Bill Gates Forklarer Han Møtt Med Jeffrey Epstein Fordi Epstein Visste ‘en Masse Rike Mennesker’

16

Illustration for article titled Bill Gates Explains He Met With Jeffrey Epstein Because Epstein Knew 'a Lot of Rich People' Foto: Jamie McCarthy (Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation)

På mandag, CNBC rapportert at Microsoft-grunnlegger og filantrop Bill Gates møtt med sen finansmannen og dømt seksualforbryter Jeffrey Epstein i 2013 etter Epstein “sluppet løs en aggressiv lobbyvirksomhet kampanje” for å sikre at møtet. I et intervju publisert på tirsdag, Porter tilbød sin forklaring på hvorfor til Wall Street Journal: Epstein visste en masse rike mennesker!

Ved tidspunktet for 2013 har møte -, Gates var fortsatt på Microsoft ‘ s styre og Epstein er kontroversielle 2008 bønn avtale på Florida state kostnader for anskaffelse av en mindreårig prostituert hadde vært offentlig kjent i mange år. Gates bekreftet 2013 støter til Tidsskriftet, men sa han var “aldri på noen partier eller noe sånt” (med henvisning til en rekke beskyldninger om at Epstein kjørte en massiv barnet sex trafficking-ring) og alle han møter var “med menn,” ikke den unge kvinner Epstein ble ofte sett på med. I stedet, Gates sa at han hadde mottatt en rekke entreaties å tappe inn Epstein nettverk av moneyed venner for filantropiske grunner.

“Jeg møtte ham,” Gates fortalte Journal. “Jeg har ikke noe forretningsmessige forhold eller vennskap med ham. Jeg fikk ikke dra til New Mexico og Florida eller Palm Stranden eller noe av det. Det var folk rundt ham som sa, hey, hvis du ønsker å samle inn penger for global helse og få mer filantropi, han vet masse rike mennesker.”

(At Epstein penger tillot ham å skjerme seg selv med en sirkel av rike tilknyttede selskaper er slags punktet, men ok.)

“Hvert møte hvor jeg var med ham, var møter med menn,” Gates fortsatt. “Jeg var aldri noen partier eller noe sånt. Han har aldri donert penger til noe som jeg vet om.”

Tidsskriftet bemerket at intervjuet med Gates, selv om de publiseres på tirsdag, fant sted før en Sept. 6 New Yorker-artikkelen som detaljert finansielle bånd mellom Epstein og MIT ‘ s prestisjetunge tverrfaglig Media Lab, samt foreslått Gates var involvert.

Poster innhentet av the New Yorker viste at Media Lab prøvde å skjule kilden til $7,5 millioner i donasjoner angivelig sikret med Epstein for public relations grunner. Det er inkludert en $2 millioner donasjon i oktober 2014 som direktør Joichi Ito (som siden har sluttet) hevdet var en “gave fra Bill Gates regissert av Jeffrey Epstein. For gave plateinnspilling, vil vi ikke være å nevne Jeffrey navn som drivkraft for denne gaven.” En annen MIT dokument innhentet av the New Yorker uttalt at “Gates er å gjøre denne gaven på anbefaling fra en venn av ham som ønsker å være anonym.”

En talsmann for Gates fortalte Journal, “Selv om Epstein forfulgt Bill Gates aggressivt, noe hensyn til en virksomhet partnerskap eller personlige forholdet mellom de to er ganske enkelt ikke sant. Og noen hevder at Epstein rettet noen programmatiske eller personlig stipend-for Bill Gates er helt usant.”

På mandag, den Associated Press rapporterer at en Porter talsperson “sa penger gitt direkte til universitetet i 2014 var ikke dedikert til programmet som Epstein var fundraising for,” og at Gates’ kontor var klar av enhver form for kommunikasjon mellom Media Lab og Epstein om denne donasjonen.

Deler Denne Historien