Se video: Forskere lærer gullfisk hvordan man kjører robotbil

97

I et nylig eksperiment har forskere lært en gullfisk å betjene en robotbil. Eksperimentet var et forsøk på å teste gullfiskenes navigasjonsevner og studere dyrs atferd. Robotbilen ble spesialdesignet for å passe dette formålet. Fish Operated Vehicle (FOV), designet av forskere fra Ben Gurion University of the Negev i Israel, besto av en rektangulær plattform med et sett med hjul på hver side. Plattformen bar en gullfisketank og et kamerasystem som registrerte og oversatte fiskens bevegelser. I henhold til bevegelsene ville enhetens hjul bevege seg fremover, bakover og sidelengs.

Forskere plasserte et godt synlig mål på veggen overfor fisketanken og studerte fiskens bevegelse mot den. Dens evne til å drive enheten mot målet vil avgjøre viktige egenskaper ved navigasjonsevnen til dyr.

Studien ble publisert i forrige måned i tidsskriftet Behavioral Brain Research. I sammendraget av artikkelen skrev forskerne: «For dette formålet trente vi gullfisk til å bruke et fiskedrevet kjøretøy (FOV), en terrestrisk plattform med hjul som reagerer på fiskens bevegelsesegenskaper, plassering og orientering i vanntanken. endre kjøretøyets; dvs. vanntankens posisjon i arenaen.”

  • 180 millioner år gammelt fossil av 'Sea Dragon' funnet i Storbritannia Reservoar

Forskere gjennomførte eksperimentet for å undersøke om det er universelle egenskaper i dyreriket som er uavhengige av arter, økologi og hjernestruktur. Eksperimentet viste hvordan en art ville reagere i et fremmed miljø for å utføre ellers kjente navigasjonsaktiviteter.

Gullfisken krevde noen dagers trening. Etter dette kunne den drive FOV mot et gitt mål. Dette beviste at dens navigasjonsevner ikke var begrenset til et vannholdig miljø, og den kunne også tilpasse disse evnene til et terrestrisk miljø.

Videoen av gullfisken som navigerer ble lastet opp på den offisielle YouTube-kanalen til Ben-Gurion University . Se videoen her:

  • Smak på TVen: Japan-professor utvikler Lickable Screen Prototype

I følge en rapport fra The Independent sa Shachar Givon, en doktorgradsstudent ved avdelingen for biovitenskap ved Det naturvitenskapelige fakultet, i en uttalelse at funnene antydet at navigasjonsferdigheter var universelle snarere enn miljøspesifikke. For det andre viser den at gullfisken har den kognitive evnen til å lære en kompleks oppgave i et helt annet miljø enn det de utviklet seg i.

Forskerne sa at etter treningen var gullfisken i stand til å betjene kjøretøyet. og nå målet fra et hvilket som helst utgangspunkt. Den lærte også å unngå blindveier og korrigerte stedsunøyaktigheter.

Xiaomi India snakker utelukkende til Orbital, Gadgets 360-podcasten, om deres planer for 2022 og presser på for 120W hurtiglading med 11i HyperCharge. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

Få det siste fra Consumer Electronics Show på Gadgets 360, på vårt CES 2022-senter.

Ytterligere lesing: Gullfisk, fiskedrevet kjøretøy, dyreadferd