Genetiske mutationer, der gør mennesker smukke

Mange mennesker forbinder ordet “mutation” med noget dårligt. I de fleste tilfælde er dette virkelig ikke særlig godt, fordi ændringer i genetisk information forårsager alvorlige sygdomme. For eksempel, med en mutation i WRN genet, er en person diagnosticeret medWerner syndrom– allerede i en alder af 20 ligner sådanne mennesker ældre mennesker og lider af aldersrelaterede sygdomme. Mange genetiske sygdomme forårsager problemer hos mennesker med mental sundhed, motorisk kontrol og så videre. Men visse ændringer i gener giver mænd og kvinder karakteristika, der giver dem enestående skønhed. Lad os finde ud af, hvilke mutationer der gør folk smukke, og sørg for dette ved at se på fotografierne.

Genetiske mutationer, der gør folk smukke. Nogle mutationer giver folk enestående skønhed. Foto.

Nogle mutationer giver folk enestående skønhed

Indhold

  • 1 Mutation af blå øjne
  • 2 Mutation af forskellige øjenfarver
  • 3 Mutation af fregner i ansigtet og på kroppen
  • < li>4 hvide hårstrå på hovedet
  • 5 To rækker øjenvipper hos en person

Mutation af blå øjne

Alle primitive mennesker var brune øjne, og blå øjenfarve er en mutation. For omkring 6.000-10.000 år siden ændrede en af ​​vores fjerne forfædre OCA2-genet, som begrænser produktionen af ​​melanin i iris. Melanin er et farvestof, og jo højere koncentrationen er, jo mørkere er en persons øjne. Blåøjede mennesker har lidt af dette farvestof, og derfor er deres øjne slående i deres klarhed.

Mutation for blå øjne. Alle blåøjede mennesker har én fælles forfader. Foto.

Alle blåøjede mennesker har én fælles forfader

Mutation for blå øjne. På grund af mangel på melanin er blåøjede mennesker mere følsomme over for lys. Foto.

På grund af mangel på melanin er blåøjede mennesker mere følsomme over for lys

< p>Folk finder blå øjne attraktive, fordi de er sjældne – mænd og kvinder med havvandsøjne er meget sjældne for de fleste mennesker. Denne nuance af øjne tiltrækker straks opmærksomhed, og nogle gange er det umuligt at fjerne øjnene fra dem.

Mutation af blå øjne. Resultaterne af en nylig undersøgelse viste, at blåøjede mennesker ser bedre end andre. Foto.

Resultaterne af en nylig undersøgelse viste, at blåøjede mennesker ser bedre end andre

< p>Læs også:5 lidet kendte fakta om blåøjede mennesker, der vil overraske dig

Mutation af forskellige øjenfarver

Nogle gange begrænser ændringer i OCA2-genet melaninproduktionen i kun det ene øje. I dette tilfælde udviser personen heterokromi-hver af hans øjne har sin egen, individuelle farve. Nogle mænd og kvinder oplever også sektorheterokromi, hvor det ene øje er farvet i to farver på én gang.

Mutation af forskellige øjenfarver. Pige med heterochromia. Foto.

Pige med heterokromi

Mutation af forskellige øjenfarver. Heterochromia hos et barn. Foto.

Heterokromi hos et barn

Mutation af forskellige øjenfarver. Et eksempel på sektorheterokromi. Foto.

Eksempel på sektorheterokromi

Mennesker med heterokromi er også meget attraktive, fordi denne mutation gør dem unikke. Mænd og kvinder med forskellige øjenfarver er endnu sjældnere end blåøjede mennesker. Denne mutation er også almindelig hos dyr, især katte og hunde.

Mutation af forskellige øjenfarver. Heterochromia hos katte. Foto.

Heterokromi hos katte

Mutation af fregner i ansigtet og på kroppen

Nogle mennesker har fregner på deres ansigt, skuldre, arme og andre dele af kroppen. Disse er små pigmentpletter på huden, som er mørkegule i farven. Tidligere troede man, at de udelukkende opstår på grund af udsættelse for sollys. Og først for nylig har videnskabsmænd opdaget, at fregner er resultatet af en mutation.

Mutation af fregner i ansigt og krop. Fregner har ikke været et problem i lang tid - de er et smukt træk. Foto.

Fregner har ikke været et problem i lang tid – de er et smukt træk

< p>Ændringer i MC1R-genet får den menneskelige krop til at producere mindre melanin. Dette farvestof gør ikke kun øjnene mørke, men også huden – det er nødvendigt for beskyttelse mod sollys. Med mangel på melanin har nogle områder af huden en ujævn farve. Fregner vises normalt på udsatte dele af kroppen, fordi solen stadig spiller en rolle i denne proces.

Mutation af fregner i ansigtet og på kroppen. Fregner i ansigtet af skuespillerinden Emma Watson. Foto.

Fregner i ansigtet på skuespillerinden Emma Watson

Mange mennesker plejede at føle sig flov over deres fregner. Men i dag opfattes det som en del af naturlig skønhed – mange berømtheder har fregner, og de lader til at understrege deres skønhed.

Læs også:Hvordan, på grund af en sjælden genmutation, en kvinde blev anklaget for seriemord, og derefter benådet

Hvid hårstrå på hovedet

Nogle mennesker har en hvid hårstrå, der vokser på hovedet hele deres liv. Denne mutation kaldes piebaldismeog er forbundet med ændringer i KIT-genet, som bestemmer farven på en persons hud, hår og øjne under fosterudviklingen. På grund af denne mutation er en hårstrå blottet for farve, og dette giver en person et usædvanligt udseende, der tiltrækker opmærksomhed.

En hvid hårstrå på hovedet. Et eksempel på piebaldisme hos en mor og et barn. Foto.

Et eksempel på piebaldisme hos mor og barn

Piebaldisme er et sjældent fænomen, der forekommer 1 person blandt 17 tusinde mennesker. Mutationen er nedarvet og viser sig i en meget tidlig alder.

To rækker øjenvipper hos en person

En anden smuk mutation er distichiasis. Hvis en person har en mutation i FOXC2-genet, vokser en ekstra række øjenvipper på deres øjenlåg. Takket være dette bliver udseendet meget udtryksfuldt. Den mest berømte kvinde med denne mutation var skuespillerinden Elizabeth Taylor. Det er kendt, at hendes forældre som barn ofte blev kaldt i skole, fordi deres datter “brugte makeup”. Men pigens frodige øjenvipper var naturlige.

To rækker øjenvipper på en person. Øjenvipper af skuespillerinden Elizabeth Taylor. Foto.

Øjenvipper af skuespillerinden Elizabeth Taylor

Distichiasis er mere almindelig ikke hos mennesker, men hos hunde. For eksempel kan en anden række øjenvipper ses hos bulldogs, pekingesere, pudler og Yorkshire terriere. Mange ejere finder først ud af dette efter at have besøgt en dyrlæge. Du kan genkende distichiasis hos et kæledyr ved, at det ofte klør sig i øjnene, og de ofte bliver røde.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde går du ikke glip af noget interessant!

På vores hjemmeside er der en anden lignende artikel “5 afvigelser i udseende, der gør mennesker unikke.” Vi anbefaler stærkt at læse!


Date:

by