Google prøvde å blokkere autokjør videoer på Chrome. Men det brøt apps og spill

25

Google delvis ruller tilbake funksjonen som fjerner høyt og uønskede videoer etter klager fra brukere og utviklere

Ons 16 Mai 2018 10.51 BST

Sist endret på Ons 16 Mai 2018 10.56 BST

google chrome logo

Google opprinnelig dempet plage videoer i Chrome for å slutte å skyve brukere å installere adblocking programvare.
Foto: Google

Google har delvis rullet tilbake Chrome blokkerer for autoplaying video med lyd etter at det ble funnet til å bryte en stor samling av web-applikasjoner og spill.

Den blokkerer funksjonen ble lansert i April, og så ut til å utgjøre et stort skritt fremover i å fjerne en av de mest irriterende aspekter av den moderne web: høyt, plutselig og uønskede autoplaying videoer.

Men oppdateringen brøt også en rekke apper, spill og interaktiv kunst i prosessen, og hindre dem fra å spille av lyd-for varsler og andre elementer, og forårsaker klager fra utviklere og brukere av disse interaktive web apps.

En av Googles prosjektledere for Chrome, John Pallett, sa: “Vi har oppdatert Chrome 66 midlertidig fjerne autokjør-politikk for Web Audio-API-et.

“Vi gjør dette for å gi Web-Audio-API for utviklere (f.eks spill, lyd-programmer, noen RTC-funksjoner) mer tid til å oppdatere koden. Retningslinjene vil være kommer tilbake til Web-Audio-API i Chrome 70 (oktober).”

Endringen ble møtt med skepsis av utviklere. Benji Kay, en utvikler av web-spill og lyd-verktøy, sa: “Bare utsette iverksetting av denne politikken ikke løse noen av de store bekymringene som har blitt reist.

“Kom i oktober, noen eksisterende programvare som tar i bruk lyd, og som ikke eller kan ikke lenger opprettholdes, vil bli brutt.”

Pallett sa at endringen vil ikke påvirke Chrome stanse av de fleste autoplaying video og lyd på nettet. Men om dette smutthull vil ende opp med å bli misbrukt til autokjør video med lyd-og få utviklere til å oppdatere sine programmer for å unngå at de blir dempet gjenstår å se.

Den opprinnelige demping av uønskede videoer i Chrome ble utviklet for å fjerne en av irritasjonsmomenter som kan ha presset brukere å installere adblocking eller annen programvare, noe Google ønsker å unngå som reklame er den viktigste kilden av selskapets inntekter.

Men som Chrome er den dominerende nettleseren på internett, hevder en 57.4% andel av brukere som er tilkoblet i April over skrivebordet og mobile ifølge data fra StatCounter, vil alle endringer har en betydelig innvirkning på måten internett fungerer.

  • Google slår seg på standard adblocker i Chrome