktigheten av livet.”

Långvarig svält, eller bara helt enkelt inlägg: vad är skillnaden mellan fasta intervall?

Som vi har sett, intervall oftast har fastat i 16, 18 eller 20 timmar i en dag, men det finns särskilda förmåner som du får som en följd av att fasta under längre perioder (24-72 timmar).

Men långvarig svält, trots att de hälsofördelar, måste utföras på rätt sätt och under överinseende av en läkare. Fastan för länge (över 7 dagar) rekommenderas inte, och inte mycket mening — det är mycket bättre att följa med regelbundna inlägg på en daglig basis minst ett par månader innan du försöker något mer extremt.

Så, fördelarna med kontinuerliga fasta (på många sätt kommer de att passera med fördelarna med fasta intervall, eller ens föröka dem):

Viktminskning

Den första och mest uppenbara fördelen som härrör från de oundvikliga konsekvenserna av en vägran att äta under en lång tid. Långvarig svält leder till snabb viktminskning. När du snabbt i flera dagar, förlorar du vikt för tre huvudsakliga skäl:

 • Förlust av glykogen. Eftersom du inte äter mat (särskilt kolhydrater) du kommer att förlora reserver ackumulerade glykogen i muskler, och det är en snabb energikälla för dem.
 • Den förlust av vatten. När du fastar för ett par dagar, förlust av glykogen (eller socker) i dina muskler kommer att leda till förlust av vatten som också kommer att resultera i viktminskning.
 • Fett-förlust. Efter att levern bränner glykogen, kroppen kommer att störta in i ett djupt tillstånd av ketos. I detta läge, bränner kroppen fett för energi.

Långvarig fasta är ett säkert sätt att gå ner mer i vikt än vanliga fasta intervall. Men detta betyder inte att du ska svälta bara för den skull av vikt förlust eftersom det finns andra fördelar.

Fasta ökar autophagy

När du fast för en längre tid i kroppen öka process av autophagy. Autophagy är när kroppen kastas i cellulära avfall, skräp och döda celler (som felaktig vikning av protein), vilket leder till uppenbara fördelar för dig. Autophagy återvinner svag sopor i cellen och eliminerar alla oxidativ stress. För upptäckten av processen av autophagy, Yoshinori Osumi fick Nobelpriset. Naomi Whittel, autophagy är nyttigt för kroppen följande:

 • Förbättrar kvaliteten och varaktigheten av livet
 • Förbättrar ämnesomsättningen
 • Och minskar inflammation
 • Förbättrar muskulös siffror
 • Förbättrar immuniteten
 • Förbättrar hudens kvalitet
 • Förbättrar matsmältningen
 • Främjar hälsosam viktminskning
 • Minimerar apoptos (celldöd)

Långvarig fasta är bra för hjärnan

Låt oss föreställa oss att vi i naturen där det inte finns ingen snabb-mat, shopping — allt. Om maten är inte tillräckligt, uppenbarligen, kroppen är ute efter något sätt att få det att överleva. I vår situation, vi kommer att öka förmågan att tänka och att formulera strategier för genomförandet av ett kreativt förhållningssätt i jakt på mat. Fasta förbättrar kognitiva förmågor, i synnerhet har haft för långa perioder av tid. Långvarig fasta ökar så kallade hjärna neurotrofisk faktor hjärnan (BDNF), som fungerar som ett gödningsmedel för den nya nervceller. Synaptisk plasticitet är bättre och hjärnan blir mer motståndskraftig mot stress.

Fasta i flera dagar ger dig tid att tänka

Om du lider av allvarlig sjukdom (även om man måste spendera en hel del forskning) om du är skadad eller inte lider av diabetes, låt oss vara ärliga, ett par dagar utan mat (men inte utan vatten) kommer inte att skada dig. Fastan har varit en andlig praxis för många religioner och kulturer över hela världen i tusentals år, och inte bara. Vi spenderar så mycket tid att tänka på mat, mat själv och söka efter något gott som kan göra många bra saker om jag hade andra. Långvarig fasta ger en möjlighet att reflektera och tillbringa tid ensam med dig själv. Långa fastan är en tid för reflektion och introspektion.

Långvarig fasta höjningar kommer att makt

En oerfaren person är svårt att tillbringa några dagar utan mat. Ja, att träna intervall fasta och specialkost (keto, paleo), blir det lättare att tolerera långvarig mat berövande, men det första inlägget kommer att bli svårt. Och det gör oss starkare. Långvarig fasta är ett bra sätt att träna viljestyrka. Om du kan leva flera dagar utan mat (men de flesta människor aldrig göra det medvetet), kommer du att kunna göra något. Viljestyrka och disciplin kommer alltid att hjälpa dig i något annat område av våra liv. Efter en längre intervall av fasta fasta kommer att verka för en ren bagatell.

Fasta förnyar immunförsvaret

Enligt forskare vid University of southern California, varje gång du fast för en längre tid, minskning av antalet vita blodkroppar ökar graden av förnyelse av nya immunceller. En sex-månaders studie i människa och gnagare, som genomgår kemoterapi, har visat att fasta under 72 timmar lett till en betydande förbättring i hälsa på grund av läckage från kroppen blodkroppar och andra gifter.

När du tränar med intervall-eller långvarig fasta? Berätta för oss i vår chatt i Telegram.