Elon Musks SpaceX planlegger å lansere 52 oppdrag i 2022

Elon Musks kommersielle romutforskningsselskap SpaceX planlegger å lansere 52 oppdrag i 2022. Hvis selskapet lykkes, vil det markere de fleste oppskytningene det noen gang har utført på ett år. SpaceX er en viktig partner for NASA, spesielt for det menneskelige romfartsprogrammet. Det er ansvarlig for å frakte astronauter og last til og fra den internasjonale romstasjonen (ISS). Selskapet utvikler også et neste generasjons rakettsystem, som det har kalt Starship, for å lande astronauter på månen under NASAs Artemis-program.

Mens SpaceX er hovedsakelig fokusert på å hjelpe NASAs programmer, lanserer den også med jevne mellomrom satellitter for andre selskaper, internasjonale kunder og til og med for det amerikanske forsvarsdepartementet. Av de 52 oppskytningene som er planlagt i år, vil imidlertid en stor del være for SpaceX selv, sannsynligvis for Starlink-satellittkonstellasjonen som ser ut til å tilby bredbåndsinternett over hele verden. Starlink-prosjektet ville kreve at SpaceX skyter opp tusenvis av små satellitter i lav jordbane, og SpaceX skyter dem opp i grupper på 50 og 60 satellitter med jevne mellomrom.

SpaceXs plan om å ha 52 oppskytinger i år ble avslørt under et virtuelt møte med NASAs Aerospace Safety Advisory Panel, eller ASAP, som gir veiledning til byrået om hvordan man opprettholder sikkerheten. En rapport fra The Verge siterte panelmedlem og tidligere NASA-astronaut Sandy Magnus som sa under møtet at både NASA og SpaceX må passe seg for ikke å bli ofre for sin egen suksess i 2022. Magnus la til at i løpet av året, SpaceX har planlagt ambisiøse 52 oppskytninger.

  • NASA har som mål å foreta observasjoner fra SpaceX Space Junk Moon Collision

< p>Men tidsplaner for romfart avhenger av en rekke faktorer, inkludert vær, og oppskytingsplaner kan alltid endres i siste liten. Så det er ingen garanti for at dette imponerende målet vil bli oppnådd. Musk hadde for eksempel sagt at selskapet hadde som mål å lansere 48 oppdrag i 2021, men det klarte å nå bare 31.

  • Starlink avbryter alt Forhåndsbestillinger for sitt satellittinternett i India

Å ha et ambisiøst mål er beundringsverdig, men der er flere ulemper ved å ha en så tettpakket timeplan. Oppmerksomhet på detaljer er en av dem.

Vil du kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Elon Musk, SpaceX, NASA, Artemis


Date:

by