Hellblade: Senua s Offer dominerer på video spill Bafta awards

40

Den mytologiske eventyr tar fem priser, men det beste spillet ære går til Det som er igjen av Edith Finch

@keefstuart

Fre 13 Apr 2018 10.24 BST

Sist endret på Fre 13 Apr 2018 10.25 BST

Tameem Antoniades, co-founder of Ninja Theory, with Baftas won by Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Tameem Antoniades, co-grunnlegger av Ninja Theory, med Baftas vunnet av Hellblade: Senua s Offer.
Foto: James Gourley/Bafta/Rex/Shutterstock

Hellblade: Senua s Offer, en mørk mytologiske eventyr som følger en ung kriger som lider av psykose, ble den store vinneren i 2018 Bafta-video game awards torsdag kveld på Tobakk Dock, London.

Spillet, som ble utviklet i forbindelse med psykologer og nevrologer å sikre at den er nøyaktig beskrivelse av psykisk sykdom, var nominert i ni kategorier, og vant for beste Britiske spill, best ytelse, kunstnerisk prestasjon, lyd prestasjon og en ny kategori, spill utover underholdning, som feirer nye utgivelser med en politisk eller sosial melding.

Aksepterer den siste premien, psykolog Paul Fletcher, professor i nevrovitenskap ved Universitetet i Cambridge som jobbet tett med spillet er Cambridge-baserte utvikleren Ninja Theory, sa: “Psykisk sykdom er vanligvis preget av det faktum at det er usynlig. Arbeide med Ninja Theory har vist meg noe verdifullt: spill kan håpe på å oppnå en bemerkelsesverdig utforskning av state of mind og psykisk lidelse.”

Host Dara O’Briain backstage at the awards at Tobacco Dock, London.

Facebook

Twitter

Pinterest

Vert Dara O’Briain backstage på prisene på Tobakk Dock, London. Foto: Laura Palmer/Bafta/Rex/Shutterstock

Men, natten den største prisen, beste spill, også gitt sin største sjokk. Selv om store hitters som The Legend of Zelda: Pust av naturen, Super Mario Odyssey og Assassin ‘ s Creed Opprinnelse var i går, dommerne gikk for Det som Gjenstår av Edith Finch, en fortelling eventyr satt i falleferdig hjem av en tragisk Washington familie, utviklet av små Californiske studio, Giant Sparrow.

Det som Gjenstår av Edith Finch anmeldelse: magiske ode til gleden av historiefortelling

Les mer

Selv teamet som er ansvarlig for spillet ble tatt ut. På akseptere prisen, som en ansatt sa: “jeg skrev talene for alle de andre prisene ble vi nominert i, men jeg skjønte at dette ville bli gitt i Japanske” – en referanse til Nintendo-utviklet Mario og Zelda-titler, som var klare favoritter.

Dette var ikke den eneste uventet beslutning. Spillet for øyeblikket Fortnite glipp alle prisene den var nominert til, med multiplayer-prisen kommer til å rollespill eventyr Divinity: Original sin 2, og utvikler spillet kommer til å Overwatch.

Andre steder, Nintendo hadde en god kveld, bekrefter selskapets gå tilbake til skjemaet med Slå konsollen etter den pinlige blip på Wii U. Super Mario Odyssey vunnet i spillet design og familie spillet kategorier mens The Legend of Zelda: Pust av Wild tok innovasjon.

Fullført natt, post-apokalyptisk eventyr Horisonten Null Dawn vunnet opprinnelig eiendom, 1930-tallet-inspirert Cuphead tok musikk, ubegripelig sport sim Golf Sammenstøt seiret i mobile og idiosynkratiske liten by drama Natt i Skogen vant fortelling. Beste debut spillet gikk til vakre puslespill boksen Gorogoa.

‘We need new voices, new perspectives’ … Tim Schafer accepts the Bafta fellowship.

Facebook

Twitter

Pinterest

“Vi trenger nye stemmer, nye perspektiver’ … Tim Schafer aksepterer Bafta fellesskap. Foto: Thomas Alexander/Bafta/Rex/Shutterstock

Årets Bafta-fellesskap, Academy ‘ s special award anerkjenner en levetid bidrag til kunst, gikk til Tim Schafer, co-forfatter av klassikeren “pek-og-klikk” – eventyret titler Full Gass, Day of the Tentacle og Grim Fandango. Nå direktør for fremkaller-utgiver Double Fine, Schafer ble hyllet som en innovatør og tilhenger av nye talent, og produserer spill for lovende indie-team, samt å skape utradisjonelt titler som Psychonauts og Brütal Legend.

Å akseptere premien sin, sa han: “Min karriere har hatt så mange nær-døden-opplevelser; det ville ha endt om det ikke var for hjelp av så mange mennesker. Det har oppmuntret meg til å fortsette som rulle, til å støtte folk. Vi trenger nye stemmer, nye perspektiver til å komme og riste ting opp, å komme fra grupper som ikke er representert i spill før, og for å fortelle nye historier. Å kaste en stor fastnøkkel i verk.”

Spill anmeldelser roundup: Hellblade: Senua s Offer; Matterfall; Troll og jeg

Les mer

Det var en kveld som den økende mangfold og inclusivity av videospill industrien, historisk dominert av og som markedsføres mot menn, og har en overfloden av hvite mannlige hovedpersonene, var høyt feiret. I sin innledning til seremonien David Gardner, vice-president av utmerkelser, sa: “Bafta er klar over at fremtiden for vår industri, avhenger av ulike stemmer og talenter som kommer gjennom. Mobbing, overgrep og trakassering har ingen plass.”

Senere, stjernen av Assassin ‘ s Creed Opprinnelse, Abubakar Salim, snakket om ytelse kategori, der han ble nominert. “Det er fem kvinner og en stor svart mann,” sa han. “Vi er svært stolte av å være en del av spill-industrien, en industri som er klart ledende vei for nye kulturelle og sosiale normer, og utvikler seg på en måte som resten av underholdningsindustrien er endelig fange opp til.”