Hvad er Boltzmanngasse hjernen?

36

Kan Universet være bevidst? For første gang i denne usædvanlige spørgsmål, der er stillet af en berømt videnskabsmand af det tyvende århundrede af Ludwig Boltzmann, der foreslog, at hele verden omkring os udvikler sig i henhold til lovgivningen i entropi, eller en vis sandsynlighed for forekomst af en begivenhed. I betragtning af den kendsgerning, at komplekse kroppen kræver meget mere tid til at udvikle end enkel, kan du lave en logisk konklusion, udseendet af en mand langt mindre tilbøjelige end fremkomsten af et uafhængigt hjernen. Om dette er tilfældet eller teorien om Boltzmann sneget sig nogle form for fejl? Lad os prøve at spekulere i, om det sammen i denne artikel.

Hvis teorien om multivers-teori er korrekt, så er en af utallige Universer, der kan godt være noget, der kan indse, at dens eksistens

Kan derfor dukke op ud af ingenting?

På trods af det faktum, at udtrykket “Boltzmanngasse hjernen” mange forestil dig flydende i det store rum i den menneskelige hjerne, Ludwig Boltzmann, der er beskrevet resultatet af en spontan udsving snarere som en form for tænkning stof, som er i stand til at realisere deres eksistens og at observere verden omkring dig. Så, hans vision om en “Boltzmann hjernen” kunne vise den berømte science fiction-forfatter Stanislaw LEM s roman “Solaris”, hvor den tænkende stof, der fungerer som en kæmpe planet-ocean. Moderne fysikere har gået endnu længere, fortæller, at “Boltzmanngasse hjernen” kan være helt væsen i Universet, inklusive dig og mig. På grund af det faktum, at rummet er konstant voksende, erhvervelse af nye ejendomme, den uendelighed af begivenheder inden for det kan også give anledning til en særskilt sind i Universet. Sådanne ideer, der hidtil har været betragtet uanstændigt til eftertanke i det videnskabelige samfund, efterhånden begynder at blive en del af den videnskabelige viden, der er i stigende grad begyndt at absorbere ikke kun teori for fysik og matematik, men filosofi og psykologi.

Se også: hjernen har et forsvar mod angsten for at dø

Ludwig Boltzmann var en af grundlæggerne af den moderne termodynamik

Er vores unikke univers?

Problemet med “Boltzmann hjerne” du kan forsøge at løse fra det synspunkt af kvante felt teori, som hævder, at i et uendeligt antal Universer, der kan blive opdaget som en utal af kopier af en begivenhed. Med andre ord, den uendelighed af tid og rum er i stand til at skabe med absolut præcision alt, der nogensinde er blevet informeret. Så, Friedrich Nietzsche i det nittende århundrede talte om ideen om den evige tilbagevenden, hvor historien vender tilbage til sin detaljerede re-creation, hvis ikke i vores Univers specifikt, så er mindst én af sine mange kopier.

Kontrol af alle universer og verdener er lille og knap mærkbar udsving, som til tider kan være bare en sommerfugl kan klap sine vinger i Amazon, der på en eller anden måde blev et led i den kæde af begivenheder, der fører til dannelsen af en orkan i Moskva. Således et sted i dybet af Universet kan opfattes er en nøjagtig kopi af vores solsystem med vores planet, Jorden og alle dens indbyggere. Sandsynligheden for sådanne begivenheder, selvfølgelig, elendige. Men omfanget af Universet selv de mest usandsynlige tilfælde har det rigtige udseende og eksistens. Men sandsynligheden for, at den spontane dannelse af en Boltzmann hjernen, i dette tilfælde, bliver det meget mere rigtige end selv udseendet af den enkelte.

Hvad tror du, er den teori, der beviser muligheden af en Boltzmann hjernen, realistisk, og har ret til at eksistere? Lad os prøve at diskutere dette emne i vores Telegram chat eller på den officielle kanal på Yandex.Zen.

På trods af det faktum, at sådanne argumenter kan synes kun fiction-forfatter med en vild fantasi, moderne kosmologer bruge hjernen paradoks Boltzmann som en af de vigtigste teorier om Universets oprindelse og fremkomst i det af en person.