Hebben Astronomen Slechts Gespot Andere Interstellaire Object?

5

The Milky Way. De Melkweg.Foto: Ryan F. Mandelbaum

Een amateur-astronoom kan hebben gedetecteerd dat een object van buiten ons zonnestelsel, volgens een aankondiging van het Minor Planet Center.

Astronomen zagen de eerst bekende interstellaire object, genaamd ‘Oumuamua, in 2017. De hyperbolische baan aangegeven dat het kwam van ver en zou ook niet terugkomen. Ton van speculaties, gevolgd naar wat het object zou kunnen worden, speculatie dat natuurlijk inbegrepen vreemdelingen. De onlangs gespot voorwerp zou worden van de tweede interstellaire bezoeker—maar er is veel meer te observeren yer te komen.

Een amateur-astronoom met de naam Gennady Borisov voor het eerst gespot het object op augustus 30, met behulp van een telescoop hij zelf gebouwd. Andere waarnemingen (en de hype) hebben gevolgd. Vandaag de dag, het Minor Planet Center in het Centrum voor Astrofysica vrij een officiële ronde op het object, nu voorlopig met de naam C/2019 Q4 (Borisov). Als wetenschappers bevestigen de interstellaire de natuur, het krijgt een nieuwe naam die begint met 2I, doelend op het als de tweede interstellaire object.

Met meer waarnemingen van het object, wetenschappers zijn begonnen met het berekenen van de vorm van de baan. Deze berekeningen lijken te openbaren dat het traject heeft een hyperbolische vorm—in plaats van de elliptische vorm die kenmerkend is voor de banen van de dingen cirkelen de Zon. Het traject suggereert dat het object zal uiteindelijk afsluiten van het zonnestelsel, nooit meer terug te keren.

Astronoom Michele Bannister in de Astrofysica Centrum voor Onderzoek van de Queen ‘ s University getweet dat andere objecten op het eerste gevonden te hebben hyperbolische banen, alleen worden omgezet naar meer typische banen eenmaal meer waarnemingen kwam.

“Verdere op-of aanmerkingen zijn zeer wenselijk,” leest de MPC ronde.

Matthew Holman, de MPC directeur vertelde Gizmodo dat het object in de buurt van de Zon in de hemel gezien vanaf de Aarde, waardoor het een uitdaging om te observeren, en astronomen moet voorzichtig zijn over de mogelijke effecten die de sfeer zouden kunnen hebben op de eventuele opmerkingen.

De interstellaire objecten zijn spannend, omdat ze vermoedelijk dragen informatie over wat spul ziet er net als elders in de melkweg. De eerste interstellaire bezoeker. ‘Oumuamua. bracht veel spanning; sommigen zijn vreemde, sigaar-achtige vorm leek bijna onmogelijk. Dit nieuwe object zal zeker brengen zijn eigen hype en speculatie (en, zeker, meer praten van vreemdelingen). Maar het is vooral spannend omdat astronomen in staat zal zijn om vergelijkingen te maken tussen het en ‘Oumuamua. Eerste opmerkingen al verklappen dat het object een actieve komeet met een grote tijdelijke sfeer, of coma, Holman zei.

“Afwezig een onverwachte vervagen of desintegratie, dit object moet waarneembaar zijn voor minstens een jaar”, aldus de circulaire. We kijken ernaar uit om meer te leren over deze potentiële bezoeker in de komende maanden.

Deel Dit Verhaal