Australia finnes ikke! Og andre bisarre geografiske konspirasjoner som ikke vil gå bort

72

En teori benekte eksistensen av landet er å få fotfeste. Men forslaget om at land og byer er bare figments av vår fantasi er et meme som kan dateres tilbake til fødselen av nettet

@jamesrbuk

Søn 15 Apr 2018 15.00 BST

Sist endret på Søn 15 Apr 2018 15.24 BST

Land of make believe ... how did we ever think kangaroos were real?

Land av å tro … hvordan gjorde vi noen gang tenker kenguruer var ekte?
Foto: Mark Graham/AP

Australia ikke eksisterer. Skiltene var der hele tiden: i hvilket land er det eneste som er mer giftige enn slanger edderkopper? Hvordan gjorde vi noen gang tror at rakettene var en ting?

Dette funnet, antas av noen å være en spøk eller en konspirasjonsteori, har vært sirkulerer på sosiale medier i de siste ukene etter å ha blitt formulert på Reddit i begynnelsen av 2017. Bortsett fra det viser seg ikke å være den eneste teorien i sitt slag: gjennom årene, online sleuths har funnet ut at alle slags steder ikke finnes.

Høyt på listen er Finland, landet som noen tror det ligger mellom Russland og Sverige, og som angivelig kjempet en tapper rearguard aksjon mot Sovjetiske invasjonen i runup til andre verdenskrig. Denne teorien ble også født på Reddit, i 2015. Finland, brukeren Raregan forklart, var bare en fiktiv etableringen designet for å skape fiske kvoter for å hjelpe eksport av sushi til Japan fra Russland.

I fjor sommer, en annen Reddit-brukeren foreslo den italienske regionen Molise – befolkningen 300,000 – ikke eksisterer, angivelig som følge av en italiensk-vits, mens Brasilianerne har hatt i minst fem år en online teori om at nord-vestlige delstaten Acre ikke eksisterer eller annet er et land som tiden glemte, fortsatt befolket av dinosaurer.

Spøk – eller er svært godt dokumentert og argumentert for teori – at et land eller en region eksisterer ikke viser seg å være en av de eldste memer på internett. Så tidlig som i 1993, tysk brukere av Usenet – et nettverk av online diskusjon former (eller oppslagstavler), som forut web – hadde en løpende vits at Westfalian byen Bielefeld (befolkning 300,000, merkelig nok) var en fiksjon vedlikeholdt av CIA, Mossad, aliens eller noen kombinasjon av de tre.

Spøk har krysset tiår, online-plattformer, språk barrierer og internasjonale kulturer, og holder komme tilbake.”Skjønnheten av memer er at de er formbart og alle kan ha sin egen vri på ting og bli involvert i spøk, sier forfatter Mollie Goodfellow. “Jeg tror det sier at vi alle liker å være på spøk, spesielt på nettet, hvor ofte ulike cliques og kan danne undergrupper.”

I disse dager falske nyheter og mainstream-media konspirasjoner, selv om det jo ikke å ta noe for gitt – så G2 kontaktet en diplomatisk kilde, som ble enige om å snakke fritt og bekrefte hva de kunne om eksistens (eller annet) i Finland og Australia.

“Stå på, la meg se ut av vinduet,” kilden svarte, før du bekrefter Finland har eksistert.

Kilden var i stand til å gi lignende bekreftelse for Australia.