Boston Dynamics krysser ny terskel med dør-åpner hund

68

Robotics selskapet utgivelser video av SpotMini, sin firbente og godt mannered maskin

@alexhern

Tir 13 Februar 2018 18.15 GMT

Sist endret på Tir 13 Februar 2018 18.31 GMT

Spill Av Video

0:45

Ny hund-lignende robot fra Boston Dynamics kan åpne dører – video

Åtte år etter at det først ble avslørt, uhyggelig gangart av Boston Dynamics’ quadrupedal roboter er fortsatt urovekkende. Men en ny video, utgitt av firmaet på mandag, viser selskapets flaggskip robot, SpotMini, krysset en ny terskel – bokstavelig talt – som det viser at det kan åpne dører.

Videoen viser en SpotMini, en fire-legged gule maskin som står ca en meter høy, flummoxed av en lukket dør før en annen robot av samme type, utstyrt med en femte lem som strekker seg fra sin tilbake, kommer til å redde dagen. Den andre boten blir håndtaket, trekker døren åpen og holder den første til å gå gjennom, så følger.

Handlinger kan høres prosaiske, men små innslag forråde kompleksiteten av programmering. Etter den andre SpotMini trekker døren litt på gløtt, det kroker ene foten bak den, holde den åpen, mens den beveger seg til siden for å gi mer plass til å svinge det hele veien. Når den første SpotMini kommer på døren, robot – som ikke har noen halsen, men en rekke sensorer plassert der sine skuldre ville være – lener seg tilbake til peer på doorhandle i en bevegelse som er mer passende for en kennel enn en robotics fast.

SpotMini er en miniaturised versjon av robot som Boston Dynamics bygget sitt navn på: BigDog, en robot pack-horse opprinnelig utviklet for den AMERIKANSKE hæren. Det avenue of commerce ble stengt ned i 2015 når den militære avvist maskinen, og klager over at det var for mye støy. “Som soldater, og ble med det, var det en utfordring å se den potensielle muligheten på grunn av begrensninger av roboten seg selv”, sier en talsmann for den AMERIKANSKE marine sa på den tiden. “De tok det som det var: et kraftig robot som kommer til å gi bort sin posisjon.”

Boston Dynamics er eid av de Asiatiske konglomerat SoftBank, en enorm multinasjonale som har vært på et oppkjøp spree i de siste årene (det er også eier chip designer Arm Holdings, et flertall av OSS telco Våren, og har betydelige eierandeler i Uber, Nvidia, Slakk og WeWork). Frem til 2017, men selskapet var eid av Google, senere Alfabetet, som hadde kjøpt det i 2013.

De to selskapene var alltid en urolig passform. Boston Dynamics ble kjøpt som en del av et ansette spree ledet av Android-co-grunnleggeren Andy Rubin, som var ledende i Googles interne robotics initiativ på gang. Men kort tid etter oppkjøpet Rubin dro for å danne en ny smarttelefon selskapet Avgjørende, og Boston Dynamics var igjen rudderless innen den bredere fast.

Boston Dynamics SptMini robot

Facebook

Twitter

Pinterest

Den SpotMini har ingen halsen, men en rekke sensorer plassert der sine skuldre ville være. Foto: Boston Dynamics

Ifølge lekket samtaler publisert av Bloomberg, spenningen steg til et hode i 2015. At November minutter fra et internt møte var et uhell lagt til en Google-bredt messageboard. De viste Boston Dynamics – fortsatt basert i Boston, langt fra Alfabetet er Silicon Valley-hovedkvarteret – blir fortalt at Alfabetet var ikke lenger fornøyd med å bruke ressurser på selskapets langsiktige forskningen. “Det er noen tidsramme at vi må være å generere en mengde av inntekter som dekker utgiftene og [at] trenger å bli noen år,” Rubin erstatning, Jonathan Rosenberg, hadde sagt.

Grunnleggeren av Boston Dynamics, Marc Raibert, svarte: “jeg er overbevist om at den eneste måten å få til et produkt er gjennom arbeid vi gjør i Boston. [Jeg] tror ikke vi er de pie-in-the-sky-gutta så mye som alle tror vi er.”

Fire måneder senere, den splittelsen utvidet etter utgivelsen av en video som viser en annen Boston Dynamics robot, Atlas. I ennå flere e-poster, utilsiktet publisert til hele firmaet, en pr-staffer bedt om å “avstand” Alfabetet fra video, og understreker at “Vi er også begynt å se noen negative tråder om det er skremmende, klar til å ta mennesker” jobber … Vi ønsker ikke å svare på de fleste av Qs det utløser.”