En Blackbird Blåser ‘Røyk’ Ringer Vinner toppremien i 2019 Audubon Photography Awards

20

Whoa. Jøss.Foto: Kathrin Swoboda (Audobon Photography Awards)

Som mennesker, fugler puster. Og på en kald dag, fuktighet fra pusten kondenserer til damp som kommer ut fra sitt nebb. Fotograf Kathrin Swoboda visste dette, og var i håp om å fange det på film i parken i nærheten av huset hennes.

Den metalliske samtaler med red-winged blackbirds kan bli hørt på myrer, bredder, gressletter, og veikanter over hele Usa. I motsetning til mange andre fargerike fuglearter, red-winged blackbirds ofte stick rundt de samme områdene på vinteren.

Swoboda kom til våtmarker av Huntley Meadows Park i Alexandria, Virginia tidlig i morgen på St. Patrick ‘ s Dag i år, i håp om å fotografere fugler blåser “røyk” ringer da de ropte ut til å forsvare sitt territorium. Hun var i stand til å fange den mannlige fugl synge i morgen sollys, som lyste opp dampen som dannes små ringer fra nebbet.

“Hver vår går jeg der og prøve å få et skudd med bakgrunnsbelyst dampen som kommer ut av deres munn når de synger,” Swoboda fortalte Gizmodo. “Det var på den lange listen med mål å prøve og fange opp denne våren.”

Bildet ga Swoboda den store Premien for dette året er 2019 Audubon Photography Awards.

I år er det 10-årsjubileum for awards, som presentere det beste fugl fotografering fra amatører og profesjonelle, inkludert fotografer under 18 år (Disclosure: jeg har tidligere skrevet for Audubon). Dette året, Audubon Society har også lagt til et Anlegg for Fugler Premie, for å markere forholdet mellom fugler og innfødte planter, og Fisher-Prisen, for å markere bilder med spesielt kreativ komposisjon.

Disse bildene ble valgt ut fra 2,253 aktører og ble bedømt av et panel av fotografer, fugl eksperter, og naturvernere. Også, fra en fotografering ståsted, vil jeg merke til at noen av de vinnende bildene ble tatt med forbruker-klasse eller mid-range kamerahus og objektiver—et testament til det faktum at fotografering er som regel mer om tekniske muligheter og å være på rett sted til rett tid, enn det er om fancy utstyr.

Vinneren: Red-Winged Blackbird

Red-winged blackbird blowing vapor rings. Taken with a Nikon D500 with Nikon 200-500mm f/5.6E ED VR lens; 1/800 second at f/6.3; ISO 2500 Red-winged blackbird blåser damp ringer. Tatt med et Nikon D500 med Nikon 200-500mm f/5.6 E ED VR-objektiv; 1/800 sekund på f/6.3; ISO 2500Photo: Kathrin Swoboda (Audubon Photography Awards)

Profesjonell Vinner: Større Sage-Grouse

Greater sage-grouses. Canon EOS 6D with Canon 500mm EF f/4 L IS USM lens; 1/1500 second at f/5.6; ISO 800 Større sage-ryper. Canon EOS 6D med Canon EF 500mm f/4 L IS USM objektiv; 1/1500 andre på f/5.6; ISO 800Photo: Elizabeth Boehm (Audubon Photography Awards)

Elizabeth Boehm fanget disse større sage-ryper kampene på deres lek i Pinedale, Wyoming. Leks er tradisjonelle gathering grunnlag der menn beskytte overlappende territorier, og sette på sitt beste audiovisuelle show mens hunnene undersøkelse og plukke fugl de finner mest attraktive. Kamper naturlig følge som menn forsøker å vise de beste habitat.

Større sage-ryper leve blant de sagebrush i fjellet-vestlige Usa, og noen av sørlige Canada. De er den største rype, og menn skjermen ved hjelp av et par pendulous sekker de blåses opp med luft. De er anerkjent som en truet art på grunn av habitat tap.

Profesjonell Hederlig Omtale: Kongeørn og rødrev

Bald eagle with a red fox. Canon EOS-1D X Mark II with Canon EF 600mm f/4 IS lens; 1/320 second at f/11; ISO 1600 Bald eagle med en rødrev. Canon EOS-1D X Mark II med Canon EF 600mm f/4 IS-objektiv; 1/320 sekund på f/11; ISO 1600Photo: Kevin Ebi (Audubon Photography Awards)

Bald eagles vil spise noe kjøtt de kan, vanligvis fisk, men også veikanten åtsel eller uvanlig, pet katter. Kevin Ebi knipset dette bildet i San Juan Island National Historical Park i Washington State. Han var det fotografering av polarrev når en ørn tok i å stjele fox middag, snagging fox som godt. Reven til slutt falt tilbake til bakken, er uskadd.

Amatør Vinner: Hvit-Necked Jakobinske

White-necked jacobin. Nikon D3300 with Tamron SP AF 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD lens; 1/250 second at f/6.3; ISO 200 Hvit-necked jakobinske. Nikon D3300 med Tamron SP AF 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD objektiv; 1/250 sekund på f/6.3; ISO 200Photo: Mariam Kamal (Audubon Photography Awards)

Mariam Kamal fotografert denne hvite-necked jakobinske nipper nektar fra heliconias på en vindfull dag i Sarapiqui, Costa Rica. Hvit-necked jacobins kan fôret i en rekke forskjellige habitater, og som andre kolibrier, har lenge regninger og tunger spesialisert for blomster. De vil også snappe opp små insekter.

Amatør Hederlig Omtale: Store Blå Hegre

Great blue herons. Nikon D500 with Nikon 200-500mm f/5.6 ED VR lens; 1/1250 second at f/5.6; ISO 640 Flott blå hegre. Nikon D500 med Nikon 200-500mm f/5.6 ED VR-objektiv; 1/1250 sekund på f/5.6; ISO 640Photo: Melissa Rowell (Audubon Photography Awards)

Flott blå hegre er den største av de Nord-Amerikanske hegre og kan bli sett over det meste av landet ved siden av dammer, hvor de jakte på fisk. Melissa Rowell fanget en mannlig og en kvinnelig par midt i en duell som en del av en parring vise i Delray Beach, Florida, som blåste gjennom sine fjær.

Hvis hegre se spesielt dinosaurian, det er mest fordi, vel, fugler er direkte etterkommer av dinosaurene. Men de er kjent for sine kraftige regninger, som de bruker til å spyd på fisk og tiltrekke seg partnere. De av og til bruke sine regninger som våpen, og er kjent for å stikke dyreliv rehabbers i øyet.

Ungdom Vinner: Horned Lunde

Horned puffin. Canon EOS Rebel t7i with Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 lens; 1/800 second at f/11; ISO 1600 Horned lunde. Canon EOS Rebel t7i med Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 objektiv; 1/800 sekund på f/11; ISO 1600Photo: Sebastian Velasquez (Audubon Photography Awards)

Sebastian Velasquez fotografert denne horned lunde preening i Alaska SeaLife Center i Seward, Alaska. Disse fuglene lever i Arktis rundt i Alaska, aleutene, og Langt-Øst-Russland. De kan ta med nebb-massevis av fisk ved dusinvis tilbake for å mate ungene sine. De hekker på klipper, i motsetning til andre lundefugl.

Ungdom Hederlig Omtale: Bobolink

Bobolink. Canon EOS 60D with Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 lens; 1/1250 second at f/6.3; ISO 400 Bobolink. Canon EOS 60D med Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 objektiv; 1/1250 sekund på f/6.3; ISO 400Photo: Garrett Ark (Audubon Photography Awards)

Bobolinks live for kontroll, hvor de kan bli funnet over hele landet synge sine frenetiske, metallic “Robert av Lincoln” samtale. Garrett Ark oppdaget denne mannlige ligger i gresset på en prærien i Lincoln Township, Missouri. Disse fuglene vil stoppe av rismarker og ravenously fest på korn i løpet av migrasjon—og de har en av de lengste migrasjonen av alle songbird, tilbringer vinteren i sørlige Sør-Amerika. Som andre gressletter fugler, bobolink er synkende som den mister sin opprinnelige grassy habitat for menneskelig utvikling.

Planter for Fugler Vinner: Hooded Oriole med Vifte palm

Hooded oriole with fan palm. Canon 7D Mark II with Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC lens; 1/800 second at f/6.3; ISO 1600 Hooded oriole med vifte palm. Canon 7D Mark II med Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC objektiv; 1/800 sekund på f/6.3; ISO 1600Photo: Michael Schulte (Audubon Photography Awards)

Hooded orioles rasen i langt sørlige og sørvestlige Usa og deler av Mexico, hvor de spesialiserer seg i områder med palmer. Michael Schulte knipset dette bildet i sin bakgård i San Diego, hvor et par av disse fuglene besøkes viften palm i sin bakgård. Disse fuglene bruk palm fibre til å veve stramt, hengende reir under fronds.

Planter for Fugler Hederlig Omtale: Lilla Gallinule på en Brann-Flagget

Purple gallinule on a fire flag. Nikon D500 with Nikon 80-400mm f/4.5-5.6 VRII AF-S ED lens; 1/1000 second at f/5.6; ISO 1800 Lilla gallinule på en brann-flagg. Nikon D500 med Nikon 80-400mm f/4.5-5.6 VRII AF-S ED objektiv; 1/1000 sekund på f/5.6; ISO 1800Photo: Joseph Przybyla (Audubon Photography Awards)

Lilla gallinules kommer fra familien til sleipe skinner og tilbringer sine dager med å vasse gjennom myr løvverk, men vil også noen ganger svømme og dykke ned i vannet. Joseph Przybyla fanget denne voksen klatring opp en brann-flagget for å spise blomster.

Du tenker kanskje på den lilla gallinule som America ‘ s prime jernbane; ikke bare er den vakker fugl, men det illustrerer mange stereotype jernbane trekk. For eksempel, rails er kjent for noen ganger å vandre langt utenfor deres rekkevidde. Selv om disse fuglene hekker i den sørøstlige Usa og vinteren i Sør-Amerika, individuelle lilla gallinules har avviklet i California, Island, Portugal, og til og med Sør-Afrika.

Fisher-Prisvinner: Black-Browed Albatross

Black-browed albatross. Nikon D850 with Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED AF-S VR lens; 1/4000 second at f/8.0; ISO 400 Black-browed albatross. Nikon D850 med Nikon 70-200mm f/2.8 E FL ED AF-S VR objektiv; 1/4000 sekund på f/8.0; ISO 400Photo: Ly Dang (Audubon Photography Awards)

Ly Dang oppdaget denne black-browed albatross på Falklandsøyene, og var imponerte med sin navnebror svart panne. Som andre albatrosser, denne fuglen kan leve i mange tiår, og bruker mye av sitt liv på sjøen. Det raser på øyer over hele langt-sør-Atlanteren og sør-Stillehavet.

Deler Denne Historien