AB5 Går i California, som Truer Uber

17

Rep. Lorena Gonzalez, the bill’s author Rep. Lorena Gonzalez, regningen er authorPhoto: Rik Pedroncelli (AP)

Etter den bedre delen av året, California Senatet i dag passerte AB5, lovgivning som er forventet å løse leverandøren forretningsmodell selskaper som Uber, Lyft, og Doordash. I en historisk seier, arbeidere for disse selskapene, og at andre liker dem er nå trolig til å bli vurdert ansatte, rett til fordeler og beskyttelse som formidler status.

Konsert arbeidsplattformer har møtt montering kritikk for at deres bedrifter stole på feilklassifikasjon av arbeidsstokken som selvstendig næringsdrivende, mens frata arbeidstakerne i noen meningsfull betydning av selvbestemmelse—en sentral del av en entreprenør som virkelig uavhengig. Fravær av minimum arbeidsplassen beskyttelse har venstre rideshare drivere å betale ut av lommen for arbeidsrelaterte utgifter som drivstoff og kjøretøy vedlikehold, mens plattformer bestemme hvordan og når de shuttle passasjerer og kan i hovedsak brann dem til enhver tid, for enhver grunn. Denne skjeve ordning har ført til koordinert over hele verden protester fra dette ustabil arbeidsstokk, som i hvert fall i California, og er endelig å se noen lindring.

Lovforslaget, som ble introdusert til statens Representantenes Hus i januar ved Representant Lorena Gonzalez, krever fortsatt Guvernør Gavin Newsom er sign-off. Men, han har nylig signalisert støtte til initiativet. “Jeg er stolt av å være støtte for Montering Bill 5, som strekker seg kritisk arbeidskraft beskyttelse til mer arbeidstakere ved å dempe feilklassifikasjon,” Newsom skrev i et Sacramento Bee op-ed publisert på Labor Day. “California har makt til å handle slik at disse arbeidstakere kan ha en reell stemme på jobb—en som kan forvandle deres liv og forme vår økonomi.”

AB5 seilte gjennom Huset med en 53-11 stemme, Senatets Arbeid, Offentlig Arbeid og Pensjonering Komiteen i en 3-1 stemme, Senatet tildelingskomité med 5-2 støtte. I dag lovforslaget passerte Senatet er full session 29-11, med alle førti lovgivere å stemme sammen partigrenser etter nesten to timer med debatt om dette. Mens Republikanske lovgivere gol at bill plukket “vinnere og tapere” det enkle meldinger av AB5 er Senatet etasje jockey, Sen. Maria Durazo, fanget sjelen av lovgivningen: “En jobb bør være nok.”

AB5 effektivt codifies til lov en tilstand høyesteretts avgjørelse fra midten av 2018 som opprettholdt som drivere som arbeider for en bestemt logistikk selskap, Dynamex, var å gjøre arbeidet til de ansatte heller enn entreprenører som de hadde blitt klassifisert. Høyesterett kom til denne konklusjonen ved å anvende en strengere test—kalt ABC-testen—for å finne ut om disse ansatte hadde tilstrekkelig kontroll over hvordan de utførte sitt arbeid, og funnet at de ikke gjorde det.

De tre-del-test, som videreformidlet i høyesteretts flertall mening, søker å finne hvis:

(a) at arbeidstaker er gratis fra kontroll og veiledning av hirer i forbindelse med utførelsen av arbeid, både under kontrakten for utførelsen av arbeid og faktisk; og

(b) at arbeidstaker utfører arbeid som er utenfor vanlig i løpet av innleie av foretakets virksomhet, og

(c) at arbeidstaker er vanlig engasjert i en uavhengig etablert handel, yrke eller en virksomhet av samme art som den som er involvert i det arbeidet som utføres.

Arbeids-ordningen de sjåfører var involvert i svært ligner den samme uavhengige kontraktører status konsert arbeidstakere er feilaktig klassifisert som.

Grasrota driver grupper som Gig Arbeidere Stiger, Rideshare Drivere United, og den Mobile Arbeidstakeren Alliansen har vociferously støttes AB5, holder hyppige møter, protester, og en multi-dagers caravan over staten. Uber, Lyft, og Doordash har angivelig engasjert i en rekke taktikker for å bygge konsensus mot bill, opp til og inkludert bare å kaste flere titalls millioner av dollar på det motsatte. Blant deres skitnere påståtte triks, drivere for både Uber og Lyft sa de ble bedt om å signere opprop motstridende AB5, og jeg er Uavhengige Koalisjon—en front-gruppen, finansiert i en del av Instacart, Hendig, Lyft, Postmates, Kaviar, Uber, og DoorDash—ble funnet å ha betalt drivere til å dukke opp og protestere regningen.

I hvilken grad AB5 ville påvirke konsert arbeidsplattformer—spesielt Uber og Lyft, som begge har noen av sine største markeder—så vel som deres hovedkontor i California, er ukjent, men eksperter anslår at det kan legge til så mye som 30 prosent til lønnskostnader. Som toppen messing av Lyft og Uber, i en co-bylined lederartikkel i San Fransisco Chronicle, sier det slik: “Det er heller ingen hemmelighet at en endring i sysselsetting klassifisering av tur-share-drivere ville utgjøre en risiko for våre virksomheter.” Investorer, kanskje redd for AB5, har uttrykt sine tvil tilsvarende i de markeder, hvor aksjer i begge selskapene har vært å stige jevnt og trutt nedover. Tidligere i dag Uber lagt på over 400 ansatte fra sin produkt-og engineering team; ca 400 markedsføring team medarbeidere ble også kuttet i slutten av juli som selskapet så ut til å trimme kostnadene.

Som leder opp til AB5-passasjen, the Times rapporterte, Uber og Lyft møtte stille med Teamsters og Service Ansatte International Union ledere i et forsøk på å megler en mindre aggressiv løsning, selv om de snakker til slutt forverret seg. Offentlig, for de bedrifter som tilbys en $21/time på turen minstelønn—den avgjørende innvendingen blir rideshare drivere kan bruke over halvparten av sine reisetid mellom turene, som fortsatt ville være ulønnet. Mens det aktuelle alternativet vises død i vannet med AB5 er bestått, konsert arbeid-bedrifter som er sannsynlig å fortsette å skyve mot full ansattes status, og søker flere metoder for vann ned AB5, og de kan finne usannsynlig allierte i andre næringer som vil bli påvirket av bill er bestått.

Selvfølgelig ett av de viktigste kravene for rideshare drivere, og nå er en av deres største hindringene, vil være prosessen med å bli med eller danner en union. “Fagforeninger og ansatte over hele verden har vært å se på CA. Dette vil være et vendepunkt for tidevann—den første i mange seire i kampen mot global ulikhet forverret av techno-kapital”, Veena Dubal, en advokatfullmektig lov professor ved University of California, fortalte Gizmodo. “Neste trinn er lovgivning for å støtte et sterkt, uavhengig driver-led Union. Arbeidstakere som kommer til å vinne dette.”

“Denne seieren er et direkte resultat av drivere organisering. Drivere fortsatte å kjempe for en stemme i ansiktet av lumske taktikk av bedrifter til å spre feilinformasjon og squash sine krav,” Gig Arbeidere Stiger skrev følgende regningen er vellykket passering ut av Senatet. “Som vi minnes dette øyeblikket vi tar fornyet energi mot kampen for unionization.”

“I dag er det vårt lands politiske ledelse har gått glipp av en viktig mulighet til å støtte det overveldende flertallet av rideshare drivere som ønsker en gjennomtenkt løsning som balanserer fleksibilitet med et resultat standard og fordeler,” Lyft skrev i en uttalelse til Gizmodo. “Det faktum at det var mer enn 50 bransjer som er hugget ut av AB5 er svært talende. Vi er fullt forberedt på å ta dette problemet for velgerne i California for å bevare friheten og få tilgang til drivere og ryttere ønsker og trenger.”

AB5 er planlagt å tre i kraft 1. januar 2020.

Dette er breaking news, og vil bli oppdatert etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig.

 

Deler Denne Historien