Den Kinesiske Mur i Mongoliet er et 400 kilometer langt mysterium

Den Kinesiske Mur er ikke kun det mest berømte eksempel på gamle grænsemure, men også måske et af de største monumenter i menneskehedens historie. Men mange fakta om denne struktur forbliver et mysterium. For eksempel er det ikke alle, der ved, at en del af muren er placeret uden for Kina — på det østlige Mongoliets område. Den blev kaldt “Mongoliets store mur” eller “mongolsk bue”. Denne struktur er ikke en enkelt struktur, men et system af mure, jordarbejder og grøfter med en længde på 405 kilometer. Forskere ved stadig ikke præcis, hvornår den blev bygget, og hvilken funktion den udførte.

Den Kinesiske Mur i Mongoliet er et 400 kilometer langt mysterium. Den Kinesiske Mur indeholder mange mysterier, hvoraf et er den mongolske bue. Foto.

Den Kinesiske Mur indeholder mange mysterier, hvoraf et er den mongolske bue

Mongolsk bue & # 8212; netværk af mure og forposter

Ansatte ved det hebraiske universitet og det nationale universitet i Mongoliet gennemførte en storstilet undersøgelse af den mongolske bue. Dette værk kaster lidt lys over det monumentale system af gamle mure. Til deres arbejde brugte forfatterne en integreret tilgang, herunder indsamling af fjernmålingsdata, arkæologisk feltforskning og analyse ved hjælp af geografiske informationssystemer (GIS).

Derudover studerede holdet gamle skriftlige kilder for at få mere information om designet og det mulige formål med den mongolske bue. Som vi fandt ud af, strækker den mongolske bue sig over 405 kilometer og omfatter en jordvold, skyttegrave og 34 relaterede strukturer. Formentlig er den bygget mellem det 11. og 13. århundrede e.Kr.

Mongolian Arc er et netværk af mure og forposter. Mongolian Arc er placeret i den østlige del af Mongoliet. Foto.

Den mongolske bue ligger i den østlige del af Mongoliet

I forskellige områder har buen forskellige højder og bredder. I nogle områder er dens højde omkring 4 meter, og dens bredde er — omkring 3 meter. I andre områder overstiger højden ikke en meter, eller den hæver sig næsten slet ikke over jorden. Den gennemsnitlige højde af væggen er 1-1,5 meter. Selve muren var ikke en sten- eller murstenskonstruktion som resten af ​​Den Kinesiske Mur, men snarere en nedgravet og omhyggeligt komprimeret høj.

Derudover opdagede videnskabsmænd langs muren forskellige forposter, hvor soldater tilsyneladende var stationeret. De var også forposter, der blev brugt til at opbevare forsyninger og overvåge det omkringliggende område. De var placeret både på høje bakker og i lavlandet. Forskere rapporterer dette i Journal of Field Archaeology.

Mongolsk bue — netværk af mure og forposter. En af sektionerne af den mongolske mur — droneskud. Foto.

En af sektionerne af den mongolske mur — droneskud

Hvorfor blev den mongolske bue bygget

På trods af strukturens skala og kompleksitet forbliver det et mysterium, hvornår det præcist blev bygget, samt af hvem og til hvilket formål. Desuden kan forskerne endnu ikke sige, om hele massen af ​​mure blev bygget på samme tid, eller om det er en ophobning af forskellige projekter bygget over en lang periode. Forskere er tilbøjelige til den anden version, men historiske kilder indeholder ikke nøjagtige oplysninger.

Ifølge en hypotese blev muren rejst i det 11.-12. århundrede, da Kina blev styret af Song-dynastiet og Mongoliet af Liao-imperiet. Ifølge en anden version blev muren rejst senere – i det 13. århundrede, da Kina blev erobret af Djengis Khans imperium. Der er også en anden version, hvorefter muren blev bygget endnu senere – i det 14.-15. århundrede, hvor Kina blev regeret af Ming-dynastiet og Mongoliet af Yuan-dynastiet.

Hvorfor blev den mongolske bue bygget? En af strukturerne relateret til den mongolske bue. Foto.

En af strukturerne relateret til den mongolske bue

Hvad angår formålet med designet, er der også flere hypoteser om dette spørgsmål. Hovedversionen antager selvfølgelig, at muren havde et defensivt formål, det vil sige, at den beskyttede territorier mod fjendtlige folk. Mange forskere stiller dog spørgsmålstegn ved denne version, da der er store mellemrum mellem væggene, der gør det muligt at krydse buen frit.

Derudover er der spørgsmål til forposter. Mange af dem gav ikke et godt overblik over områderne, de kunne ikke have tilstrækkelige forsyninger af fødevarer og produkter. Derfor er det meget muligt, at det var beregnet til at regulere bevægelsen af ​​mennesker og deres stråler. Det vil sige, at den kunne udføre civile funktioner, såsom at opkræve skatter og afgifter fra dem, der krydsede buen.

Følg linket til vores ZEN-KANAL. Vi har forberedt en masse interessante, spændende materialer dedikeret til videnskab til dig.

Måske vil der blive opnået mere nøjagtige data gennem yderligere forskning. Forskere planlægger at udføre radiocarbondatering i den nærmeste fremtid samt finde ud af, hvilke materialer og teknologier der blev brugt til at bygge muren. Disse data vil give os mulighed for at studere den sociale og politiske kontekst for konstruktionen af ​​strukturen. Måske på denne måde vil det være muligt at forstå, hvilke faktorer der påvirkede formen og formålet med den mongolske bue.

Til sidst foreslår vi, at du gør dig bekendt med en anden, ikke mindre interessant gammel struktur opdaget på territoriet af Kasakhstan. Vi taler om en sekskantet pyramide skabt tilbage i bronzealderen. Dette design blev bygget med fantastisk præcision.


Date:

by