Stort Strømbrudd Treff NYC på Årsdagen for Beryktede 1977 Blackout

21

Darkened screens in Times Square on July 13, 2019. Mørke skjermer i Times Square på juli 13, 2019.Foto: Michael Owens (AP)

Lørdag er 42nd-års jubileum i juli 13-14, 1977 New York blackout, som tok ut strømmen til det meste av byen, resultert i omfattende sivil uro og plyndring, og bidro til å innlede en æra av giftige “tough on crime” politikk. En annen blackout slo til NYC i dag, selv om dette synes å være begrenset til deler av Manhattan og den primære bekymring ser ut til å være med å redde mennesker fanget i heiser.

I henhold til CBS New York, nabolag bekreftet å ha blitt påvirket inkluderer Theater District, Hell ‘ s Kitchen, og Upper West Side. Gatelys er ute og flere metro-stasjoner er mørk, CBS lagt til, mens det er rapporter om individer fanget i heiser (en tweet fra en Twitter-bruker forsøker å skildre nettopp det). Con Edison strømbrudd kartet viste over 45 000 kunder uten strøm, per NBC.

New York Daily News rapporterte at årsaken er foreløpig antatt å være en “trafo-eksplosjon og brann rundt W. 64. St. og West End Ave” (vekselvis beskrevet som en “kumlokk eksplosjon på 65. Street og West End Avenue,” per CBS) rundt 6:55 pm ET.

Illustration for article titled Huge Power Outage Hits NYC on Anniversary of Infamous 1977 Blackout Foto: Michael Owens (AP)

Noen bilder per Twitter:

Den østlige halvdelen av Times Square dukket opp for å miste makt til å plakater, selv om sosiale medier innlegg viste den vestlige halvdelen er fortsatt online:

Andre tweets dukket opp for å vise tilskuere (eller muligens offiserer i plainclothes) tar det på seg selv for å lede trafikk, som lysene var ut:

Transitt myndigheter sa at Con Edison arbeidet med å gjenopprette makt, selv om t-bane tjeneste i byen ble alvorlig forstyrret.

Forhåpentligvis vil alt være løst snart med ingen fysisk skade på noen. Men i mellomtiden anbefaler vi bor i New york for å unngå det som kan være en stor hodepine og styre klar av de berørte områdene, hvis det er mulig.

Deler Denne Historien