Vårt DNA döljer spår av det outforskade typer av människor

18

Visste du att med hög sannolikhet, du är bärare av gener från Neandertalare man? Studier visar att nästan alla moderna representant för släktet Homo Sapiens är ca 2% av de gener som han hade ärvt från den gamla förfäder till Homo Neanderthalensis. Förutom gener från Neandertalare, vi är också bärare av gener Denisovsky person — mycket mindre studerat våra gamla släktingar.

Skelett av gamla flickor

Under 2012, när det i en av grottorna där Denisovskoe man, hittades resterna av en gammal tonåriga flickor, i den akademiska världen var det en riktig sensation. Faktum är att enligt utförda undersökningar, flickan som var bärare av DNA från två olika arter av forntida människan. Så, flickans mamma var representativ för Neandertalare och far var en Denisova.

Gener flickans mor ut ur grottan och sade att hennes förfäder kom till Altai från Västra Europa. Dessutom analys av mer avlägsna släktingar visade att de flesta av dem var invandrare från regionen moderna Kroatien. Baserat på detta kan vi förstå att gamla människor tenderade att täta migration i regionen mellan Europa och Sibirien. Resultatet av detta stora vidarebosättning blev en flicka Neandertalare gener Denisovsky person. Trots att det inte är känt hur det skulle vara företrädare för denisovaner (innan vår tid var endast nådde separata fragment), studiet av forntida DNA av den döda flickan, blev det klart att hon hade bruna ögon och mörk hy.

Det är värt med tanke på Alla existerande arter, inklusive människan, kommer en dag att försvinna

Det är mycket troligt att i sitt korta liv flickan från Altai grottor knappt har tid att göra något meningsfullt, även om precis som ljus, Denisova 3 (så att barnet blev känt i den vetenskapliga gemenskapen) kan inte bara kasta ljus över mysteriet med ursprung i den utdöda förfäder av den moderna människan, men för att bli känd efter ett par tusen år efter hans död.

Gamla Romeo och Julia “arv” i vårt DNA

Enligt de senaste uppgifterna, förfäder till moderna människor korsades inte bara med Neandertalare och denisovaner, men också med företrädare för flera andra arkaiska grupper. Så, forskare har visat att under koloniseringen av Sydostasien av Homo Sapiens står inför några “utdöda hominidae”, som moderna forskare kallar “EH-1 och D-2”.

Det är inte känt om det fanns fall av korsningen av dessa arter bland sig själva. Det är endast känt att båda arterna var snabbt utrotades av människan, Homo Sapiens, även om vissa berättelser om kärleken mellan två dödliga fiender är fortfarande levande i vår DNA.

Anhöriga till den person som kunde vara hober

I tillägg till “D-1 och D-2” forskare har upptäckt spår av ännu en mystisk art, som hade att bidra till mänsklighetens utveckling. “Den Luzon folk” levde sida vid sida med Neandertalarna och CRO-magnons, medan på Luzon island utanför kusten av moderna Filippinerna. De närmaste släkting av denna art kan vara en “man Florensky”, som, trots att de gärna primitiva, hade relativt utvecklade verktyg. Förutom likheten av mänskliga Florensky och mänskliga Luzon kan ange sina intressant funktion och det, och en annan art, nämligen extremt låg tillväxt. Så, den genomsnittliga storleken av dessa människor kan vara så lite som 1,2 meter. Kanske John Ronald Reuel beskriver hobbitarna i “Sagan om ringen”, som används som liknar mänskliga förfäder bild.

Denna och andra artiklar som Du kan hitta i vår Telegram kanal.