Metaverse kan være verre enn sosiale medier, advarer første AR-systemoppfinner

89

Med stor teknologi som driver mot virtuell virkelighet (VR) og utvidet virkelighet (AR), og skaper rom for å imøtekomme metaversen, er det en intens debatt på gang om grensene – eller snarere mangelen på det – for denne nye teknologien. En av de største bekymringene blant skeptikere er at metaversen kan føre til en slutt på virkeligheten slik vi kjenner den. Louis Rosenberg, en dataforsker som har utviklet det første funksjonelle AR-systemet, har lagt vekt på denne debatten og relaterte problemer, advart om at utvidet virkelighet kan være langt verre enn sosiale medier.

Rosenberg sier at AR og metaversen tar sikte på å presentere innhold i en mest mulig naturlig form, noe som betyr at AR kan «endre vår følelse av virkelighet» ved å eliminere grenser i tankene våre og forvrenge hvordan vi tolker våre daglige opplevelser.

«Personlig synes jeg dette er skremmende. Det er fordi utvidet virkelighet fundamentalt vil endre alle aspekter av samfunnet og ikke nødvendigvis på en god måte», skriver Rosenberg i en Big Think-artikkel. Dataforskeren, som utviklet det første fullt funksjonelle AR-systemet – Virtual Fixtures – for å trene US Air Force-piloter i 1992, legger til at han er overbevist om at AR snart vil bli sentral i alle aspekter av livet, men han er bekymret for den “legitime bruken” av de kraftige sosiale medieplattformene som vil kontrollere infrastrukturen.

 • Plott for virtuell eiendom selges for rekordhøye $2,4 millioner i Decentraland
 • < /ul>

  Rosenberg sier at sosiale medier manipulerer virkeligheten vår ved å filtrere det vi har lov til å se. Alle av oss er mer og mer avhengige av selskaper som leverer og vedlikeholder de utallige lagene av teknologi som eksisterer mellom oss og våre daglige liv. Og disse lagene brukes til å manipulere oss, sier Rosenberg. “Faktum er at vi nå lever i farlige tider, og AR har potensialet til å forsterke farene til nivåer vi aldri har sett.”

  Han advarer også om at AR vil bli så integrert i livene våre at vi ikke bare kan ta av oss AR-brillene for ikke å se problemene stirre på ansiktene våre. Å ta av AR-briller vil bety at vi vil være i en ulempe sosialt, økonomisk og intellektuelt. Han tilbyr imidlertid noen forsikringer når det gjelder godbitene teknologien vil tilby. «Ikke misforstå. AR har kraften til å berike livene våre på fantastiske måter, sier han, og legger til at denne teknologien vil gjøre det mulig for kirurger å prestere raskere og bedre. Byggearbeidere, ingeniører, forskere vil dra nytte av det, og underholdnings- og utdanningsindustrien vil bli revolusjonert.

  • Meta viser prototype Haptic Glove, Will La Users Feel Objects in VR

  Rosenberg ber alle være forsiktige nå, og advarer om at AR lett kan brukes til å bryte samfunnet og skape splittelser mellom oss selv.< /p>Kan PUBG: New State konkurrere med BGMI og PUBG Mobile i Battle Royale-rommet? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
  Kommentarer

  For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

  Ytterligere lesing: Louis Rosenberg, Augmented Reality