Omicron tvinger Sør-Korea til å avslutte GPS-overvåking, noen kontroller

Sør-Korea vil ikke lenger bruke GPS-overvåking for å håndheve karantener og vil også avslutte daglige kontrollanrop til koronaviruspasienter med lav risiko ettersom en raskt utviklende Omicron-bølge overvelder helse- og myndighetsarbeidere.

Hastigheten på overføringer har gjort det umulig å opprettholde en stram og proaktiv medisinsk respons, sa Jeong Eun-kyeong, landets beste ekspert på infeksjonssykdommer, mandag.

Korea Disease Control and Prevention Agency rapporterte 38 691 nye tilfeller av viruset, en ni ganger økning fra nivåene som ble sett i midten av januar, da Omicron ble landets dominerende stamme. Jeong sa at landet kan se daglige hopp på 130 000 eller 170 000 innen slutten av februar.

  • VaccinateMe-nettstedet er oppdatert med boosterdosebestilling, WhatsApp-påminnelser

    li>

Sør-Korea hadde blitt sett på som en suksesshistorie under den tidligere delen av pandemien etter at den inneholdt infeksjoner og sykehusinnleggelser mer effektivt enn de fleste land i Vesten. Helsemyndighetene jobbet tett med bioteknologiselskaper for å øke laboratorietester og aggressivt mobiliserte teknologiske verktøy og offentlige arbeidere for å spore kontakter og håndheve karantener.

Men landets styrker har blitt gjort irrelevante av den enestående økningen i infeksjoner drevet av Omicron-varianten, som har strukket helse- og administrative ressurser.

Tjenestemenn hadde allerede blitt tvunget til å utvide hjemmebehandlinger, redusere karanteneperioder og omforme testpolitikken rundt raske antigentestsett, til tross for bekymringer over deres pålitelighet, for å lagre laboratorietester for personer i 60-årene eller eldre og de med eksisterende medisinske tilstander som har høyere risiko for alvorlig sykdom.

  • 'Nødvendig ondskap': Noen artister sier at de ikke kan quit Spotify

Planene for ytterligere å lette overvåkingen og karantenene kom da helse- og offentlig ansatte sliter med å holde tritt med de nesten 150 000 menneskene som behandles hjemme for milde eller moderate symptomer, noe som har ført til forsinkelser i reseptbelagte legemidler og har lammet kontakt sporing.

Tjenestemenn sier at offentlige ansatte som har overvåket virusbærere gjennom GPS-aktiverte smarttelefonapper, nå vil bli tildelt å hjelpe med hjemmebehandlinger. Virusbærere vil ikke lenger være pålagt å melde fra til lokale helsekontorer når de drar hjemmefra for å besøke leger, mens deres samboende familiemedlemmer nå fritt kan gå ut for å kjøpe mat, medisiner og annet nødvendig utstyr.

Lavrisikovirusbærere, som er i 50-årene eller yngre og ikke har noen eksisterende medisinske tilstander, vil nå bli overlatt til å overvåke tilstandene på egen hånd og kontakte lokale sykehus hvis symptomene forverres. Helsearbeidere vil fortsatt foreta daglige kontrollanrop til personer i 60-årene og eldre eller de med eksisterende medisinske tilstander.

“Vi planlegger å gå over til en antivirusstrategi som er konsentrert om å opprettholde viktige sosiale funksjoner. mens han håndterer et stort antall infeksjoner og personer satt i karantene, sa Jeong, KDCAs kommissær, under en regjeringsbriefing.

Mens Omicron sprer seg mye raskere enn tidligere versjoner av viruset, har antallet sykehusinnleggelser og dødsfall så langt vært lavere enn tilfeller knyttet til delta, som førte til en ødeleggende økning i desember og begynnelsen av januar.

KDCA sa at 270 pasienter var i alvorlige eller kritiske tilstander på mandag, mens mindre enn 46 prosent av landets intensivavdelinger utpekt for COVID-19-behandling var okkupert. Eksperter sier likevel at landets raskt voksende saksmengde sannsynligvis vil øke antallet sykehusinnleggelser i ukene som kommer.

Fra mandag er 86 prosent av en befolkning på mer enn 51 millioner mennesker fullvaksinert og nesten 55 prosent  har mottatt boosterbilder.

Er Oppos nye flaggskipstelefoner bra? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Sør-Korea, GPS, Coronavirus, COVID 19


Date:

by