Robot klatrere på Mars. Hvorfor har de brug for?

23

På overfladen af Mars har mange stejle banker af tørrede floder, hvor du kan holde de stadig levede på jorden for planter og dyr. Vi kan ikke finde tegn på liv på sådanne farlige område, fordi den nuværende Mars Rovers, såsom “Nysgerrighed”, ikke kan klatre på lodrette flader. Men snart kan situationen ændre sig radikalt, fordi rumorganisation NASA har afsluttet test af klatring robotter kaldet LEMUR. Han blev klatret af et af bjergene i amerikas forenede stater med spidse hænder, og fundet de forstenede rester af det gamle alger — så han selv at søge efter liv på Mars.

Prøverne fandt sted på den såkaldte Valley of Death — depression mellem de to store bjerge, som ligger i staten Californien. Dette sted er ofte brugt af plads virksomheder til at teste Rovers, fordi dens stenede og tørre landskab, som det er meget lig den Røde planet. For nylig, for eksempel, i denne dal testet landing system af Mars Rover “Mars-2020”.

Nye robotter fra NASA

Robotten LEMURER, som er udviklet af rum Agentur i lang tid — den første omtale af en robot, der klatrer virkede langt i 2013. I de dage, at han kunne klatre på lodrette flader med deres hænder, der klynger sig til bump på klipperne med hundredvis af kroge. Tak til dem, i løbet af den sidste test, robotten var i stand til at klatre på ægte rock, og finde forstenede rester af alger, der har eksisteret for 500 millioner år siden.

Sørg for at tjekke ud: Mars-Rover har fundet noget på Mars: liv eller nej?

Overrasket over, at de alger, der blev fundet på klippen, er ikke det værd. Det faktum, at millioner af år siden på det område i Mojave-ørkenen, hvor der er en dal, var en enorm sø. Det er sandsynligt, at en omhyggelig undersøgelse af den stenede overflade med deres videnskabelige instrumenter, robotten kunne finde endnu resterne af gamle dyr.

Rovers er ved at lære at klatre

Desværre, søgen efter ældgamle dyr, han kan ikke, fordi LEMUR-projektet er nu afsluttet. Enheden vil ikke blive sendt til Mars, men på dens grundlag, har skabt andre Rovers-klatrere. En af dem er en robot orm Ice Worm, som er i stand til at forcere de iskolde klipper, stoler på du gør i disse dybe huller.

Robot Ice Worm

Også for at finde rester af liv på Mars-klipper kan bruges robot RoboSimian, som er inkluderet i vores liste over de bedste redning af menneskeliv. Det svarer til, giant spider, der med sine fire ben kan let bevæge sig gennem rocky områder — ingeniører er ganske ude af stand til at lære ham at bestige bjerge.

Hvis du er interesseret i nyheder, af videnskab og teknologi, abonnere på vores kanal i Yandex.Zen. Der vil du finde materialer, der ikke blev offentliggjort på hjemmesiden!